Forum: Greek Forum

Ότι θέλετε να ρωτήσετε για το VirtualDJ και όχι μόνο, είμαστε εδώ για να το απαντήσουμε.
Παρακαλώ να διαβάζετε όλα τα topics πριν δημιουργήσετε καινούρια. Αν δεν σας ανοίγει το πρόγραμμα γράψτε το ΕΔΩ! Κανόνες λειτουργίας και χρήσιμες πληροφορίες
(*) Οι διαχειριστές του forum διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, κλειδώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν οποιοδήποτε νήμα ή απάντηση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή του λειτουργία χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι χρήστες με την ένδειξη "No license user" δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως Email, Facebook, Msn, Skype, MySpace, Tweeter, Αριθμό τηλεφώνου, κτλ.
Topic: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SKIN - Page: 13
1
<define class="gfx_Led_27" type="onoff" source="param_bigger 0.10 get_vu_meter_peak ? : on : off">
Για δοκίμασε χωρίς το κοκκινισμένο τμήμα...

2
Το "progress bar" δέχεται τιμές από 0 έως 1 (και κάνει αναγωγή σε 0% έως 100%)
Το cue_countdown επιστρέφει ένα απόλυτο αριθμό. Π.χ. 312 beats. Θα πρέπει αυτό τον αριθμό κάπως να τον μετατρέψεις σε ποσοστό επί τις εκατό.
Μια λύση θα ήταν να δείχνεις το progress bar μόνο για τα τελευταία 16 beats. Οπότε διαιρείς τον αριθμό των beats (π.χ. 12) με το 16 και έτσι έχεις ποσοστό.

3.
Κάνεις λάθος οτι κάνεις σύγκριση ενός text με αριθμό. Τα είπαμε και πιο πάνω. Η τιμή που επιστρέφουν τα special %verbs είναι πάντα κείμενο. Πρέπει να την κάνεις cast σε integer

4.
Θα κοιτάξω να φτιάξω κάτι και θα επανέλθω

Posted Wed 15 May 19 @ 12:21 pm
1. Ε, είμαι ταγάρι που λέει και ο Panos! Δεν το πρόσεξα καθόλου...

2. Δεν βρήκα κάτι σχετικό περί διαίρεσης στο documentation. Το πιο σχετικό script ήταν το param_1_x, όπου εάν συντάξω τον κώδικα:

<define class="gfx_Cue_Position" type="linear" source="cue_countdown & param_cast int_trunc & param_1_x">

τότε λαμβάνω στο πολύ περίπου αυτό που θέλω.

3. Έκανα τις ακόλουθες δοκιμές:

color="`param_smaller 9 %PBnextcue & param_cast integer ? color 'yellow' : color '#c0c0c0'`"
color="`param_smaller 9 '%PBnextcue & param_cast integer' ? color 'yellow' : color '#c0c0c0'`"
color="`param_smaller 9 '`%PBnextcue & param_cast integer`' ? color 'yellow' : color '#c0c0c0'`"

αλλά και πάλι δεν...

4. Θα σου είναι υπόχρεος...

Posted Wed 15 May 19 @ 6:03 pm
1/16 = 0.0625

cue_countdown & param_multiply 0.0625

Απλό δεν είναι;;; :P

Posted Thu 16 May 19 @ 6:54 am
Theios Giorgos wrote :
2. Δεν βρήκα κάτι σχετικό περί διαίρεσης στο documentation.
PhantomDeejay wrote :
1/16 = 0.0625 cue_countdown & param_multiply 0.0625 Απλό δεν είναι;;; :P
Ναι, αλλά και "μπακαλίστικο"... :-)

Posted Thu 16 May 19 @ 7:25 am
Μπακαλίστικο γιατί;;;
Και αν το θες κι αλλιώς:

param_bigger 16 cue_countdown ? constant 1 : constant 16 & param_1_x & param_multiply 'cue_countdown'

Θα σου επιστρέφει μια πλήρες μπάρα μέχρι τα τελευταία 16 beats και στα τελευταία 16 beats θα αρχίσει να αδειάζει
Αν βάλεις στο visual και direction="right" τότε θα αδειάζει προς τα δεξιά σαν ένα πραγματικό count down

Posted Thu 16 May 19 @ 7:50 am
"Μπακαλίστικο", υπό την έννοια του ότι διαιρείς "σταθερές" και όχι μεταβλητές, ως αποτέλεσμα παραμέτρων...

