Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Δυνατότητες Browser...

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Δεν γνωρίζω εάν είναι θέμα ρυθμίσεων ή "παράλειψης" ή αδυναμίας του VDj, αλλά ας υπάρξει ενημέρωση για το εάν είναι (ή μπορεί να είναι στο μέλλον) εφικτές οι ακόλουθες δυνατότητες στο browser:

1. Με δεξί κλικ επάνω στον εκάστοτε (εικονικό ή μη) φάκελο, αυτός "φορτώνεται" αυτόματα στον κυρίως browser, κάτι το οποίο δεν εξυπηρετεί καθόλου! Μπορεί αυτό να αλλάξει, ώστε (με δεξί κλικ) να εμφανίζεται μόνον το αντίστοιχο menu επιλογών?

2. Η μετακίνηση υπο-φακέλων (π.χ. Playlists, Virtual Folders) δεν είναι άμεσα εφικτή μέσω mouse (drag & drop) εκτός του φακέλου, παρά μόνον μέσω menu επιλογών. Μπορεί αυτό να αλλάξει επίσης?

3. Όταν στην Automix έχει φορτωθεί ένα Playlist, κατόπιν το VDj κλείσει και ανοίξει πάλι, τότε η συγκεκριμένη (τελευταία "φορτωμένη") Playlist εμφανίζεται κανονικά μεν, αλλά κατά το Save την αναγνωρίζει ως "νέα", απόδίδοντας της το όνομα "default". Το ερώτημα είναι γιατί το VDj την επαναφέρει μεν, αλλά δεν "βλέπει" το όνομά της δε?

4. Εάν ένα οποιοδήποτε κομμάτι μαρκαριστεί ως played, υπάρχει η δυνατότητα ξε-μαρκαρίσματός του (χειροκίνητα) ή (ακόμη καλύτερα) το μη μαρκάρισμά του, όταν αναπαράγεται κατά την προ-ακουστική? Και φυσικά το να αυξηθεί ο απαιτούμενος χρόνος μαρκαρίσματος δεν αποτελεί λύση, καθότι σε περίπτωση γρήγορων αλλαγών (π.χ. μόνο refrains) δεν θα μαρκαριστεί κανένα κομμάτι.

5. Τέλος, κάτι που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν. Υπάρχει περίπτωση να προστεθεί η δυνατότητα προσθήκης χρωμάτων στους εκάστοτε φακέλους (εικονικούς ή μη)?
 

Posted Sun 20 Aug 17 @ 7:11 pm
Το 1 και το 3 είναι όντως πολύ εκνευριστικά και καλό θα ήταν να διορθωθούν Εάν γινεται
 

Posted Sun 20 Aug 17 @ 9:06 pm
1) Μπορεί να προταθεί στο Development Team

2) Η μετακίνηση εικονικών φακέλων/φίλτρων κτλ γίνεται κανονικά σε οποιοδήποτε κομμάτι του browser αρκεί να προσέχεις την σχετική γραμμή εισαγωγής ώστε να ξέρεις που ακριβώς θα μετακινηθεί η λίστα. Η μετακίνηση φυσικών φακέλων γίνεται όπως και στα Windows κρατώντας πατημένο το SHIFT στο πληκτρολόγιο. Επίσης πατώντας CTRL και "μετακινώντας" φυσικό φάκελο μπορείς να κάνεις αντιγραφή.

