Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Aples apories gia esas, rodeo gia mena...

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

ZardukHome userMember since 2010
1.Otan enas enisxuths anagrafei ta ekshs :
Rated Output Power (4 ohms, 1 kHz, THD 0.7%): 70 W + 70 W.
Rated Output Power (8 ohms, 20 Hz - 20 kHz, THD 0.07%): 45 W + 45 W
shmainei pws sta 4 ohms vgazei apo ka8e kanali 70w isxu kai sta 8ohms 45w antistoixa? Giati 8elw na ta ksedialunw ligo sto kefali mou.

2. An ta hxeia mou einai "150aria", shmainei pws to megisto pou apodidoun einai 150w sunolika h' ekastws ?

3. An ta hxeia mou anagrafoun Αντίσταση: 6ohm, ti prepei na dialeksw ston enisxuth, 4 h' 8 ohms ?

Exw diavasei to antistoixo topic pou einai polu voh8htiko (Ενισχυτές, ηχεία και άλλα καλούδια... [INFO BASE]) omws eida pws sthn praksh mperdeuomai kai eipa na rwthsw pio sugekrimena. Euxaristw ek twn proterwn!
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 11:19 am
DN EIMAI EIDIKOS (As me dior8wsei an xreiastei o Phantom).Loipon ta hxeia sou prepei na einai ta idia ohm me tn enisxuth kai panw katw ta idia watt gia na doulevoun swsta...Alliws uparxei periptwsh na kaoun ta hxeia h o enisxuths...
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 11:28 am
Gia ta hxeia pou les...150W sketo h 150Wrms?Exei megalh diafora...!
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 11:29 am
Λοιπόν είναι πολύ απλό αν ο ενισχυτής σου είναι τελικός ενισχυτής. Γι' αυτό θέλω να σε ρωτήσω: Ο ενισχυτής που έχεις έχει διαφορετική έξοδο για 4 Ohm και διαφορετική έξοδο για 8????
Αν η έξοδος είναι ΜΙΑ και κοινή τότε:


Α) Ο ενισχυτής σου στα 4 ohm βγάζει ΠΕΡΙΠΟΥ 60 Watt Maximum ανά κανάλι ενώ στα 8 Ohm βγάζει 45 Watt Maximum ανά κανάλι
B) Μπορείς να συνδέσεις τα ηχεία σου στον ενισχυτή αλλά πρέπει να προσέξεις να μην τον κάψεις καθώς τα ηχεία σου "λογικά" είναι 150 Watt Maximum το καθένα....

Γ) Ο ενισχυτής σου στα 6 Ohm πρέπει να αποδίδει περίπου 50 με 55 Watt Maximum.
Δ) Μιλάμε για ένα αρκετά "αδύναμο" ενισχυτή.
Ε) Τα Watt που αναφέρει ο ενισχυτής πάνω του είναι πάντα Watts Maximum.
ΣΤ) Ο ενισχυτής σου είναι "πονηρός". Όταν μετράει τα Watt στα 8 Ohm δίνει τιμή σε όλο το φάσμα του ήχου (20Hz - 20KHz) που είναι και το σωστό και σύνηθες. Παρόλα αυτά στα 4 Ohm αναφέρει μία τιμή σε μία μόνο μέση συχνότητα (1KHz) που είναι επίσης σωστός τρόπος μέτρησης πλην όμως και δεν είναι ίδιος με τον τρόπο μέτρησης στα 8 Ohm και είναι πλέον παρωχημένος.

Για να οδηγήσεις ηχεία 150 Watt Maximum στα 6 Ohm τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας ενισχυτής 2x150Watt Maximum στα 8 Ohm. Γενικά να ξέρεις οτι οι ενισχυτές βγαίνουν σε κάποια "standard" "μεγέθη" σε Watt ανά Ohm.
Επίσης αξίζει να ξέρεις οτι τα ηχεία 6 Ohm σπανίζουν και συνήθως είναι ηχεία που συνδέονται σε τριάδες ώστε να δίνουν συνολική ωμική αντίσταση 2 Ohm και να μπορούν π.χ. να οδηγηθούν απο ένα ενισχυτή 2x350 Watt Max @ 2 Ohm.
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 12:18 pm
Dld an exw ena enisxuth sta 4 ohm borw na sundesw hxeia 8 ohm?
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 1:11 pm
ZardukHome userMember since 2010
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 2:56 pm
@ vlakasman:
Και ναι και όχι... Αν ξέρεις τι κάνεις και πως το κάνεις μπορείς... αλλά εσύ κράτα σαν γενικό κανόνα οτι ΔΕΝ μπορείς.
Πάντως αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ είναι να κάνεις το αντίθετο... Δεν μπορείς σε ενισχυτή 8 Ohm να βάλεις ηχεία 4 Ohm...
Τέλος σε ένα ενισχυτή με δυνατότητα πολλαπλών ωμικών αντιστάσεων μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε συνδυασμό ηχείων με ωμική αντίσταση μεταξύ της μικρότερης και της μεγαλύτερης τιμής που αναγράφει υπολογίζοντας πάντα τα σωστά Watt.

