Καλησπερα ομαδαρα, υπαρχει καποιος συναδερφος που να δουλευει το QLC+ και να εχει διαθεση να βοηθησει λιγο? Επι σειρα ετων χρησιμοποιουσα το Freestyler και το ειχα μαθει σε ικανοποιητικο βαθμο, αλλα πλεον εχω βρεθει με δυο MAC και αναγκαστικα θα το εγκαταλειψω.. Προσπαθησα λιγο να δω τι παιζει με το QLC αλλα βλεπω λιγο εως πολυ, διαφορετικη φιλοσοφια απο το Freestyler.
Αν καποιος το δουλευει κι εχει λιγο χρονο να με βαλει στο πνευμα θα το εκτιμουσα πολυ.
Ευχαριστω πολυ
Αν καποιος το δουλευει κι εχει λιγο χρονο να με βαλει στο πνευμα θα το εκτιμουσα πολυ.
Ευχαριστω πολυ
Posted Sun 28 Sep 25 @ 1:00 pm
Το δουλεύω περίπου εφτά μήνες και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό κόλλημα.
Στο qlc+ πρέπει να φτιάξεις τα πάντα εσύ. Fixtures scenes collection- παλέτες ακόμα και τα κουμπιά που θα πατάς και τα fader. Δεν έχει το fx του freestyler. Έχει το matrix που είναι περίπου αντίστοιχο αλλά δεν βοηθάει καθόλου σε ανάματα κλπ.
Μου βγήκαν τα μάτια από Φλεβάρη μέχρι Μάιο 2025 αλλά το αποτέλεσμα φανταστικό (επαγγελματικό) θα έλεγα.
Φαντάσου το δουλεύουμε με 2 midi akai apc mini mk2, οθόνη αφής και με router που δέχεται ρυθμό από ένα mac και ένα laptop win 11.
Ποτέ δεν κόλλησε ποτέ δεν είχε την παραμικρή καθυστέρηση απλά λίγο στο σεταρισμα όταν το ανοίγεις με τα inputs outputs θέλει να ξαναβάλεις τα midi εύκολο βέβαια.
Τώρα έχω αρχίσει της chamsys το magigq και πιστεύω το 2026 θα δουλεύω αυτό αν και σ αυτό πρέπει να δώσεις περίπου 1000 ευρω για να δουλέψει ολόκληρο.
Ξεκίνα διάβασμα και θα δικαιωθείς 100%.Αν δυσκολευτείς στείλε μου μήνυμα αλλά ρίξε διάβασμα.
Αυτό κατέβασε
4.14.2 19.06.2025
https://www.qlcplus.org/download/previous-downloads
https://docs.qlcplus.org/v4/main-window
Στο qlc+ πρέπει να φτιάξεις τα πάντα εσύ. Fixtures scenes collection- παλέτες ακόμα και τα κουμπιά που θα πατάς και τα fader. Δεν έχει το fx του freestyler. Έχει το matrix που είναι περίπου αντίστοιχο αλλά δεν βοηθάει καθόλου σε ανάματα κλπ.
Μου βγήκαν τα μάτια από Φλεβάρη μέχρι Μάιο 2025 αλλά το αποτέλεσμα φανταστικό (επαγγελματικό) θα έλεγα.
Φαντάσου το δουλεύουμε με 2 midi akai apc mini mk2, οθόνη αφής και με router που δέχεται ρυθμό από ένα mac και ένα laptop win 11.
Ποτέ δεν κόλλησε ποτέ δεν είχε την παραμικρή καθυστέρηση απλά λίγο στο σεταρισμα όταν το ανοίγεις με τα inputs outputs θέλει να ξαναβάλεις τα midi εύκολο βέβαια.
Τώρα έχω αρχίσει της chamsys το magigq και πιστεύω το 2026 θα δουλεύω αυτό αν και σ αυτό πρέπει να δώσεις περίπου 1000 ευρω για να δουλέψει ολόκληρο.
Ξεκίνα διάβασμα και θα δικαιωθείς 100%.Αν δυσκολευτείς στείλε μου μήνυμα αλλά ρίξε διάβασμα.