Posted Thu 16 May 19 @ 8:22 am
Διαιρείς σταθερές γιατί δεν μπορείς να πάρεις μεταβλητές. Δεν ξέρεις δηλαδή την "αρχή" της μέτρησης των beats κάθε φορά.
Αν την ήξερες, θα μπορούσες να το κάνεις με τον κώδικα που σου έδωσα στο προηγούμενο post.

Βέβαια αν έχεις όρεξη να "ξεφύγεις" ξέρεις το χρόνο κάθε cue, ξέρεις τον τρέχων χρόνο, και ξέρεις και τα BPM.
Οπότε μπορείς να το φτιάξεις. Αλλά είναι αρκετή σπαζοκεφαλιά για κάτι που δεν έχει και τόσο μεγάλο νόημα...
Δεν νομίζω οτι πρακτικά σε ενδιαφέρει αν η απόσταση από το επόμενο hotcue είναι 221 beats (ή 88%)

Posted Thu 16 May 19 @ 9:30 am
Ερώτηση: Μπορούμε να "διαχωρίσουμε" το cue_countdown ανά cue? Π.χ.:

<define class="txt_Cue_1_Countdown" visibility="loaded">
<size width="60" height="18"/>
<text font="Segoe UI" size="18" align="center" scroll="no" color="`cue_color 1 ? cue_color 1 : color '#c0c0c0'`" action="param_smaller 32 cue_countdown 1 ? get_text '`cue_countdown 1 & param_cast int_trunc`' : get_text ''"/>
<tooltip></tooltip>
</define>
<define class="txt_Cue_2_Countdown" visibility="loaded">
<size width="60" height="18"/>
<text font="Segoe UI" size="18" align="center" scroll="no" color="`cue_color 2 ? cue_color 2 : color '#c0c0c0'`" action="param_smaller 32 cue_countdown 2 ? get_text '`cue_countdown 2 & param_cast int_trunc`' : get_text ''"/>
<tooltip></tooltip>
</define>

Γιατί έτσι όπως είναι ο κώδικας, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ cue 1, cue 2 κ.τ.λ.

Posted Thu 16 May 19 @ 9:31 am
Όχι. Μετά πας στο να λάβεις πληροφορία με το %PBtocueX (όπου X ο αριθμός του hotcue)

Posted Thu 16 May 19 @ 9:49 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Σορρυ, τώρα διάβασα τα τεευταία posts. Αν θελετε να χρησιμοποιήσετε τα special % texts, ως μέρος ενός action (π.χ. με συνδυασμό param_ ), μπορείτε να χρησιμοπιήσετε το get_text.. π.χ. get_text '%loop' ή get_text '%PBnextcue' & param_cast 'integer' κλπ.

Posted Sat 18 May 19 @ 12:21 pm
Μπάμπη σε ευχαριστώ για το tip. Θα το μελετήσω εν καιρώ, καθότι ο Phantom μου έδωσε κάποια νέα δεδομένα και προχωρώ σε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σύμβολα στον κώδικα ή θα υπάρξουν "προβλήματα". Τα όποια σύμβολα "κανονικής" γραμματοσειράς, είδα ότι με κώδικα: π.χ. text="↔" τα εμφανίζει κανονικά. Αλλά όταν δοκίμασα π.χ. σύμβολα γραμματοσειράς Wingdings, δεν τα εμφάνισε.

