Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: controlers pioneer - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

nsgdjPRO InfinityMember since 2018
καλησπέρα θα ήθελα την βοήθειά σας
καθώς ψάχνω για 2καναλο controler pioneer με πολύ καλή προενύσχηση!!
 

Posted Tue 15 Oct 19 @ 7:49 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
τι εννοεις καλη προενισχυση? για πικαπ? η μικροφωνο?
 

Posted Tue 15 Oct 19 @ 8:40 am
djnet71PRO InfinityMember since 2007
DDJ-SR2 ?
 

Posted Tue 15 Oct 19 @ 7:35 pm
nsgdjPRO InfinityMember since 2018
καλη προενυσχηση.. εννοωντας να εχει δυναμη στην εξοδο να δωσει το μηχανημα!
οπως παραδειγμα ενας καλος μεικτης ψηφιακος. αν και δεν περιμενω τα ιδια αποτελεσματα αλλα στο περιπου.
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 8:34 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
αν και ειναι λιγο κουλο οπως το οριζεις...δες αυτους που εχουν εξοδο και με xlr
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 9:05 am
nsgdjPRO InfinityMember since 2018
gia na sou dwsw na katalaveis kalutera... twra otan exw megalo pa system xrhsimopoio ton djm 850 k ton syndeo me thn wego 4 gia na exw pio kalh karta hxou se poiothta k dynamh! afta 8elo na ta katarghsw k na xrhsimopoio mono controler me polu kalh karta hxou se poiothta k dynamh! katalaves?
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 9:27 am
Μία από τις βασικές διαφορές των "εξόδων" RCA (unbalance) και των εξόδων XLR ή TRS (balanced), είναι η "τάση εξόδου". Για να μην σε μπερδέψω με ορισμούς και εξισώσεις, αυτό που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου, είναι ότι η "τάση εξόδου" των RCA είναι σχεδόν η μισή, έναντι της "τάση εξόδου" των XLR ή TRS (balanced).

Άρα, από την στιγμή κατά την οποία ένας οποιοσδήποτε controller διαθέτει εξόδους XLR ή TRS (balanced), δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα ως προς την ορθή "τροφοδοσία" ενός PA Gear. Και αυτό ακριβώς σου πρότεινε και ο PanosV...

Όσον αφορά 2κάναλο Pioneer, ο DDJ-SR2 είναι "μονόδρομος", όπως ανέφερε και ο DJ-Net71. Τώρα, εάν θέλεις να "ψαχτείς" με κάτι διαφορετικό, μία επιλογή είναι και ο DDJ-800.
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 11:11 am
Μπορείς να κοιτάξεις και για τον Mixars Primo, εάν δεν σε ενδιαφέρει μόνο η Pioneer. Βέβαια, δεν γνωρίζω εάν υποστηρίζεται με το Virtual DJ.
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 11:32 am
Αν και τα είπε ο θείος Γιώργος (λίγο μπερδεμένα) ξεκινάμε:

1) Άλλο έξοδος balanced, άλλο unbalanced.
2) Σε "μεγάλο PA" (που κι αυτό είναι σχετικό πως το ορίζεις) χρησιμοποιούμε πάντα εξόδους balanced.
3) Τις εξόδους balanced δεν τις χρησιμοποιούμε τόσο λόγο έντασης (ναι το balanced παίζει "πιο δυνατά" αλλά και οι ενισχυτές κτλ είναι αντίστοιχα ρυθμισμένοι να κάνουν την δική τους σωστή προενίσχυση ανάλογα με τον τύπο του σήματος) όσο για αποβολή παράσιτων από τον ήχο.
4) Τα πραγματικά σοβαρά PA συστήματα δέχονται μόνο balanced
5) Σωστή μετατροπή από unbalanced σε balanced δεν γίνεται μόνο με καλώδια/αντάπτορες
6) Η WeGO βγάζει έξοδο μόνο unbalanced
7) Ο DJM-850 δεν διεκδικεί δάφνες στον ήχο που βγάζει (είτε balanced είτε unbalanced). Μάλλον το αντίθετο...

