Forum: General Discussion

About VirtualDJ and DJing in general

If you need extended support, contact our Support Team.
Forum Guidelines  (*) The moderators hold the rights to move or modify posts in order to keep the discussions clear or to facilitate the search.
Topic: Rane twelve digital turntable - Page: 4
OK,thanks and there are Not any Sound Problems.

Only under High / Extreme CPU ?

Posted Mon 22 Apr 19 @ 11:22 am
In our test systems yes.

Posted Mon 22 Apr 19 @ 2:13 pm
Heinz54PRO InfinityMember since 2011
32 bit or 64 bit Version Virtual Dj?

Posted Mon 22 Apr 19 @ 5:28 pm
All tests are done against 32-bit version, and then we re-test with 64 bits to check compatibility.

Posted Mon 22 Apr 19 @ 6:50 pm
Heinz54PRO InfinityMember since 2011
I have the following hardware in the laptop
Intel Core i5-8300H 2.3 GHz (up to 4.0 GHz)
8 GB of DDR4 RAM memory
Hard disk: 1000 GB HDD
Nvidia GeForce GTX 1050
Win 10 Home
I do not get the problem solved when I press Play on the second Rane 12, the sound sounds like it's messing up.
greeting

Posted Mon 22 Apr 19 @ 7:40 pm
stickomo System:
Win 10 Pro PC is I7 6700K 16Gb Ram, Nvidia GTX1070, Soundcard is Realtek on Board, MB Asus Z170 Pro Gaming.



Heinz54 System:
Win 10 Intel Core i5-8300H 2,3 GHz (bis zu 4,0 GHz)
39,6 cm (15,6") Acer ComfyView™ Full-HD IPS Display mit LED-Backlight (1920 x 1080)
8 GB DDR4-RAM Arbeitsspeicher
Nvidia GeForce GTX 1050


Booth have a Rane Seventy Two (72) and 2xRane Twelve (12)

Booth Rane Twelves are in the USB Hub in The Rane Seventy Two.

They Use the Default Mapping

Booth have Firmware 1.3

Does your Test System ,have your Something Changed in The VDJ Options/Settings For Latency,or motorizid Platter,or Something Other?

exclusiveAudioAcess on /Off?


We ist the Soundcard config by Test System.

And a Last Question:
Does the Test System ist Windows Audio Optimized ?

Thanks For the great Help

Greatings,Dirk








Posted Wed 24 Apr 19 @ 8:14 am
The Pictures at Last Post and Here are from stickomo System






The Asio pre Buffersize was Test from Up To down with Not a good Result.

Posted Wed 24 Apr 19 @ 9:20 am
Heinz54PRO InfinityMember since 2011
@PhantomDeejay

Can you please help us please?
Do you have information on the last questions from vlnjacki.

Thank you

greeting

Posted Sun 28 Apr 19 @ 6:25 am
Hi Virtual support,

I have the same issue, I just hooked up my 2 Rane Twelves and 72 and I'm getting the "warble" sound the others are talking about. I've tried different settings but no success. I'll keep watching this thread for any updates. I guess I gotta use Serato for a while...sad.

Posted Mon 29 Apr 19 @ 11:22 am
AdionPRO InfinityCTOMember since 2006
Can you try the following:
-Select one of the 2 Rane 12's from config->controllers
-Make sure 'factory default' is selected as mapping
-Now change the name of the mapping to 'factory default 2' and press the save button. You should now have a copy of the same mapping with a different name.
-Make sure the first Rane 12 in the list is set to 'factory default' and the second one set to 'factory default 2'

Posted Mon 29 Apr 19 @ 12:11 pm
no success :(

Posted Mon 29 Apr 19 @ 7:05 pm
I tried the factory default 2 and it's still the same...seems like platter control is bleeding into the other deck..

Posted Mon 29 Apr 19 @ 9:38 pm
AdionPRO InfinityCTOMember since 2006
Just to make sure, did you try restarting vdj after making the mapper change?

Posted Tue 30 Apr 19 @ 2:06 am
Hello, Yes I restarted VDJ and its still the same.

Posted Tue 30 Apr 19 @ 7:05 am
Has anyone found a solution to the problem yet?

Posted Wed 01 May 19 @ 10:59 pm
Heinz54PRO InfinityMember since 2011
No, I just can not find a solution.
I hope every day that a solution comes.
Greeting

Posted Thu 02 May 19 @ 9:59 am
We have not found a Solution For this Problem,Hope Someone can Help.

Thanks at All For all Hints and Tips,But nothing Help by this Audio Problem.

Posted Tue 07 May 19 @ 5:52 am
Since the Last Early Access Buildt 4973 the Sound runs 2 Minutes without Audio Problems,but after this the Audio Problems come Back.

We become Not Run the Rane 72 & the 2x Rane 12 without this Audio Problems.

Every Hint is Gold for this

Does No one Run this Rane Setup (Rane72+2xRane12) without any Problems in Win 10 ?


Posted Mon 27 May 19 @ 7:56 am
Just took delivery of my Rane TWELVES and using my Rane 62 mixer. Two things of note off the bat:

1) Pitch locking on the platter. I know this is also an issue with the NS7iii and curious if this is actively being worked on or if it's a "this is how it's going to work" thing.

2) When turning the power off on a deck to create that specific effect, the sound blanks out for .5 seconds and comes back. The waveform stops in that time and then picks back up.

Posted Fri 31 May 19 @ 8:09 pm
So tonight was my first gig night with the 62 + TWELVES + MBP and I got the same warble. It was very sporadic but still quite noticeable.

Another thing I had not paid close enough to is that when you try to play from a cold stop, the startup is not instantaneous.

Also playing in automix, when it would cycle through songs, it would also have that "slower start up" to the song. Sometimes even having a minor pause in it. I recorded the session throughout the night and can post up some samples of that.

I gotta say VDJ let me down tonight.

Posted Sun 02 Jun 19 @ 5:47 am
Page : [<<] [<] [>] [>>]
93%