Posted Mon 20 May 19 @ 7:30 am
Για να εμφανιστούν τα σύμβολα πρέπει η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς στο skin να τα υποστηρίζει.
Γενικά η γραμματοσειρά Arial (που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι) εμφανίζει σχεδόν όλα τα UTF symbols
Για wingdings/webdings δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά θα πρέπει να γράψεις το γράμμα που εμφανίζει το σύμβολο, και όχι το ίδιο το σύμβολο αντεγραμμένο μέσα από το charmap (δηλώνοντας φυσικά την γραμματοσειρά για το συγκεκριμένο textzone σε wingdins)

Posted Mon 20 May 19 @ 9:36 am
Εάν το συντάξω ως ακολούθως...

<text font="Webdings" width="26" height="16" size="14" dx="+1" dy="+2" align="center" scroll="no" weight="bold" color="black" text="copy-paste το σύμβολο"/>

ή και

<text font="Webdings" width="26" height="16" size="14" dx="+1" dy="+2" align="center" scroll="no" weight="bold" color="black" text="7"/>

...εμφανίζεται και στις 2 περιπτώσεις κανονικότατα! Φαντάζομαι βέβαια ότι η καλύτερη επιλογή είναι η 2η, ώστε να μην υπάρχει το οποιοδήποτε "πρόβλημα" με την skin-engine. Σωστά?

Όπως και να χει, νομίζω ότι έκανα την "τεμπέλικη" ανακάλυψη του αιώνα!!! :P

Posted Mon 20 May 19 @ 3:37 pm
Το πρόβλημα είναι οτι απ' όσο γνωρίζω οι γραμματοσειρές webdings και wingdings δεν υπάρχουν σε MAC. Οπότε το skin δεν θα εμφανίζεται σωστά σε MAC OS

Posted Mon 20 May 19 @ 7:37 pm
Εννοείς ότι δεν υποστηρίζονται καν?

Πέρα από αυτό, τώρα που δοκιμάζω το skin στο laptop, δεν μου εμφανίζει ορθά τις εν λόγω γραμματοσειρές, παρότι τις κατέβασα και τις εγκατέστησα. Στο PC του γραφείου τις εμφανίζει ορθά, αν και εκεί προϋπήρχαν λόγω Office. Τις πταίει?

Posted Mon 20 May 19 @ 7:41 pm
Τελικά η "τεμπέλικη" ιδέα της χρήσης συμβόλων, μέσω της χρήσης γραμματοσειρών Webdings και Windings απορρίφθηκε, λόγω αρκετών "θεμάτων". Οπότε, το σχεδιάζειν (συμβόλων) φυγείν αδύνατον...

1. ICON

<icon x="280" y="1100" width="9" height="12" dx="0" dy="0">
<over x="280" y="1125" width="9" height="12"/>
<selected x="530" y="1150" width="9" height="12"/>
</icon>

Η ερώτηση είναι εάν το συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα, το οποίο "λειτουργεί" κανονικά, είναι και ορθό (για την skin engine του VDj).

2. TRACK CLEANER

Θα ήθελα να ρωτήσω πιο είναι το script, ώστε να ανοίγει το Track Cleaner μέσω button.

3. CIRCLE SONGPOS

Γιώργο, όποτε μπορέσεις, θα ήθελα τον κώδικα για αυτή την περίπτωση, την οποία είχαμε συζητήσει σε προηγούμενο post...


Ευχαριστώ!

Posted Thu 23 May 19 @ 6:13 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
1. Ναι, είναι σωστός ο κώδικας

2. Δεν υπάρχει

3. Θέλεις απλά ένα κυκλικό μονόχρωμο progress bar, ή θέλεις να βλεπεις και τον διαφορετικό χρωματισμό των συχνοτήτων ?

Posted Fri 24 May 19 @ 12:57 am
Μπάμπη, σ ευχαριστώ για την ανταπόκριση...

Το Jogweel που έχω σχεδιάσει είναι το ακόλουθο:



Μέχρι στιγμής έχω το background (blue dark), το "get_position" (blue mid) και το "get_rotation" (circle cyan).