 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 3:14 pm
@Zarduk

Εδώ με έπιασες στον "ύπνο" καθώς μιλάς για Hi-Fi ενισχυτή και ηχεία.
Τα ηχεία που διάλεξες είναι πολύ καλά για σπίτι όπως επίσης και ο ενισχυτής. Όμως ο συγκεκριμένος συνδυασμός "θάβει" τα ηχεία σου καθώς ο ενισχυτής δεν μπορεί τα οδηγήσει στο τέρμα των δυνατοτήτων τους. Θα σου πρότεινα τα ίδια ηχεία με τον DENON PMA 2010AE ή διαφορετικά τα Wharfedale Vardus 300 με τον DENON PMA 1510AE.

Απλά να ξέρεις οτι ο ήχος 2x 50 Watt απο Hi-Fi σύστημα δεν έχουν καμία σχέση με 2x 50 Watt απο ένα επαγγελματικό σύστημα ήχου... Για την ακρίβεια 2x 100 Watt απο σύστημα Hi-Fi είναι ικανά να σε κάνουν να μην αντέχεις μέσα στο σαλόνι σου...
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 3:35 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
καταρχην τα ηχεια που ανεφερεις φιλε ειναι surround γι αυτο και ειναι 6 ohm.
phantom αυτο που λες δεν ισχυει. θεωρητικα μπορεις να συνδεσεις οτι θες και οπου θες.
πρακτικα αν βαλεις ηχεια μικροτερης ωμικης αντιστασης σε ενισχυτη που δεν εχει προδιαγραφες να τα οδηγησει σαν αποτελεσμα θα εχεις να παιξει κανονικα μεχρι ενα σημειο αλλα σε μεγαλες εντασεις θα διαρεεται μεγαλυτερο ρευμα -και αν δεν εχει προστασια ο ενισχυτης- θα καψει την εξοδο
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 3:56 pm
Πρακτικά παίζεις πολύ επικίνδυνα με την φωτιά όταν συνδέεις ηχεία με μικρότερες ωμικές αντιστάσεις απο αυτές που υποστηρίζει ο ενισχυτής ακόμα κι αν παίζεις χαμηλά... Και επειδή ανέφερες την προστασία που έχουν οι περισσότεροι ενισχυτές αυτή είναι ρυθμισμένη να "αποδίδει" σωστά με βάση την σωστή αντίσταση στην έξοδο καθώς μετρά το εξερχόμενο ρεύμα σε ampere. Είναι σαν να βάζεις αμόλυβδη βενζίνη σε πετρελαιοκινητήρα!
Ο ενισχυτής υπερθερμαίνεται πανεύκολα, οι έξοδοι παραμορφώνουν αφόρητα, και η ευκολία του να κάψεις τις εξόδους είναι υπερβολικά μεγάλη. Βάλε 4 ηχεία 8 Ohm πάνω σε ενισχυτή 8 Ohm (ακόμα και με σωστά υπολογισμένα Watt) και δοκίμασε να τρέξεις τον ενισχυτή στο 25% της απόδοσης του... (μην το κάνεις)
Τέλος πάντων νομίζω οτι αρχίζουμε και ξεφεύγουμε με πολύ τεχνικό μπλα μπλα και μάλλον θα μπερδέψουμε αυτούς που μας διαβάζουν παρά θα τους βοηθήσουμε...
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 5:32 pm
ZardukHome userMember since 2010
Euxaristw polu gia tis dieukrinhseis kai th boh8eia, eimai freskos sto xwro eksou kai oi aples erwthseis, aplws 8elw na euxaristiemai th mousikh mou.
 

Posted Tue 26 Oct 10 @ 5:59 pm


(Old topics and forums are automatically closed)