Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αγορά Djing Ακουστικών
Κατ’ αρχήν διευκρινίζω ότι το εν λόγω θέμα είναι “off topic”, οπότε εάν κρίνουν οι διαχειριστές ότι πρέπει να διαγραφεί, ας το κάνουν…

Διαθέτω ένα ζευγάρι ακουστικά SENNHEISER HD-25 II, τα οποία έχουν (πλέον) κόστος γύρω στα 150€. Αξιόλογα ακουστικά (για χρήση DJing) και από πλευράς ήχου και από πλευράς αντοχής. Πλέον, όμως, θέλω να τα αντικαταστήσω με "Over Ear" (και όχι "On Ear" που είναι αυτά).

Σκεφτόμουν για τα Pioneer HDJ-X10, αλλά η τιμούλα τους είναι κάπως "τσιμπημένη" (~370€) για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας. Οπότε θα ήθελα γνώμες για κάποιο ζευγάρι, αποκλειστικά για Djing και κόστος από 150€ έως 250€...
 

Posted Wed 05 Jul 23 @ 10:13 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Στο παρελθόν είχα Denon DJ HP, νομίζω τα 800/500 - δεν θυμάμαι - με καλό ήχο και απομόνωση, ομως με την πρώτη πτώση τα έκλαψα. Μπορεί βέβαια στα HP 1100 να έχουν βελτιώσει την ποιότητα.

Είμα κι εγώ Senheiser Lover εδω και χρόνια, οπότε αν τα αντικαθιστάς λόγω φθοράς, σκέψου να μείνεις σε αντίστοιχο/ιδιο μοντέλο.
 

Posted Wed 05 Jul 23 @ 10:40 am
Σε ευχαριστώ για την απάντηση... Όχι, δεν τα αντικαθιστώ λόγω φθοράς... Τα αντικαθιστώ, διότι:

1. Ο τύπος "on ear", τουλάχιστον εμένα, τελικά δεν με βόλεψε "σωματικά".

2. Δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος από την έντασή τους. Βέβαια, αυτό δεν είναι "απόλυτο", καθότι και ως τύπος "on ear", δεν προσφέρουν το μέγιστο "Passive Noise Cancellation".

P.S. Δεν ξέρω εάν τα Sennheiser HD-300 PROtect είναι μία καλή επιλογή... Θα τα ακούσω, θα δείξει...
 

Posted Wed 05 Jul 23 @ 11:31 am
Εχω σπασει πολλα ακουστικα και ακριβα ακουστικα.
Τα τελευταια χρονια ανακαλυψα τα TMA-2 απο AIAIAI και ΣΩΘΗΚΑ !!!
Τα "φτιαχνεις" οπως θελεις, και οτι "σπασει" αλλαζεις το κομματι που "εσπασε" μονο !!!
Και εχει σφουγγαρια και on ear και over ear
 

Posted Wed 05 Jul 23 @ 8:16 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
για djing εχω sony mdr v700 (ναι ειμαι τοσο αρχαιος!) και τωρα σκεφτομαι να τα αλλα ξω και γω οποτε το ποστ σου ηρθε την καταληλη ωρα! Η pio εχει βγαλει καποια οικονομικα μοντελα απ οσο εχω δει στα 100-150 αλλα ειναι πολυ βαρια... τωρα απο θεμα αντοχης ...τι να πω...τα ΑΙΑΙΑΙ γενικα ειναι πολυ ανθεκτικα και εχουν καλη παθητικη μονωση
 

Posted Thu 06 Jul 23 @ 9:04 am
Δεν μπορώ να βοηθήσω. Αλλά προσωπικά παροτρύνω πλέον τους συναδέλφους να σκεφτούν και την λύση in ear.
Χρησιμοποιώ in ear από το 2015. Και δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω συμβατικά ακουστικά ποτέ μου..
Θέλει λίγο "κόπο" στην αρχή για να συνηθίσεις το workflow, αλλά αξίζει.