8) Χρειάζεσαι μια κονσόλα με έξοδο balanced. Και μάλιστα με δική της τροφοδοσία (για να βγάζει "πραγματικό" balanced)

9) Σε Pioneer, οι κονσόλες που βγάζουν balanced είναι συγκεκριμένες. ΑΛΛΑ χωρίζονται σε κατηγορίες. Πέρα από το σήμα στην έξοδο παίζουν ρόλο και ένα σωρό άλλες παράμετροι (του εσωτερικού σχεδιασμού, της ποιότητας υλικών, των προδιαγραφών της κάρτας ήχου κτλ)

Δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ δικάναλος controller της Pioneer που να βγάζει σήμα με το οποίο εγώ θα αισθανόμουν άνετα να τροφοδοτήσω 10+ ΚW ήχο.
Μέχρι "μεγαλομεσαίο" club σε καλύπτουν. Από εκεί και πάνω πάμε σε τετρακάναλες (πάλι σε συγκεκριμένα μοντέλα) που έχουν "καλύτερη ποιότητα" στα κυκλώματα τους.

Οι μοναδικές κονσόλες Pioneer που εμπιστεύομαι για μεγάλο PA (10+ KW) είναι οι DDJ-SZ,RZ,RZX,SZ2 (με χρονολογική σειρά κυκλοφορίας)
Και σε club που είχε την DDJ-SZ, χάλασε, και την αντικατέστησαν με μια SX3 η διαφορά στον ήχο (για όποιον ξέρει) είναι εμφανέστατη!

Οι μοναδική δικάναλη κονσόλα της Pioneer που θα εμπιστευόμουν σε μεγάλο PA, δεν είναι ακριβώς κονσόλα! Είναι η XDJ-RX2. Αλλά η τιμή της αν την θες σαν "σκέτη κονσόλα" είναι απαγορευτική, οπότε είναι προτιμότερο να μεταπηδήσεις στην μεγάλη κατηγορία των τετρακάναλων.

Υ.Γ.:
Και επιδόσεις τύπου Ferrari, και οικονομία τύπου Diesel, και ευκολία στο παρκάρισμα τύπου Smart και άνεση στο ταξίδι τύπου Mercedes, και off-road δυνατότητες τύπου Navara, δεν συνδυάζονται σε ένα μοντέλο.
Κάτι θα πρέπει να θυσιάσεις...
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 11:37 am
PhantomDeejay wrote :
...Δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ δικάναλος controller της Pioneer που να βγάζει σήμα με το οποίο εγώ θα αισθανόμουν άνετα να τροφοδοτήσω 10+ ΚW ήχο. Μέχρι "μεγαλομεσαίο" club σε καλύπτουν. Από εκεί και πάνω πάμε σε τετρακάναλες (πάλι σε συγκεκριμένα μοντέλα) που έχουν "καλύτερη ποιότητα" στα κυκλώματα τους.
Εάν κατάλαβα ορθά, το "δεν σε καλύπτει" αφορά τις υπόλοιπες παραμέτρους, όχι την τάση εξόδου των 2κάναλων. Εάν δεν κατάλαβα ορθά, πως το τεκμηριώνεις?
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 12:12 pm
Όχι, το πρόβλημα δεν είναι στην προενίσχυση. Το πρόβλημα είναι στις επιμέρους τεχνικές προδιαγραφές της κάρτας ήχου και των αναλογικών κυκλωμάτων κάθε controller.
Χονδρικά η Pioneer έχει "3 κατηγορίες" από κάρτες και κυκλώματα. Η διαφορά στην απόδοση του ηχητικού φάσματος ενός controller γίνεται όλο και πιο εμφανής όσο πιο μεγάλο είναι ένα ηχοσύστημα. Και δυστυχώς ούτε η μεσαία κατηγορία (SX3/DDJ-1000 κτλ) αποδίδουν αρκετά ικανοποιητικά για να τρέξουν "μόνες" τους ένα μεγάλο σύστημα.
Χρειάζονται είτε ειδική ρύθμιση με κάποιο speaker management system, είτε την βοήθεια των παραμετρικών μιας καλής κονσόλας μικροφωνικής μίξης.
Μόνο η μεγάλη κατηγορία μπορεί να παίξει "απ' ευθείας" χωρίς να γίνεται εμφανής η αδυναμία του σωστού frequency response και του σχετικά πιο χαμηλού SNR

