Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ DATABASE ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

STELVASControlleristMember since 2017
Εχω την μουσικη μου σε φακελους οι οπιοι βρισκονται στην επιφανεια εργασιας του laptop.
Θελω να μου πειτε (αναλητικα) πως θα μεταφερω ολους τους φακελους και την database σε σκληρο δισκο με τον οποιο θα παιζω πλεον την μουσικη μου
(εννοειται χωρις να χασω τις playlist /cue/κτλ.που εχω ειδη αποθηκευσει).Ευχαριστω.
 

Posted Fri 04 May 18 @ 11:42 am
 

Posted Sat 05 May 18 @ 7:03 am
STELVASControlleristMember since 2017
Thie Giorgo δεν θελω να κανω μετεγκατασταση του vdj.Απο το ιδιο laptop να παιζω παλι,απλα να μεταφερω τους φακελους με τα τραγουδια που εχω στην επιφανεια εργασιας μαζι με τις playlist cue κτλ.σε ενα σκληρο τον οποιο θα συνδεω στο ιδιο laptop και να παιζω.
Εχω σκεφτει το εξεις.Να μεταφερω τους φακελους και το virtual dj απο τα εγγραφα μου στο σκληρο.Αν μετα συνδεσω το σκληρο στο ιδιο laptop θα μπορω να παιζω οπως πριν.(εστω και αν διαγραψω τους φακελους )?
 

Posted Sat 05 May 18 @ 9:09 am
Sorry, κατάλαβα λάθος! Λοιπόν…

1. Μέσω του VDJ (όχι μέσω λειτουργικού) επιλέγεις (από το Browser του skin) τους φακέλους που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας και περιέχουν τα μουσικά αρχεία και τους αντιγράφεις στον εξωτερικό δίσκο που θέλεις.
Κατά την κίνηση αυτή, θα δημιουργηθεί αυτόματα στο root του εξωτερικού δίσκου μία νέα βάση δεδομένων, όπου θα περιέχει όλες τις πληροφορίες των αρχείων αυτών.

2. Εφόσον ολοκληρωθεί η αντιγραφή (η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ανάλογα με το μέγεθος των μουσικών αρχείων σου), δεν χρειάζεται να αντιγράψεις (και δεν πρέπει) κανένα άλλο φάκελο ή αρχείο του VDj!
Εάν θέλεις, μπορείς να κρατήσεις απλά ως BackUp το φάκελο VirtualDj (που βρίσκεται στο φάκελο “Τα Έγγραφά μου”) σε ένα USB Stick.

3. Πραγματοποίησε δοκιμές, ώστε να διαπιστώσεις ότι όλα δουλεύουν ρολόι με τα μουσικά αρχεία που υπάρχουν πλέον στον εξωτερικό δίσκο.

4. Πάλι μέσω του VDJ (όχι μέσω λειτουργικού) επιλέγεις (από το Browser του skin) τους φακέλους που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας και τους διαγράφεις. Κατόπιν κάνεις ένα Remove Missing Files from Database.

5. Επανεκκίνηση και είσαι έτοιμος! Εάν οτιδήποτε δεν πάει καλά, μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να αντιγράψεις πάλι τους φακέλους στην αρχική τους θέση (Επιφάνεια Εργασίας) και φυσικά το φάκελο VirtualDj που έχεις ως BackUp στο USB Stick.
 

Posted Sat 05 May 18 @ 11:10 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Κράτησε την ίδια δομή. Δλδ αν είχες τους φακέλους στο Desktop βαλτους όλους στο root του εξωτερικού ή όλους στον ίδιο φάκελο πχ Ε:\Music
Και αυτό το λέω γιατί μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις batch-edit τις Playlists, οι οποίες δεν θα ενημερωθούν αυτόματα και δεν θα δουλέψουν αν σβήσεις τα αρχεία απο το C
 

Posted Sat 05 May 18 @ 1:45 pm
STELVASControlleristMember since 2017
Ευχαριστω για τις απαντησεις.Αν εχω προβλημα θα επανερθω.
 

Posted Sat 05 May 18 @ 2:02 pm
Καλημερα!
Δλδ και όποτε κάνουμε back-up τη μουσική που έχουμε στο laptop σε ένα εξωτερικό δίσκο, πρέπει να γίνεται μέσα από το vdj?
 

Posted Sun 06 May 18 @ 8:59 am
@ DjDad: Thnx, σημαντική μου παράλειψη αυτό που ανέφερες...

@ Music Therapy: Οποιαδήποτε επέμβαση επί μουσικού αρχείου ή φακέλου (μετακίνηση, αντιγραφή, διαγραφή, μετονομασία) την υλοποιούμε πάντα μέσω του browser του VDj, ώστε να ενημερώνεται αυτόματα η βάση δεδομένων (database.xml). BackUp εννοείται πως το υλοποιούμε μέσω του browser του εκάστοτε λειτουργικού (π.χ. Windows). Μπορείς να το κάνεις και μέσω VDj, αλλά πέραν του ότι δεν υπάρχει λόγος, μπορεί να "μπερδέψεις" κατ' αυτό τον τρόπο, τις βάσεις δεδομένων...
 

Posted Sun 06 May 18 @ 5:55 pm
@ Music Therapy: Οποιαδήποτε επέμβαση επί μουσικού αρχείου ή φακέλου (μετακίνηση, αντιγραφή, διαγραφή, μετονομασία) την υλοποιούμε πάντα μέσω του browser του VDj, ώστε να ενημερώνεται αυτόματα η βάση δεδομένων (database.xml). BackUp εννοείται πως το υλοποιούμε μέσω του browser του εκάστοτε λειτουργικού (π.χ. Windows). Μπορείς να το κάνεις και μέσω VDj, αλλά πέραν του ότι δεν υπάρχει λόγος, μπορεί να "μπερδέψεις" κατ' αυτό τον τρόπο, τις βάσεις δεδομένων... [/quote]

ok ευχαριστώ πολύ!!
 

Posted Sun 06 May 18 @ 9:27 pm
Wiper4ControlleristMember since 2016
Χαίρετε.

μια ερώτηση:

γιατί στον browser δεν μπορούμε να επιλέξουμε φακέλους μαζικά με τον κλασικό - όπως στα windows - τρόπο (κρατώντας δηλ. το Ctrl πατημένο κι επιλέγοντας με αριστερό κλικ του ποντικιού ή με το Shift και τα βελάκια όταν οι προς επιλογή φάκελοι είναι στη σειρά)?

θα έκανε τη διαδικασία του back up μέσω του VDJ λιγότερο χρονοβόρα....
 

Posted Thu 10 May 18 @ 1:11 pm


(Old topics and forums are automatically closed)