3) Η λίστα του Automix είναι μια αυτόνομη λίστα. Όταν φορτώνει κάποιος μια Playlist στο automix τότε στην ουσία αντιγράφει την playlist στη λίστα του automix.
Όσο το πρόγραμμα είναι ανοιχτό η πληροφορία του ποια λίστα "αντιγράφηκε" τελευταία στη λίστα του automix υπάρχει στη RAM. Όταν όμως το πρόγραμμα κλείσει η πληροφορία αυτή χάνεται.
Η λογική του να αντιγράφεται μια playlist στη λίστα του automix και όχι να φορτώνεται αυτούσια δημιουργήθηκε επειδή πολλοί χρήστες ήθελαν να φορτώνουν μια playlist στο automix και να μπορούν να προσθέτουν / αφαιρούν τραγούδια (ή και να αλλάζουν την σειρά) χωρίς να γίνεται αυτόματη αποθήκευση στην αρχική playlist.
Χωρίς αυτόματη αποθήκευση όμως οι όποιες αλλαγές θα χανόντουσαν με ένα restart.
Θα ρωτήσω το team μήπως στο header της "default" playlist μπορεί να αποθηκεύεται και η πληροφορία του απο ποια playlist προήλθε, αλλά (προσωπικά) δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη αύξηση της λειτουργικότητας του browser από αυτή τη λεπτομέρεια.

4) Τα κομμάτια μαρκάρονται σαν played αυτόματα μετά από Χ χρόνο (που τον αλλάζεις στις ρυθμίσεις) ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Αυτό σημαίνει οτι κατά την προακουστική (με το volume fader κλειστό) τα κομμάτια δεν μαρκάρονται σαν played όσο χρόνο κι αν παίξουν. Αν κάνεις προακουστική με τα volume faders λίγο ανοιχτά (πάνω από 5%) τότε ο χρόνος μετράει κανονικά.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιείς εξωτερικό μίκτη χωρίς fake actions (δηλαδή εξωτερικό μίκτη χωρίς MIDI) τότε το πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να ξέρει πότε κάνεις προ-ακουστική. Για αυτή την περίπτωση για το πρόγραμμα τα volume faders είναι πάντα ανοιχτά στο 100%
Στην περίπτωση αυτή αν η αλλαγή χρόνου δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες σου υπάρχει η δυνατότητα να μαρκάρεις ένα κομμάτι σαν μη παιγμένο είτε με δεξί κλικ είτε μέσω εντολής vdj script που θα βάλεις σε κάποιο custom button. Αυτό που πρέπει όμως να "προσέξεις" είναι οτι η εντολή αφορά το κομμάτι που είναι επιλεγμένο στον browser και όχι το κομμάτι που είναι φορτωμένο στο deck.

5) Έχει ήδη ζητηθεί.
 

Posted Mon 21 Aug 17 @ 6:26 am
Γιώργο...

@2 - Η μετακίνηση (drag & drop) εικονικού υπο-φάκελου, εκτός του εικονικού κυρίως-φακέλου δεν γίνεται! Π.χ. Εάν στον Playlists έχω δημιουργήσει τους φακέλους Α και Β και μέσα σε αυτούς τους Α1 και Β1 αντίστοιχα, τότε τον υπο-φάκελο Α1, δεν μπορώ να τον μετακινήσω στον φάκελο Β (ως υπο-φάκελό του). Εκτός και εάν μου διαφεύγει κάτι ή κάτι δεν κάνω ή δεν έχω ρυθμίσει σωστά...

@4 - Προφανώς και αυτό που συνέβει σε εμένα ήταν το θέμα του μη τελείως κλειστού fader, οπότε άκυρη η παρατήρησή μου...

 

Posted Mon 21 Aug 17 @ 2:13 pm
Το 2 φυσικά και γίνεται. Το κάνω συνέχεια. Θα προσπαθήσω να τραβήξω ένα video για να δεις
 

Posted Mon 21 Aug 17 @ 10:27 pm
Το παίδεψα λιγάκι και ανακάλυψα - διαπίστωσα ότι όντως γίνεται, αλλά το "drop" θα πρέπει να γίνει ακριβώς κάτω από τον φάκελο και κατόπιν να μετακινήσεις π.χ. την playlist ή το virtual folder στην θέση - σειρά που επιθυμείς. Εάν αυτός είναι ο τρόπος που εννοείς, τότε συμφωνούμε. Απλά δεν γίνεται απ' ευθείας στην θέση που θες...
 

