Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αγορά κάρτας ήχου

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα ήχου και να την συνδιάσω με ένα Χ1 και μίκτη. Έχετε να προτείνετε κάτι; Με ενδιαφέρει η χρήση της μόνο όπως έχω ήδη αναφέρει.
 

Posted Wed 23 Jan 19 @ 12:44 pm
Ο μίκτης είναι του μαγαζιού δεν έχει κάρτα ήχου.
 

Posted Wed 23 Jan 19 @ 12:46 pm
Η πιο φθηνή λύση είναι μια Audio2. Αλλά γενικά οι Audio2 έχουν ένα σχεδιαστικό ελάττωμα στη θύρα USB που επιτρέπει εύκολες αποσυνδέσεις της κάρτας.
Οπότε στη θέση σου θα κοιτούσα για Audio6
Επίσης προσωπικά θα εξέταζα και την λύση να πάρω μια Z1 καθώς είναι δικάναλος MIDI μίκτης με ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Έτσι δεν θα με ενδιέφερε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κανάλια του μίκτη του μαγαζιού (γρατσουνάνε, δεν γρατσουνάνε, κάνουν διακοπές κτλ) και θα είχα και αυτονομία αν πήγαινα κάποια στιγμή να παίξω κάπου αλλού.
 

Posted Wed 23 Jan 19 @ 2:09 pm
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα την λάβω υπόψιν. Η Maya 44 Usb + ; Υπάρχουν γνώμες;
 

Posted Wed 23 Jan 19 @ 2:42 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
dimitris_god wrote :
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα την λάβω υπόψιν. Η Maya 44 Usb + ; Υπάρχουν γνώμες;

την εχω πολλα χρονια...σκυλι καρτα που προσωπικα με βολευαν και πολυ τα led που χε στην εισοδο/εξοδο οποτε ηξερες αν πασα στιγμη που ειχες ηχο...
μοναδικη παπαρια ο asio driver που αναλογα σε ποια usb την βαζεις ισως θελει ξανα istallation

 

Posted Thu 24 Jan 19 @ 9:11 am
Μιλάμε για το νέο μοντέλο έτσι; Την ασημένια;
 

Posted Thu 24 Jan 19 @ 12:23 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
 

Posted Thu 24 Jan 19 @ 2:36 pm
Οκ, έχω ακούσει κ εγώ καλά λόγια γι αυτην, απλά εγώ σκοπεύω ν αγοράσω κτ καινούριο γι αυτό είπα για το νέο μοντέλο. Ξέρεις κάποιος για το νέο μοντέλο; Είναι εξίσου τίμιο με το παλιό;
 

Posted Thu 24 Jan 19 @ 6:47 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
dimitris_god wrote :
Οκ, έχω ακούσει κ εγώ καλά λόγια γι αυτην, απλά εγώ σκοπεύω ν αγοράσω κτ καινούριο γι αυτό είπα για το νέο μοντέλο. Ξέρεις κάποιος για το νέο μοντέλο; Είναι εξίσου τίμιο με το παλιό;
απ οτι ειχα διαβασει σε ενα γκρουπακι στο fb ουσιαστικα ειναι το ιδιο πραγμα απλα σε καλυτερο (και διαφορετικο) σασι

 

Posted Fri 25 Jan 19 @ 11:43 am
Το βασικό πρόβλημα των Maya είναι η χαμηλή στάθμη εξόδου.
Αυτό παλιότερα δεν ήταν πρόβλημα, αλλά πλέον είναι. Η διαφορά στην ένταση μεταξύ της εξόδου της Maya και ενός τυπικού CD-Player είναι μεγάλη.
Έτσι σε μοντέρνους μίκτες (που έχουν σχεδιαστεί γενικά για μεγαλύτερα επίπεδα έντασης) τα gain στα κανάλια που θα συνδεθεί η Maya πρέπει να ρυθμιστούν αρκετά ψηλά.
(Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την προ-ενίσχυση που χρησιμοποιούν οι μίκτες στις μέρες μας)
Επίσης αν σκοπεύεις να μιξάρεις ανάμεσα σε Η/Υ (με Maya) και CDJ's, δύσκολα θα καταφέρεις να ρυθμίσεις το μίκτη για παρόμοια ένταση (και dynamic range) ανάμεσα στα κανάλια.
 

Posted Fri 25 Jan 19 @ 11:55 am
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Θα τα ζυγίσω τα πράγματα κ θα αποφασίσω τι με βολεύει καλύτερα. Απ ότι βλέπω όμως η βέλτιστη λύση είναι ένας κοντρόλερ τελικά για πολλούς λόγους.. Το πιθανότερο είναι να εγκαταλείψω αυτό το πλάνο με το Χ1 γτ έχω και την RR . Αγοράζοντας μια ''καλή'' κάρτα ήχου παρέα με το Χ1 και την βάση - θήκη του, τόσο το οικονομικό κέρδος όσο κ το όποιο κέρδος σε χώρο δεν υπερτερούν σε σχέση με αυτά που προσφέρει ένας κοντρόλερ. Εξάλλου όπου τίθεται θέμα χώρου μπορείς και να ''ξηλώσεις'' τον μίκτη του μαγαζιού και να κουμπώσεις τον κοντρόλερ απευθείας.. Πάντως δεν ξέρω γιατί τέτοια μανία με το Χ1, τουλάχιστον στην περιοχή μου..
 

Posted Fri 25 Jan 19 @ 6:18 pm
Αν η Audio2 δεν είχε τα ''θεματάκια'' της πάντως θα αποτελούσε μαζί με το Χ1 μία λύση αρκετά καλή για να το σκεφτείς να κάνεις την αλλαγή (με ό,τι συμβιβασμούς θα προέκυπταν προφανώς)..
 

Posted Fri 25 Jan 19 @ 6:23 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
αυτη τη λυση ειχα καποια χρονια με audio4..φιλε δε βολευει....ουτε το χ1 (αναλογα βεβαια την μουσικη αλλα και το στυλ σου) αλλα ουτε και τα καλωδια και τα σετταρισματα καθε φορα κατα την γνωμη μου...παρε ενα κοντρολερ και θα σωθεις..
 

Posted Sat 26 Jan 19 @ 5:38 pm
Εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός αλλά 3 κατοστάρικα για μία κάρτα + 250 για ένα Χ1 και την βάση - θήκη του κάνουν 550. Βάζεις άλλα 100 και παίρνεις μία RR ή μία SR2 και κάνεις παπάδες.
 

Posted Sat 26 Jan 19 @ 6:48 pm
Τεσπα το θέμα θεωρώ έκλεισε παιδιά.. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις γνώμες σας.
 

Posted Sat 26 Jan 19 @ 6:50 pm


(Old topics and forums are automatically closed)