Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Controller pioneer ddj sb3 προβλημα με virtual 8.2

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπερα παιδια! προχθες αγορασα την sb3, αφου το συνδεσα στο λαπτοπ που ειχα το virtual με εκδοση 8.2 δεν συνδεθηκε το controller με αποτελεσμα να μην δουλεψει... μπηκα στο εικονιδιο με τις ρυθμισης στο παραθυρακι 'ελεγκτες' και εψαξα εκει που λεει (εμφανισει ολων των υποστηριζομενων ελεγκτων) Εκει αναφερει ολους τους controller και δεν αναφερει πουθενα την sb3 για να επιλεξω... ισως γι αυτο και να μην δουλευει υποθετω! ετσι σκεφτηκα να κανω update το virtual απο 8.2 πηγα στην 8.3 ωσπου εκει δουλεψε κανονικα και επισης ανεφερει στα υποστηριζομενα και την sb3!!
Ομως στην 8.3 μου δημιουργηθηκε προβλημα με τα cues μου που ειχα σε καθε τραγουδι.. μερικα hotcues εχουν αυτοματα μετακινηθει μερικα δευτερολεπτα πισω και σε αλλα τραγουδια μερικα δευτερολεπτα μπροστα... πως εξηγειται αυτο; ειχα τα cues μου ακριβως εκει που τα ηθελα και πλεον σε αλλα ειναι μπροστα και σε αλλα πισω.... επισης το gain σε καθε τραγουδι που φορτωνω για να παιξει δεν μενει καπου σταθερα οπως ηταν στην εκδοση 8.2 ... δηλαδη σε καποια τραγουδια ειναι χαμηλα το gain και σε αλλα το ανεβαζει αυτοματα...με αποτελεσμα εγω να καθομαι να ρυθμιζω το gain σε καθε τραγουδι που παιζω!!
και για να μην καθομαι παλι απ την αρχη και φτιαχνω ολα τα cues ενα-ενα και ολες τις απαραιτητες ρυθμισης για το gain...το ερωτημα μου ειναι πως μπορω τωρα να κανω την sb3 να δουλεψει στην εκδοση 8.2??
να σημειωσω πριν μετεβω στην 8.3 ειχα κανει copy ολο τον φακελο virtualdj που βρισκεται στα εγγραφα με σκοπο να μην χασω τιποτα... τωρα που ξανα εγκατεστησα την 8.2 και εκανα paste τον φακελο που ειχα κανει copy στα εγγραφα ξανα ηρθαν στην θεση τους ολα τα cues οπως τα ειχα βαλει... το προβλημα ομως παραμενει που δεν λειτουργει η sb3
 

Posted Sat 26 Jan 19 @ 5:34 am
Ποια άδεια έχεις, να σου πω τι θα κάνεις...
 

Posted Sat 26 Jan 19 @ 9:05 am
προς το παρον δεν εχω καμια αδεια
 

Posted Sat 26 Jan 19 @ 5:36 pm
Wiper4ControlleristMember since 2016
Γεια χαρά. Κι εγώ την sb3 έχω.
Προφανώς έχεις την pro άδεια για ένα μήνα.
Για να λειτουργήσει πλήρως η κονσόλα θέλει το λειτουργικό να είναι από Windows 7 (και με sp1 μάλιστα) και πάνω.
Και προφανώς έκδοση του VDJ που να υποστηρίζει και την sb3.
Για το gain πρέπει να πας στην ταμπλέλα options και να θέσεις το autogain στο no.
Για τα cues δεν ξέρω γιατί στο κάνει αυτό.
Να ξέρεις πάντως ότι θέλει και 4gb ελάχιστη μνήμη ram και επεξεργαστή intel i3 (και πάνω) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 

Posted Sun 27 Jan 19 @ 3:02 pm
Τα cues ΔΕΝ άλλαξαν θέση.
Όμως η 8.3 (2018) σε σχέση με την 8.2 έχει καλύτερο και διαφορετικό τρόπο απεικόνισης της κυματομορφής. Έτσι ναι, οπτικά ίσως να σου φαίνεται οτι κάποια cues μετακινήθηκαν.
Επίσης η 8.3 έχει καλύτερο και διαφορετικό αλγόριθμο υπολογισμού BPM και Gain. Που σημαίνει οτι πρόγραμμα "σιωπηρά" (όταν φορτώνεις ένα κομμάτι στο deck ή στο Automix) κάνει rescan. Αυτό μπορεί να σου δώσει επίσης την εντύπωση οτι τα cues μετακινήθηκαν (καθώς η θέση του GBG μπορεί να αλλάξει) ή οτι το gain δεν μένει σταθερό (αφού μετά το scan θα αλλάξει)

Η λύση στο πρόβλημα σου είναι να φορτώσεις ξανά την 8.3 και να κάνεις rescan την βιβλιοθήκη σου. Τα CUES θα είναι ηχητικά στην ίδια θέση με πριν, ακόμα κι αν οπτικά σου φαίνεται να έχουν μετακινηθεί.

Τέλος, όχι δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις την SB3 να παίξει με το 8.2 καθώς στο 8.2 δεν υπάρχουν κάποιες "εντολές" απαραίτητες για τη λειτουργία της συγκεκριμένης κονσόλας
 

Posted Sun 27 Jan 19 @ 4:10 pm
Σας ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας!! ξανα φορτωσα την 8.3 σημερα.. οντως εχεις δικιο, παρατηρησα τα cues δεν εχουν αλλαξει θεση.. θυμομουν τα GBG απ εξω στην 8.2, ενω στην 8.3 μου τα βγαζει διαφορετικα GBG... εκτος αυτου οταν φορτωνω καποιο τραγουδι στο deck αυτοματα ρυθμιζεται και πηγαινει εκει που αρχιζουν τα λογια του τραγουδιου... που οταν παταω play αρχιζει απο το πρωτο κουπλε το τραγουδι και οχι απ την αρχη, πως το απενεργοποιω αυτο?
δηλαδη δεν γινεται η δεν υπαρχει καποια ρυθμισει να παιξει η sb3 στην 8.2 ? το αποκλειουμε αυτο? αν επαιρνα π.χ το mapping απ το 8.3 γα το συγκεκριμενο controller και την φορτωνα στην 8.2 δεν γινεται αυτο η δεν ειναι εφικτο?
 

Posted Sun 27 Jan 19 @ 6:18 pm
Σου απάντησα ήδη ρητά και καθαρά οτι όχι δεν μπορεί η SB3 να παίξει με κανένα τρόπο στην 8.2. Σου εξήγησα και τον λόγο!
Αυτό που όταν φορτώνεις ένα τραγούδι σε πάει στο κουπλέ ή οπουδήποτε αλλού είναι η ρύθμιση autoCue που μπορείς να την αλλάξεις σε οτι θέλεις εσύ (είτε να την απενεργοποιήσεις, είτε να σε πάει στο πρώτο cue κτλ)
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 8:21 am


(Old topics and forums are automatically closed)