Forum: Dutch Forum

Welkom op het Nederlandstalig forum van VirtualDJ!

Maak gebruik van de zoekfunctie voor je een nieuw onderwerp start en gelieve je ook aan dat onderwerp te houden.
Topic: virtual dj, pioneer nexus
vazze1PRO InfinityMember since 2011
hallo, ik moet binnenkort gaan draaien, en ik gebruik normaal altijd mijn pioneer xdjR1, samen met virtual dj. Nu staat er een installatie met djm 900 nexus en 2 pioneer 2000 nexus. Is er ergens een goede tutorial van hoe ik die 2 kan aansluiten? Ik heb het al is geprobeerd, en de VDJ herkent wel de nexus, en de 2 spelers zijn gelinkt, maar toch werkt het voor geen meter. Zou wel leuk zijn als dat zou werken, want regelmatig moet ik gaan draaien waar ze die configuratie hebben , en dan kan ik enkel mijn controller op aansluiten.
Of kan iemand mij beknopt uitleggen wat ik juist moet doen. Wat ik denk, is dat ik wss wel 2 afzonderlijke usb kabels nodig heb? 1 voor elke speler? Of kan ik door mij maar op 1 speler aan te sluiten toch spelen op de 2 spelers?
Dank u voor uw antwoord

Posted Tue 22 Jan 19 @ 3:40 pm
AdionPRO InfinityCTOMember since 2006
Je hebt inderdaad een usb-kabel naar elke cdj nodig.

Indien je het geluid rechtstreeks naar de mixer wil laten gaan en de faders in vdj gelijk zien bewegen met je mixer kan je ook de mixer aansluiten met een 3de usb-kabel, maar dat is optioneel.

Posted Tue 22 Jan 19 @ 4:03 pm
vazze1PRO InfinityMember since 2011
top, dank je wel...

Posted Thu 24 Jan 19 @ 10:20 am
vazze1PRO InfinityMember since 2011
en mag dat met een hub?

Posted Thu 24 Jan 19 @ 10:22 am
AdionPRO InfinityCTOMember since 2006
Ja, tuurlijk

Posted Thu 24 Jan 19 @ 11:50 am
Ikzelf gebruik VDJ ook met Pioneer CDJ's, XDJ's en Pioneer mixers.
Ik heb een usb kabel in iedere CD speler en een usb kabel in het mengpaneel. Pioneer mengpaneel is dan ingesteld als de geluidskaart, de CDJ's (of XDJ's) alleen als controller.

Wat ik wel heb gemerkt is dat ik niet de Pioneer DJM-900NXS2 samen met CDJ-2000NXS of CDJ-2000NXS2 spelers op één USB poort kan aansluiten. Mijn laptop is echter zo'n gruwelijk prestatie bakbeest (Intel i7, 16Gb geheugen, Nvidia videokaart met 2Gb, 1Tb SSD schijf) dat het niet aan de power ligt, maar ik vermoed dat de displays van die CDJ spelers teveel eisen om samen MET de mixer als geluidskaart op één USB poort te kunnen functioneren.

Dus: Sluit de mixer op één usb poort aan (als je die als geluidskaart gebruikt wat volgens velen toch wel het beste werkt) en sluit de 2 CDJ's op een andere usb poort aan. Hub gebruik ik ook voor de 2 spelers, dus dat is geen probleem.

Binnen VDJ moet je alleen nog even de "mapping" goed instellen en zorgen dat de CDJ spelers in Midi en/of HID modus staan.

Werkt als een trein!

Posted Thu 24 Jan 19 @ 2:36 pm
vazze1PRO InfinityMember since 2011
wow, dat was een interessant antwoord. Want effectief, ik had de hub aangesloten op 1 poort, en het flipte een beetje. Als ik een nummer inlaadde op de rechterspeler, kwam die op de linker cdj. Voor de linkerpeler te starten met de controller moest ik de derde schij openzetten, en het ergste van al, was dat er geen klank kwam. Dus heb ik gewoon mijn xdj r1 aangesloten en dat ging prima. Maar wel zonde dat er onder die controller het neusje van de zalm staat ,, dat je niet kan gebruiken.

Posted Tue 29 Jan 19 @ 12:48 pm
Het werkt perfect, maar je moet wel je VDJ instellingen er op aanpassen. Je CD spelers kunnen gewoon op elk kanaal uitkomen die jij zelf wil / kiest.
Ook de displays en het afspelen van het nummer kan gewoon op precies die speler uitkomen die jij wil. Zo heb ik er ook eens 3 CDJ's gelijktijdig aangesloten, CDJ 1 op kanaal 1, CDJ 2 op kanaal 2, CDJ 3 op kanaal 3 en pre-listen op kanaal 4 :)

Dus alles kan, maar juist omdat alles kan met de losse onderdelen, moet je wel zelf aangeven hoe je het hebben wil en hoe je de spelers hebt neergezet.
VDJ kan natuurlijk niet zien welke machine je waar op hebt aangesloten.

Controllers hebben een vaste indeling en dus vaste kanalen en vaste nummering. Deze werken wel meteen "out-of-the-box" en op de "juiste" volgorde, omdat je daar toch niks te kiezen hebt....

Ik zal het forum topic wel eens opzoeken waar precies staat hoe je wat instelt met (losse) Pioneer apparatuur...

Posted Tue 29 Jan 19 @ 1:04 pm
vazze1PRO InfinityMember since 2011
top, dank je wel ... want je vindt echt niks terug van de settings. Noch op de pioneer site , noch op de vdj site. Ook op youtube vind je niks. Dus hartelijk bedankt voor je antwoord...

Posted Tue 29 Jan 19 @ 3:37 pm
Nee klopt, het wordt sowieso niet door Pioneer ondersteund. Verder is er niet veel info te vinden nee.

Als je wil kan ik wat screenshots maken van mijn settings van mijn djm-900nxs2 en mijn 2 xdj-700 spelers. Voor de 2000 serie gelden dezelfde instellingen.

Als ik moet draaien met de aanwezige apparatuur, dan is het bijna altijd de volledige nxs2 set. Werkt prima.

Posted Tue 29 Jan 19 @ 3:58 pm