Posted Tue 22 Aug 17 @ 5:02 am
Μια πρόταση κι από μένα στο browser με δεξί κλικ εμφανίζει στο μενού επανεντοπισμός αγνοούμενου αρχείου και σε πάει στο browser των windows.Καλό θα ήταν να υπάρχει άλλη μια εντολή επανεντοπισμός αγνοούμενου αρχείου στο browser του vdj με βάση τον τίτλο τραγουδιού ή των καλλιτέχνη.
Δηλαδή επιλέγοντας επανεντοπισμός αγνοούμενου αρχείου στο browser του vdj να κάνει αντιγραφή τον τίτλο και επικόλληση στο browser.
 

Posted Tue 22 Aug 17 @ 6:39 am
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα;

Βασικά κατά τον επανεντοπισμό το VirtualDj σε πάει στο φάκελο που πιστεύει οτι βρίσκεται το αγνοούμενο αρχείο...
 

Posted Tue 22 Aug 17 @ 9:09 am
Πολλές φορές διαπιστώνεις σε μια playlist ότι κάποιο ή κάποια κομμάτια δεν φορτώνονται γιατί το αρχείο έχει μετακινηθεί από το φάκελο που ήταν.
Όταν επιλέγεις επανεντοπισμός αγν. αρ. σε πάει στον φάκελο που υπήρχε το κομμάτι ή αν έχει μετακινηθεί όλος ο φάκελος σε κάποιο άλλο τυχαίο δεν το έχω προσέξει.
Άρα για να βρούμε πάλι εμείς το κομμάτι τι κάνουμε,πάμε στον επεξεργαστή tag και με copy παίρνουμε τον τίτλο και τον κάνουμε επικόλληση στο browser για να μας εμφανίσει το αρχείο που έχει μετακινηθεί ή τα αρχεία με τα ίδια στοιχεία.
Καλά είναι να μπει μια εντολή και να ψάχνει το κομμάτι σύμφωνα με τα στοιχεία του.
Όταν είναι ένα δεν πειράζει αλλά άμα είναι πολλά καλά είναι να υπάρχει μια εντολή που να κάνει τη διαδικασία.
 

Posted Wed 23 Aug 17 @ 6:00 am
Επειδή η όλη διαδικασία με έχει απασχολήσει αρκετά:

Το VirtualDj κατά τον επανεντοπισμό προσπαθεί να βρει κάποιο αρχείο το οποίο θεωρεί οτι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με αυτο που λείπει.
Αυτό γίνεται κάνοντας σύγκριση των δεδομένων που υπάρχουν στην database για τα αρχεία που υπάρχουν και το αρχείο που λείπει.
Πρωταρχικό ρόλο παίζουν το όνομα και το μέγεθος του αρχείου.
Αν υπάρχει αρχείο με το ίδιο ακριβώς όνομα σε άλλο φάκελο και έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος τότε το πρόγραμμα θεωρεί οτι αυτό είναι το αρχείο που μετακινήθηκε.

Όταν το πρόγραμμα βρει αρχείο αντικατάστασης τότε κατά τον επανεντοπισμό ο browser θα ανοίξει στον φάκελο που βρέθηκε ο αντικαταστάτης του αγνοούμενου αρχείου.
Όταν το πρόγραμμα ΔΕΝ βρει αρχείο αντικατάστασης τότε ανοίγει στον αρχικό φάκελο.

Σημείωση:
Αν αυτό που ζητάς είναι να κάνεις απλά αναζήτηση στην βάση δεδομένων με βάση τα στοιχεία ενός κομματιού τότε γίνεται ήδη:


Αν αυτό ζητάς, πες μου να σου δώσω τον κώδικα που χρειάζεται να βάλεις σε ένα custom button
 

Posted Wed 23 Aug 17 @ 8:14 am
Ναι αυτό χρειάζεται αν δεν εντοπίζεται το αρχείο να κάνει copy paste στο browser με αποτέλεσμα να φέρνει με βάσει τον τίτλο το τραγούδι.
 

Posted Wed 23 Aug 17 @ 8:38 pm


(Old topics and forums are automatically closed)