Και ναι, μπορείς να μιλήσεις με άλλους φορώντας in ear, ακόμα κι αν δεν έχουν passive ή active noise thru.
Όχι, δεν αισθάνεσαι αποκομμένος (εκτός κι αν το θες, οπότε κι αυτό γίνεται)

Προσωπικά χρησιμοποιώ πλέον Shure SE-215 in ear, και σπάνια Pioneer HDJ2000MK2
 

Posted Thu 06 Jul 23 @ 12:39 pm
Μου εκανε μεγαλη εντυπωση, καλη εντυπωση... Γιωργο η λυση που λες με τα Shure SE-215.
Θα ηθελα μια περισσοτερο αναλυτικη παρουσιαση, οταν και αν βρεις χρονο.
Εχω π.χ καποιος ερωτησεις-αποριες :
1) Τι γινεται με τον εξωτερικο θορυβο που εχεις σε ενα μεγαλο club. Εκει μερικοι προτιμουν το over air απο το on air !!! Η ψειρα θα κανει δουλεια ?
2) Οταν θελω να ακουσω ενα τραγουδι που η' δεν το ξερω η' δεν το θυμαμαι καθολου...χρησιμοποιω και το δευτερο ακουστικο απομονωνοντας ετσι τελειως τον "εξω" ηχο. Οταν ομως θελησω να κανω την "αλλαγη" το ενα μου αυτι το θελω ελευθερο για να ακουω τι παιζει "εξω" . Αυτο με τα κλασσικα ακουστικα γινεται οκ ! Με τις ψειρες πως γινεται ?
 

Posted Thu 06 Jul 23 @ 4:36 pm
Βασικά το Workflow είναι τελείως διαφορετικό.
Χονδρικά:
1) Τις "ψείρες" τις φοράς και δεν τις βγάζεις ποτέ ξανά (σχεδόν)
2) Όταν στα ακουστικά δεν παίζει κάτι, ακούς τον περίγυρω σου, αλλά σε μικρότερη ένταση. Σαν περίπου να φοράς ωτοασπίδες. (Passive noise reduction)
3) Σε γενικές γραμμές δεν έχεις πρόβλημα να μιλήσεις σε κάποιον σε κοντινή απόσταση. Ακούς, απλά πιο χαμηλά και πιο "muffled". Τώρα αν ο άλλος μέσα σε club ψυθιρίζει, μπορεί να χρειαστεί και να βγάλεις μια ψείρα, αλλά προσωπικά δεν χρειάστηκε σχεδόν ποτέ.
4) Όταν κάνεις μίξη γυρνάς τα ακουστικά στο master. Έτσι έχεις monitoring ακριβείας και μπορείς να κάνεις πολύ καλές αλλαγές δύνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια (αφού ακούς τα πάντα, και όχι μόνο οτι σου έρχεται από κάποιο ηχείο εκεί τριγύρω)
5) Από ένταση, δεν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο. Έχουν παραπάνω από όση χρειάζεσαι, ακόμα κι αν είσαι κουφός. Ίσα - ίσα πρέπει να προσέχεις να μην το παρακάνεις καθώς πλέον τον driver τον έχεις δίπλα στο αυτί σου. Οπότε αν η απορία σου για μεγάλο club είχε να κάνει με την ένταση των ακουστικών, αυτό το πρόβλημα απλά ξεχνάς οτι υπάρχει. Επίσης σε μεγάλο club υπάρχει και το πλεονέκτημα οτι όπως είπα λειτουργούν σαν ωτοασπίδες. Έτσι δεν τρως τρελή ακουστική πίεση στο αυτί σου αν έχεις κανένα θηρίο monitor ή main PA speaker δίπλα σου.

Τέλος να πω οτι προσωπικά τα in ear τα έχω κάνει ασύρματα. Επειδή ακριβώς τα φοράς συνέχεια, είναι μεγάλη ευκολία το να είναι ασύρματα. Δεν χρειάζεται ούτε να βγάλεις τις ψείρες για να πας 2-3 μέτρα παραπέρα αν δεν φτάνει το καλώδιο, ούτε να θυμιθείς να ξεκουμπώσεις τα ακουστικά από την κονσόλα.
Όχι, με ένα καλό ασύρματο πομποδέκτη δεν έχεις latency.