Αυτό που θα ήθελα, είναι:

1. Nα μπορώ να κλικάρω σε οποιοδήποτε σημείο του κυκλικού δακτυλίου (ή έστω του κύκλου) και να μεταφέρομαι στο αντίστοιχο σημείο του κομματιού, όπως ακριβώς και στο songpos.

2. Να ορίσω, μέσω ενός άλλου γραφικού (π.χ. ένα τετράγωνο μερικών pixels), να εμφανίζονται τα σημεία (επί του κυκλικού δακτυλίου) όπου υφίστανται hotcues.

Με άλλα λόγια, να δημιουργήσω ένα "κυκλικό songpos", όπου θα μεταφέρομαι επί του κομματιού και θα απεικονίζονται μόνο τα cues... Γίνεται?

Posted Fri 24 May 19 @ 5:07 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ναι, γίνεται, και δουλευει , τουλάχιστον χωρίς τα Cues, στο VirtualDJ 7 skin , από όπου πήρα και τον παρακάτω κώδικα..
<songpos deck="2" orientation="circle" waveform="no" >
<circle/>
<size width="198" height="198"/>
<pos x="1181" y="348"/>
<volume x="+0" y="+1680"/>
<selected x="+0" y="+1080"/>
<clipmask x="1181" y="2664"/>
<mousemask x="1181" y="2664"/>
</songpos>


Πρόσεχε μήπως πάνω/μετά από αυτό έχεις βάλει κάποιο άλλο element πχ κάποιο <scratch>. Δοκίμασε χωρίς το get_rotation να δεις αν δουλεύει.

Posted Fri 24 May 19 @ 12:17 pm
Μπάμπη σε ευχαριστώ, αλλά δεν μου έκανε το χατήρι ο κώδικας, τον οποίο και παραθέτω ακολούθως...

<define class="wav_Deck_Variation_Round" classdeck="1" orientation="circle" waveform="no">
<circle/>
<volume x="+1100" y="+1100"/> *
<selected x="+1100" y="+1100"/> *
<clipmask x="+1100" y="+1100"/> *
<mousemask x="+1100" y="+1100"/> *
</define>

* Φαντάζομαι ότι αυτές οι συντεταγμένες θα πρέπει να ορίζουν ένα transparent πεδίο του png...

και...

<define class="Jogwheel">
<visual class="gfx_JogWheel_Rotation" x="+5" y="+5" visibility="loaded"/>
<visual class="gfx_JogWheel_Circle" x="+5" y="+5"/>
<visual class="gfx_JogWheel_Position" x="+5" y="+5"/>
<visual class="gfx_JogWheel_Position_Remain" x="+5" y="+5"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_1" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 1"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_2" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 2"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_3" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 3"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_4" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 4"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_5" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 5"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_6" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 6"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_7" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 7"/>
<visual class="gfx_JogWheel_CuePos_8" x="+5" y="+5" visibility="has_cue 8"/>
<visual class="gfx_JogWheel_BeatCounter" x="+19" y="+19" visibility="loaded"/>
<visual class="gfx_JogWheel_BeatNum" x="+19" y="+19" visibility="loaded"/>
<visual class="gfx_JogWheel_Vinyl" x="+24" y="+24"/>
<textzone class="txt_Tempo_B" x="+48" y="+46"/>
<visual class="gfx_Sync_Tempo" x="+145" y="+55"/>
<textzone class="txt_Pitch_B" x="+48" y="+76"/>
<visual class="gfx_Key_Lock" x="+146" y="+83"/>
<textzone class="txt_Loop_B" x="+48" y="+106"/>
<visual class="gfx_Loop" x="+145" y="+113"/>
<textzone class="txt_Tonality_B" x="+48" y="+136"/>
<visual class="gfx_Key_Match" x="+145" y="+142"/>
<songpos class="wav_Deck_Variation_Round" x="+5" y="+5"/>
</define>

Καμιά ιδέα?

Posted Sat 25 May 19 @ 8:23 am
Page : [<<] [<] [>] [>>]
77%