Αυτό κατέβασε
4.14.2 19.06.2025
https://www.qlcplus.org/download/previous-downloads
https://docs.qlcplus.org/v4/main-window
Posted Sun 28 Sep 25 @ 9:06 pm
Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τη προθυμία σου. Σε πρώτη φάση θα ήθελα να καταλάβω την λογική του για να ξεκινήσω το «στήσιμο» σωστά. Στο FS έφτιαχνα σκηνές τις οποίες τις έτρεχα μετά με cue. Είχα δηλαδή μια καρτέλα cue με par , και εκεί είχα δέκα προγράμματα έτοιμα δηλαδή (μονόχρωμα και συνδυασμούς). Μετά είχα άλλη καρτέλα cue με τα moving heads με παρόμοια λογική. Το ίδιο και για τα blinders. Τέλος είχα ένα γενικό που είχα σκηνές έτοιμες με όλα τα fixtures που τα έτρεχα στο main χορευτικό και απλά άλλαζα προγράμματα για να μην είναι βαρετό. Τα είχα δηλαδή όλα έτοιμα. Βλέπω όμως στο QLC ότι μπορείς να έχεις πχ διάφορα chase preset και κάποια κουμπιά που επεμβαίνουν και αλλάζουν πχ χρώμα ή combo. Είναι λειτουργικό αυτό όταν τρέχεις παράλληλα και blinders και par? Επίσης χρησιμοποιούσα πολύ τα overrides σαν flash (πχ να περάσω ένα στρομπο σε μια στιγμή που έκρινα ή τα blinders κοκ). Αυτή η δυνατότητα υπάρχει; Σαν στιγμιαία επέμβαση εννοώ και επαναφορά μόλις αφήσω το κουμπί; Τέλος μια σύντομη ερώτηση. Κάθε φορά που το ανοίγω πρέπει να κάνω load το τελευταίο save???? Δεν γίνεται να το κρατάει από μόνο του;
Posted 7 days ago @ 8:18 am
Η λογική είναι η ίδια δηλαδή μέχρι κάποιο σημείο όπως σχεδόν σε όλα τα προγράμματα προσθέτεις ή φτιάχνεις τα fixtures θα φτιάξεις τα group πχ
group 1 par
group 2
Group 3
κλπ
θα φτιάξεις σκηνές με χρώματα για το κάθε group τα οποία για να τρέξουν να αλλάζουν δηλαδή θα πρέπει να μπουν σε ένα chaser
θα φτιάξεις ανάματα τα οποία για να τρέξουν να αλλάζουν και αυτά θα πρέπει να μπουν σε ένα chaser
combo το ιδιο
Κινήσεις δεν χρειάζεται να μπουν σε chaser.
κλπ
Όλα αυτά για να τα ενώσεις και να παίξουν μαζί πατώντας ένα κουμπί θα τα βάλεις σε μια collection παλέτα την οποία θα φορτώσεις σε ένα κουμπί που θα φτιάξεις εσύ.
Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο εσύ θα φτιάξεις τα πάντα.
Οτιδήποτε θέλεις να προσθέσεις στη virtual console γιατί εκεί γίνεται όλη η δουλειά θα το φτιάξεις εσύ κουμπιά fader τα πάντα. Γι’ αυτό σου είπα διάβασμα το manual.
Ξεκίνα φόρτωσε φώτα και group κι εδω είμαστε αν κολλήσεις.
group 1 par
group 2
Group 3
κλπ
θα φτιάξεις σκηνές με χρώματα για το κάθε group τα οποία για να τρέξουν να αλλάζουν δηλαδή θα πρέπει να μπουν σε ένα chaser
θα φτιάξεις ανάματα τα οποία για να τρέξουν να αλλάζουν και αυτά θα πρέπει να μπουν σε ένα chaser
combo το ιδιο
Κινήσεις δεν χρειάζεται να μπουν σε chaser.
κλπ
Όλα αυτά για να τα ενώσεις και να παίξουν μαζί πατώντας ένα κουμπί θα τα βάλεις σε μια collection παλέτα την οποία θα φορτώσεις σε ένα κουμπί που θα φτιάξεις εσύ.
Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο εσύ θα φτιάξεις τα πάντα.
Οτιδήποτε θέλεις να προσθέσεις στη virtual console γιατί εκεί γίνεται όλη η δουλειά θα το φτιάξεις εσύ κουμπιά fader τα πάντα. Γι’ αυτό σου είπα διάβασμα το manual.
Ξεκίνα φόρτωσε φώτα και group κι εδω είμαστε αν κολλήσεις.
Posted 7 days ago @ 9:47 am
Σε ευχαριστώ και πάλι! Θα το ξεκινήσω και βλέπουμε. Fixture έφτιαξα ήδη τις κεφαλές μου. Θα φτιάξω και τα υπόλοιπα και ξεκινάω με σκηνές. Και μια ερώτηση απ το τέλος. Το mapping για το akai είναι εύκολο; Επίσης παίρνει σήμα από το virtual για το tempo?
Posted 7 days ago @ 10:30 am
Τo mapping είναι πολύ εύκολο και φυσικά συνδέεται με το virtualdj os2l line
Posted 7 days ago @ 5:45 am
Οκ! Σηκώνω μανίκια! Σε ευχαριστώ πολύ!
Posted 7 days ago @ 5:50 am
Είναι έτοιμη και η 5 έκδοση πλέον από χθες.Δεν γνωρίζω αν έχει κάποια προβλήματα κι εγώ τώρα θα την εγκαταστήσω.
Posted 31 minutes ago