Σημείωση: Για να σε βολέψουν τα in ear θεωρώ σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση να έχει η κονσόλα σου Headphone Mix knob. Και μάλιστα να το έχει σε εύκολα προσβάσιμο σημείο. Προσωπικά επειδή χρησιμοποιώ κυρίως κονσόλες Pioneer (και ειδικότερα την DDJ-RZ) το χέρι πλέον πάει αυτόματα μόνο του και κλείνει ανοίγει το Master PFL ή αλλάζει το HP MIX ανάλογα με τι θέλω να κάνω. Αυτό μου πήρε 2 βραδιές μέχρι να αποκτήσει το χέρι muscle memory.
Το παραδέχομαι οτι τις 2-3 πρώτες φορές που χρησιμοποίησα τα in ear ζορίστικα και ήθελα να τα πετάξω. Αλλά επειδή λόγω αυχενικού δεν είχα και την επιλογή του "κλασικού" ακουστικού, ζόρισα λίγο τον εαυτό μου και τα κατάφερα. Μετά από 10 φορές που χρησιμοποίησα τα in ear είπα οτι δεν ξαναγυρίζω πίσω σε κανονικά ακουστικά, και από τότε έχουν περάσει 8 χρόνια! :)

Υ.Γ.: Τα "in ear" ακουστικά γενικής χρήσης και ακουστικά τύπου πάσης φύσης pods και buds δεν έχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με τα in ear monitors. Τα in ear monitors πρέπει να τα πιέσεις για να μπούνε στην κυριολεξία μέσα στο αυτί σου, όχι απλά να "πατάνε καλά" σ' αυτό.
Αυτό ίσως σε παραξενέψει την πρώτη φορά. Απλά δοκίμασε τα ανταλλακτικά σιλικόνης που έχουν τα ακουστικά ξεκινόντας από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο για να βρεις το σωστό μέγεθος για το αυτί σου. Μετά αφου βρεις το μέγεθος μπορείς να δοκιμάσεις και τα σφουγγαράκια και να δεις τι σε βολεύει περισσότερο. Οι περισσότεροι βολεύονται περισσότερο με τα σφουγγαράκια, αλλά εμένα προσωπικά με βολεύουν περισσότερο τα tips σιλικόνης.
 

Posted Thu 06 Jul 23 @ 10:34 pm
PhantomDeejay wrote :

Τέλος να πω οτι προσωπικά τα in ear τα έχω κάνει ασύρματα. Επειδή ακριβώς τα φοράς συνέχεια, είναι μεγάλη ευκολία το να είναι ασύρματα. Δεν χρειάζεται ούτε να βγάλεις τις ψείρες για να πας 2-3 μέτρα παραπέρα αν δεν φτάνει το καλώδιο, ούτε να θυμιθείς να ξεκουμπώσεις τα ακουστικά από την κονσόλα.
Όχι, με ένα καλό ασύρματο πομποδέκτη δεν έχεις latency.


γιά πες και ποιον πομποδέκτη χρησιμοποιείς γιατί με ψήνει το κονσεπτ ...

 

Posted Fri 07 Jul 23 @ 5:03 am
Γιώργο θυμάμαι την "προτίμησή" σου την οποία και είχαμε συζητήσει πριν από αρκετό καιρό, σε άλλο νήμα...

Η αλήθεια είναι ότι εάν ο οποιοσδήποτε συνηθίσει το όλο θέμα, τα ακουστικά "in ear" προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα, έναντι των όποιων άλλων ακουστικών.

Απλά, στην δική μου περίπτωση, είμαι όντως μία "περίπτωση" από μόνος μου, καθότι όταν παίζω μουσική, το τελευταίο πράγμα που κάνω είναι να παίζω μουσική! Πιο συχνά είμαι εκτός controller πίνοντας ή και εκτός booth "prίζοντας" (εκ του public relationships στο γερούνδιο), παρά μπροστά στον controller. Και, τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ακουστικά in ear δεν εξυπηρετούν καθόλου, για ευνόητους λόγους...

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να βρω μια μέρα "ελεύθερη" να κατέβω Αθήνα να ακούσω κάποια μοντέλα και ιδίως: Pioneer HDJ-X7 (~210€), Sennheiser HD-300 PROtect (~211€), Sennheiser HD-400 Pro (~218€), Shure SRH940 (~225€), JBL CLUB 950NC (~249€).

Τέλος, πέραν αυτών, έχω και ένα άλλο θέμα. Τα Sennheiser HD 25 II που διαθέτω, έχουν ωμική αντίσταση 70Ω και όταν τα συνδέω στον Pioneer DDJ-SR2 και το headphone-volume είναι "ώρα 11", αρχίσουν και παραμορφώνουν. Είναι λογικό αυτό?
 

