Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Περιεργο προβλημα
Καλησπερα! Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη παιδια! Χρονια πολλα και στον Phantom για την ονομαστικη του εορτη, αλλα και στους υπολοιπους Γιωργηδες και Γεωργιες της παρεας.. Στο video παραθετω ενα περιεργο προβλημα. Με το που φορτωνω καποια κομματια μου σβηνει τα remix points. Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι το κανει επιλεκτικα και οχι σε ολα...

https://youtu.be/soIXUVxGIWo
 

Posted Mon 06 May 24 @ 2:36 pm
Και η ερώτηση για τα 1000 ευρώ είναι:
Αυτά τα κομμάτια, πότε τα φόρτωσες σε ένα deck τελευταία φορά;
 

Posted Wed 08 May 24 @ 7:32 am
Κάποια από αυτά σίγουρα μέσα στο προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Νομίζω βρήκα τι έγινε αλλά δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Λοιπόν. Το καλοκαίρι έπαιζα σε κάποιες εκδηλώσεις με εξωτερικό δίσκο. Από τον Σεπτέμβριο και μετά τον κατήργησα. Πριν κάνα εικοσαήμερο παρατήρησα στο ιστορικό ότι ένα 25-30% των κομματιών τα έβγαζε ότι δεν υπάρχουν γιατί είχαν το filepath του εξωτερικού δίσκου. Κι εδώ είναι το περίεργο γιατί σε ημερομηνίες που έπαιζα μόνο με τον εξωτερικό, αλλά και μετά που τον κατάργησα και έπαιζα μόνο με τον εσωτερικό, τα ιστορικά είχαν μπερδεμένα filepath (σαν κάποια τραγούδια να τα έπαιζε από τον εξωτερικό και κάποια αλλά με τον εσωτερικό) ενώ ποτέ δεν είχα δυο δίσκους μαζί. Τέλος πάντων μπήκα σε διαδικασία να κάνω relocate για να διορθώσω τα ιστορικά και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν τα κουλά. Χάθηκαν bpm, διορθώσεις από beat tap και κορυφαίο αυτό που δείχνω στο βίντεο. Να φορτώνω τα κομμάτια και να μου σβήνει τα remix points. Τελικά έριξα μια database που είχα λίγο πριν κάνω το relocate και όλα καλά. Το ιστορικό όπως ήταν λογικό παρέμεινε διορθωμένο και τα κομμάτια που έβλεπε σαν νέα ξανά ήρθαν εκεί που ήταν. Το ερώτημα είναι γιατί ανακατεύτηκε έτσι το ιστορικό; Και αν έκανα edit στο xml αντί για relocate θα είχα γλυτώσεις όλο αυτό Ε; Και τρίτο και τελευταίο ένα κομμάτι που έχει poi γιατί μετά το relocate στο φόρτωμα να τα διαγραφεί;
 

Posted Wed 08 May 24 @ 7:57 am
Το relocate είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Στο δικό σου μάτι είναι απλή, αλλά "από πίσω" υπάρχουν κάποια θέματα που το πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει.
Η πιο "δύσκολη" περίπτωση είναι αυτή:
Το κομμάτι που λείπει, έχει 30 playcounts και 4 POI στην βάση δεδομένων.
Και όταν του κάνεις relocate του δείχνεις ένα κομμάτι που έχει 28 playcounts και 5 POI στη βάση δεδομένων.
Το πρόγραμμα πρέπει να "συγχωνεύσει" τις πληροφορίες, αλλά ποιες πληροφορίες είναι οι σωστές;
Ποια POI πρέπει να κρατήσει; Από το κομμάτι που λείπει ή από το κομμάτι που υπάρχει ήδη;

Για αυτό τον λόγο, το relocate πρέπει να γίνεται "με φειδώ"
Και 9 φορές στις 10, μετά το relocate, το πρόγραμμα θα χρειαστεί να ξανακάνει το κομμάτι analyze για BPM, auto-gain κτλ, για να μπορέσει να είναι σίγουρο οτι έχει πλέον τις σωστές πληροφορίες για το κομμάτι.
Γι αυτό και το κομμάτι μπορεί να χάσει χειροκίνητες ρυθμίσεις του BPM, τα remix points κτλ.

ΟΧΙ, και το απευθείας edit της βάσης δεδομένων δεν είναι καλύτερη λύση αν δεν ξέρεις τι πειράζεις.

Μία λύση θα ήταν να κάνεις edit τα αρχεία M3U του ιστορικού, αλλά κι αυτό υπό προϋποθέσεις.

Υ.Γ.:
Το αν η βάση XML έχει μέσα δύο και τρία και πέντε γράμματα δίσκου, εσένα δεν πρέπει να σε απασχολεί. Το πρόγραμμα "αγνοεί" το γράμμα του δίσκου έτσι κι αλλιώς.