Σημείωση: Δεν κατηγορώ τις κονσόλες και τις κάρτες τους. Ούτε άλλες μάρκες τα πάνε καλύτερα. Απλά δεν σχεδιάστηκαν να τρέχουν ηχοσύστημα 10-20-50KW "μόνες" τους.
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 1:06 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
και για να πεταχτω σφηνα.... στο μικρο μου home studio η αλλαγη στην ποιοτητα του ηχου rx - rz ειναι απιστευτη... με ολα τα υπολοιπα απ το σεταπ ακριβως τα ιδια....
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 2:09 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
αν και μεταξυ μας ειμαι υπερ της αποψης η κονσολα να μπαινει πανω σε μικτη/κονσολα...και οχι απευθειας... (τωρα αν εχει τον 850 χιλιες φορες να χε τον παλιο 600 η 500 !!)
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 2:21 pm
PANOSV wrote :
αν και μεταξυ μας ειμαι υπερ της αποψης η κονσολα να μπαινει πανω σε μικτη/κονσολα...και οχι απευθειας... (τωρα αν εχει τον 850 χιλιες φορες να χε τον παλιο 600 η 500 !!)
Τώρα γιατί με στεναχωρείς???

Με την προϋπόθεση ότι αναφερόμαστε σε controller, ο οποίος διαθέτει: α΄) Εξωτερική Τροφοδοσία, β΄) Master Εξόδους XLR, γ΄) Παραμέτρους Ηχητικών Χαρακτηριστικών, άνω του μετρίου, η "αλυσίδα" (σε bar / club) είναι:

Controller -> Processor (προαιρετικά) -> Loudspeaker Management System -> Pro Amplifiers + Passive Speakers ή Powered Speakers.

Από κει και πέρα, εάν ο Controller δεν είναι "της προκοπής" (παρότι διαθέτει τα α΄ και β΄ και γ΄), εάν απαιτείται αλλά δεν υφίσταται Processor, εάν μιλάμε για τεράστιο PA, κ.τ.λ., τότε και μόνον τότε θα ήταν "λογικό" ο Controller να "κουμπώσει" πάνω σε (ποιοτικά ανώτερη του controller) μικροφωνική (και όχι μίκτη).

Στην περίπτωση βέβαια, όπου ο controller είναι "της πλάκας", εννοείται ότι πρέπει να "κουμπώσει" πάνω σε μίκτη ή μικροφωνική.


PhantomDeejay wrote :
...Η διαφορά στην απόδοση του ηχητικού φάσματος ενός controller γίνεται όλο και πιο εμφανής όσο πιο μεγάλο είναι ένα ηχοσύστημα. Και δυστυχώς ούτε η μεσαία κατηγορία (SX3/DDJ-1000 κτλ) αποδίδουν αρκετά ικανοποιητικά για να τρέξουν "μόνες" τους ένα μεγάλο σύστημα. Χρειάζονται είτε ειδική ρύθμιση με κάποιο speaker management system, είτε την βοήθεια των παραμετρικών μιας καλής κονσόλας μικροφωνικής μίξης.
Επειδή και θεωρώ πως έχω αρκετά καλή εμπειρία και διαθέτω έναν αξιόλογο LMS (dbx PA2), δεν μπορώ να σκεφθώ που θα μπορούσε να "συμβάλει" ο LMS, σε ένα controller που δεν διαθέτει καλό SNR ή Distortion... Εκτός και εάν εννοείς ένα set-up, όπου ο controller θα παίζει "κομμένος" (μείωση Input Level από τον LMS) και τα "γκάζια" θα δίνονται από τον LMS (αύξηση του Output Level), για ευνόητους λόγους.
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 3:21 pm
Theios Giorgos wrote :
Επειδή και θεωρώ πως έχω αρκετά καλή εμπειρία και διαθέτω έναν αξιόλογο LMS (dbx PA2), δεν μπορώ να σκεφθώ που θα μπορούσε να "συμβάλει" ο LMS, σε ένα controller που δεν διαθέτει καλό SNR ή Distortion... Εκτός και εάν εννοείς ένα set-up, όπου ο controller θα παίζει "κομμένος" (μείωση Input Level από τον LMS) και τα "γκάζια" θα δίνονται από τον LMS (αύξηση του Output Level), για ευνόητους λόγους.