Posted Fri 07 Jul 23 @ 6:27 am
@Theios Giorgos:
Το πρώτο πράγμα που έγραψα είναι οτι δεν μπορώ να σε βοηθήσω! :P
Σαν "δεύτερα" ακουστικά (που τα χρησιμοποιώ σπάνια έως ποτέ) έχω κάτι Pioneer HDJ-2000MK2 τα οποία νομίζω είχαν κοντά στα 350 ευρώ το 2015 όταν τα αγόρασα.

@The Party Engineer
Χρησιμοποιώ ένα πομποδέκτη LD Systems (M1000) και αυτόν από το 2015 μέχρι σήμερα.
Τώρα τελευταία (εδώ και σχεδόν ένα χρόνο) σκέφτομαι να τον αλλάξω για ένα Shure PSM 300.
Ο λόγος που σκέφτομαι να τον αλλάξω είναι οτι ο LD Systems κάνει λίγο saturate τις συχνότητες κάτω των 50Hz από μέτριες εντάσεις και πάνω. Δεν είναι κάτι ενοχλητικό και σπάνια το καταλαβαίνεις στο αυτί. Αλλά επειδή έχω και μία μικρή τελειομανία.. :P το σκέφτομαι.. (ακόμα)
 

Posted Fri 07 Jul 23 @ 10:55 am
Theios Giorgos wrote :
Τέλος, πέραν αυτών, έχω και ένα άλλο θέμα. Τα Sennheiser HD 25 II που διαθέτω, έχουν ωμική αντίσταση 70Ω και όταν τα συνδέω στον Pioneer DDJ-SR2 και το headphone-volume είναι "ώρα 11", αρχίσουν και παραμορφώνουν. Είναι λογικό αυτό?


Παραμορφώνουν ή "κομπρεσάρουν" (breathe effect)
Αν "κομπρεσάρουν", δεν φτάνει το ρεύμα της κονσόλας. Αν παραμορφώνουν, τότε φτάνουν στα ανώτατα τους όρια (και τα ακουστικά έχουν όρια :P) οπότε ναι είναι φυσιολογικό!
 

Posted Fri 07 Jul 23 @ 11:44 am
PhantomDeejay wrote :
Παραμορφώνουν ή "κομπρεσάρουν" (breathe effect)
Αν "κομπρεσάρουν", δεν φτάνει το ρεύμα της κονσόλας. Αν παραμορφώνουν, τότε φτάνουν στα ανώτατα τους όρια (και τα ακουστικά έχουν όρια :P) οπότε ναι είναι φυσιολογικό!
Παραμορφώνουν... Αλλά, πέραν του ότι για Djing ακουστικά, δεν έχουν και κάποια τρελή ένταση, θεωρώ ότι το volume "ώρα 11" είναι μη φυσιολογικό... Δηλαδή, εάν χρησιμοποιούσα ακουστικά με 32Ω αντίσταση, τί θα γινόταν? Δεν θα τόλμαγα να ακουμπήσω το knob? :-)
 

Posted Fri 07 Jul 23 @ 3:25 pm
Ώπα. Κατάλαβα λάθος.
Έγραψες "ώρα 11" κι εγώ κάταλαβα χιουμοριστικά "στο 11" (δηλαδή στο τέρμα)

Δεν ξέρω τι να σου πω. Πάντως στην DDJ-RZ τα HDJ-2000MK2 αρχίζουν και μπουκώνουν μετά το "2 η ώρα"
 

Posted Sat 08 Jul 23 @ 1:25 am
 

Posted Wed 15 Nov 23 @ 7:38 am
ilias7Home userMember since 2005
Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση και βλέπω και αυτά TECHNICS RP-DJ1200 DJ αλλά δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να φορέσω - ακούσω ούτε για δοκιμή αλλά και ούτε πως μου "κάθονται". Επειδή ήμουν ευχαριστημένος από κάποια NUMARK που είχα χρόνια (δε θυμάμαι μοντέλο) πήρα τα REDWAVE τα οποία έσπασαν 10 φορές από παντού χωρίς να πέσουν κάτω !!! Σαν παιχνίδι παιδικό είναι, μακριά.
 

Posted Wed 15 Nov 23 @ 6:00 pm
 

Posted Wed 15 Nov 23 @ 7:36 pm
PhantomDeejay wrote :
[quote=The Party Engineer]
Φαντάσου τι ήχο θα ακούς με 110 ευρώ!