Υ.Γ.2:
Το πρόγραμμα όταν ανοίγεις ένα ιστορικό με κομμάτια που δεν υπάρχουν πια (γιατί π.χ. ανήκαν σε άλλο δίσκο) τα "προσθέτει" στον τρέχων δίσκο σαν χήρες εγγραφές.
Αυτό το κάνει ώστε να μπορεί να εντοπίσει το κομμάτι που λείπει στο μέλλον αν τυχόν το συναντήσει κάπου αλλού. Γι αυτό και δεν έχει νόημα το χειροκίνητο edit του αρχείου της βάσης δεδομένων αν δεν ξέρεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις. Γι αυτό και το edit των αρχείων M3U επίσης δεν είναι πάντα η λύση.
 

Posted Wed 08 May 24 @ 8:16 am
Οκ μπορεί να αγνοεί το γράμμα του δίσκου αλλά οκά τα κομμάτια που στο filepath είχαν την διαδρομή του εξωτερικού τα έδειχνε άγνωστα Και η ερώτηση είναι γιατί σε ένα ιστορικό πριν από ένα μήνα που δεν έπαιξα καν με εξωτερικό να έχει ένα 30% κομμάτια που δεν τα αναγνωριζει γιατί το filepath έχει διαδρομή εξωτερικού; Ρωτάω γιατί έγινε ξαφνικά. Το ιστορικό μου ήταν τακτοποιημένο και σωστό. Και ψάχνω τι φταίει γιατί αν έκανα εγώ καμία βλακεία να μην την επαναλάβω…
 

Posted Wed 08 May 24 @ 8:24 am
Δεν ξέρω τι έκανες, ούτε την δομή των δίσκων σου.
Ξέρω οτι το πρόγραμμα "μεταβάλει" τα ιστορικά μόνο του, μόνο στις ακόλουθες 2+1 περιπτώσεις:

1) Κάνεις relocate ένα αρχείο.
Το πρόγραμμα αυτόματα ελέγχει όλες τις playlist, τα ιστορικά και τους Virtual Folders και διορθώνει χήρες εγγραφές του αρχείου που έκανες relocate

2) Κάνεις μετονομασία ή μετακίνηση ενός αρχείου.
Το πρόγραμμα ελέγχει αυτόματα όλες τις playlist, τα ιστορικά και τους Virtual Folders και ενημερώνει τα αρχεία με το νέο όνομα / διαδρομή του αρχείου.

+1) Όταν βρίσκει μόνο του αγνοούμενα αρχεία.
Αν ανοίξεις ένα ιστορικό και έχει μέσα 20 αρχεία που λείπουν, τότε θα μαρκαριστούν ως αγνοούμενα.
Αν αργότερα ανοίξεις π.χ. ένα φάκελο που έχει μέσα τα αρχεία που το πρόγραμμα θεωρούσε ως αγνοούμενα, το πρόγραμμα θα ενημερώσει τα ιστορικά με τις νέες θέσεις των αρχείων.

Η περίπτωση αυτή (η +1) είναι η μοναδική που ίσως να παίζει κάποιο ρόλο σε όσα περιγράφεις.
ΑΝ κάποια κομμάτια που υπήρχαν στο ιστορικό σου υπάρχουν και στους δύο δίσκους αλλά σε διαφορετικές θέσεις, τότε υπό προϋποθέσεις μπορεί να ενεργοποίησες αυτή τη λειτουργία.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Όσες φορές έχω δει πρόβλημα(τα) με το ιστορικό, το έχω δει πάντα σε χρήστες που έχουν τα ίδια αρχεία 2 και 3 και 5 φορές σε 3 και 4 και 5 φακέλους, σε 2 και 3 και 4 δίσκους.
Δηλαδή σε χρήστες που ούτε αυτοί ξέρουν (πραγματικά) τι έχουν και που το έχουν.
Δεν ισχυρίζομαι κάτι, ούτε υπονοώ κάτι. Απλά καταθέτω τα συμπεράσματα μου! :P
 

Posted Wed 08 May 24 @ 11:13 am
Χαχαχα. Όχι όχι. Εντάξει. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Ούτε και κάποια απ τις περιπτώσεις που ανέφερες μου ταιριάζει. Τέλοσπαντων επειδή το χρησιμοποιώ πολύ το ιστορικό (και λόγο ηλικίας-ασθενούς μνήμης), θα το παρακολουθήσω και αν το ξανακάνει θα επανέλθω! (Ακούστηκε σαν απειλή αλλά δεν είναι χαχαχαχα)
 

Posted Wed 08 May 24 @ 11:27 am