Θα συμβάλει στο οτι με ένα σωστά ρυθμισμένο παραμετρικό EQ θα "σώσει" την κατάσταση. Όμως το παραμετρικό αυτό θα είναι ρυθμισμένο αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο controller.

Τέσπα, το θέμα ξεφεύγει...
 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 5:43 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
[quote=Theios Giorgos]Τώρα γιατί με στεναχωρείς???
quote]δε σε στεναχωρω βρε απλα ειμαι τοσο κολλημενος και oldschool χέστης που φοβαμαι να δωσω εξοδο κατευθειαν απο τον κοντρολερ!

 

Posted Thu 17 Oct 19 @ 9:12 pm
PANOSV wrote :
Theios Giorgos wrote :
Τώρα γιατί με στεναχωρείς???
δε σε στεναχωρω βρε απλα ειμαι τοσο κολλημενος και oldschool χέστης που φοβαμαι να δωσω εξοδο κατευθειαν απο τον κοντρολερ!
Μπορεί ο επαγγελματικός ήχος να με έχει "κερδίσει", αλλά κάποτε το Hi-End με απασχολούσε αρκετά. Και σε αυτό τον τομέα, υπάρχει ένας "κανόνας", ο οποίος λέει ότι: "Όσο αυξάνεις την αλυσίδα, τόσο μειώνεις την πιστότητα"!
 

Posted Fri 18 Oct 19 @ 6:17 am
nsgdjPRO InfinityMember since 2018
koitakste na deite paidia,

katarxhn na sas efaristhsw pou exete asxoli8ei toso me to 8ema afto k peira merikes idees,
to diko mou PA den 8a ksepernaei ta 5kw apla anafer8ika se controler apokleistika, etsi wtse san mobile dj na apofygw ta extra fortia.
ap'oti katalava enas axiopistos controler gia tetoiou eidous douleia 8a itan o RX2 pou den einai controler akrivos.. egw 8a to elega all in one, ena sxetika kala meletimeno systhma ths navarxidas NXS2. Opote me vlepo pros ta kei ka8os mporei na xrhsimopoih8ei k xoris pc to sygkekrimeno mhxanhma.
apla egw epsaxna ena mhxanhma ( controler ) pou na exei gkazia sthn eksodo tou me thn elaxisth paramorfosh.
 

Posted Fri 18 Oct 19 @ 8:12 am
Dj-RFTDPRO InfinityMember since 2018
nsgdj wrote :
...
apla egw epsaxna ena mhxanhma ( controler ) pou na exei gkazia sthn eksodo tou me thn elaxisth paramorfosh.

Φίλε μου .... το γκάζι το βρίσκεις στο πακέτο της ενίσχυσης ... στην προενισχυση θα ψάξεις πιστότητα και ελάχιστη παραμόρφωση ...
 

Posted Fri 18 Oct 19 @ 7:51 pm
Dj-RFTD wrote :

Φίλε μου .... το γκάζι το βρίσκεις στο πακέτο της ενίσχυσης ... στην προενισχυση θα ψάξεις πιστότητα και ελάχιστη παραμόρφωση ...


Αμήν. Δεν πίστευα ποτέ οτι θα το διαβάσω αυτό από συνάδελφο εδώ μέσα (και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω)

Όταν δεν μας φτάνει ο ήχος η λύση δεν είναι μεγαλύτερη προενίσχυση, περισσότερο gain στον controller/μίκτη κτλ
Η λύση είναι μεγαλύτεροι ενισχυτές, μεγαλύτερα ηχεία, σωστός ενισχυτής για τα σωστά ηχεία, σωστή ρύθμιση των αυτοενισχυόμενων ηχείων (αν μιλάμε για τέτοια) κτλ

Αν το αυτοκίνητο μας δεν πιάνει 200χλμ/ω τελική η λύση δεν είναι να του βάλουμε 100άρα V-Power Racing ή σύστημα NOS... :P Η λύση είναι πρώτα να "φτιάξουμε" τον κινητήρα...

 

Posted Mon 21 Oct 19 @ 7:17 am
77%