Το "ότι πληρώσεις παίρνεις" είναι κανόνας, και όπως όλοι οι κανόνες, έχει εξαιρέσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=A9SjxuO8SjQ


 

Posted Thu 16 Nov 23 @ 8:00 am
Όσα βίντεο και να μου δείξεις, και όσους YouTubers και Content Creators να μου φέρεις, δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ ένα τόσο φθηνό (και επομένως πιθανών όχι και τόσο ποιοτικό) προιόν για παρατεταμένη χρήση μέσα στα αυτιά μου, κυριολεκτικά δίπλα στο τύμπανο μου.
Αν τα ακουστικά τα φοράς για μία ώρα, οκ. Αν τα κρατάς σε σχετικά χαμηλή ένταση, οκ.
Αλλά αν είναι να τα φοράς 5-6 ώρες μέσα σε ένα club που αναγκαστηκά η ένταση τους θα είναι απο μέτρια και πάνω.. τότε ΟΧΙ.
Τα in ear είναι ένα ιδιαίτερο προιόν. Για παράδειγμα ανάλογα με το πως "σφραγίζουν" στο αυτί μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδες ή πονοκεφάλους. Και συνήθως αυτό το καταλαβαίνεις την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάς οτι μέσα στα αυτιά σου βρίσκονται και άλλοι "αισθητήρες" όπως για παράδειγμα αυτός της ισορροπίας. Αυτό αλλάζει από μοντέλο σε μοντέλο και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν είμαι κατά των φθηνών in ear ούτε κατά των φθηνών ακουστικών. Είμαι όμως κατά των φθηνών in ear και φθηνών ακουστικών για παρατεταμένη επαγγελματική χρήση.

Έχω φθηνά in ear και φθηνά ακουστικά που τα συνδέω στο κινητό ή στο λαπτοπ όταν θέλω να ακούσω κάτι με την υσηχία μου. Ναι μπορεί να ακούσω μισή ώρα δυνατά μουσική με ένα in ear των 30 ευρώ. Αλλά είναι μισή ώρα μια φορά. Δεν είναι 5-6 ώρες την ημέρα, 4 ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλά κάποιου είδους reviews (π.χ. in ear) είναι εντελώς άχρηστα για μας. Όχι από τον συγκεκριμένο YouTuber αλλά σχεδόν απ' όλους τους YouTubers.
Πρώτον γιατί το θέμα είναι αρκετά υποκειμενικό (και τα ακουστικά / in ear που για μένα έχουν τέλειο ήχο για σένα είναι μάπα) και δεύτερον γιατί συνήθως δεν απευθήνονται στο "ιδιαίτερο" κοινό των DJ αλλά σε άλλες κατηγορίες.
Κιθαρίστες/Τραγουδιστές/Βιολιντζίδες κτλ δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα (ως καθόλου) για την απόδοση στις χαμηλές (κάτω από 120Hz)
Ντράμμερς και μπασίστες (που ενδιαφέρονται για τα μπάσα) δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις μεσαίες
Κάποια πολύ καλά in ear (αξίας χιλιάδων ευρώ) που χρησιμοποιούν πολύ απαιτητικοί τραγουδιστές, είναι είτε πολύ flat είτε υπερτονίζουν τις μεσαίες παρότι μπορεί να έχουν 4 και 5 drivers. (Έχω δοκιμάσει προσωπικά)
Για τους Gamers δεν το συζητώ καν.
Οπότε το να βρεις ένα καλό review για χρήση ΙΕΜ σε περιβάλλον DJ είναι πολύ δύσκολο.

Όχι δεν υπερασπίζομαι τα Shure SE215. Ήταν μια προσωρινή λύση "που έγινε μόνιμη".
Υπάρχουν και καλύτερα ΙΕΜ σε διάφορες τιμές.

Αλλά εγώ χτυπάω το καμπανάκι έστω κι αν δεν ακούει πια κανένας.
ΟΧΙ τόσο φθηνά και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα μέσα στα αυτιά σας ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ παιδιά. ΟΧΙ.
Και η ακοή αν πάθει κάτι δεν επιδιορθώνεται. Δεν μπορείς να ανακτήσεις το 10-20-30% της ακοής που έχασες.. Και σκέψου οτι όσο μεγαλώνεις θα χάνεις και λόγω ηλικίας. Απλά ΟΧΙ!
 

Posted Thu 16 Nov 23 @ 10:16 am