Quick Sign In:  

Forum: Dutch Forum

Topic: Advies bij samenstellen DJ-set
Goedenavond allen,

Ik hoop dat dit hier is toegestaan:
Ik heb vanuit een sportvereniging de vraag gekregen om een kleine DJ set samen te stellen. Ik Google me suf, maar kom vooral prijsvechters tegen waar ik niet van kan inschatten of het wel het juiste spul is... Het forum van BAX is inmiddels buiten gebruik zag ik, dus ik hoop dat jullie mij een zet in de juiste richting kunnen geven.

In het kort eerst wat ik nodig heb, daaronder meer achtergrond en budget:

- Speakers + versterker voor achtergrondmuziek in een sportkantine en onder overkapping. Omroep mogelijkheid i.v.m. ALV en bingoavond/pubquiz.
- Speakers + mixer + draadloze mic. als DJ-set voor +/- 5x per jaar feest. Liefst actief, anders ook versterker.
- Eventueel: door te lussen speakers voor omroepmogelijkheid buiten tijdens toernooien. De velden liggen zo dat er maar 50 meter hoeft te worden overbrugd, dus twijfel of extra speakers dan nodig zijn.

De situatie
De sportvereniging verhuisd naar een nieuwe plek. Volledige nieuwbouw. De bedoeling is dat er in de kantine en overkapping een paar kleine (plafond)speakers hangen voor achtergrondmuziek. Die kunnen gerust een knik harder als het wat gezellig dreigt te worden wat later op de avond. Maar voor een paar keer per jaar (voor het gemak; 5 keer per jaar, maximaal 100 tot 150 man) moet er ook gefeest worden. Daarvoor is een DJ-set nodig. De DJ-set moet tevens gebruikt worden om bij toernooien als omroepsysteem te fungeren, twee tot drie keer per jaar.

Wat is er nodig?
Als het kan: Ik dacht zelf aan 2 (actieve) subkasten met topkasten er bovenop. De reden dat ik graag 2 subkasten wil, is vooral omdat de topkasten waarmee ik tot nu toe in aanmerking ben gekomen gewoon niet klinken zonder subkast. Maar corrigeer met gerust indien het niet nodig is.

Een mixer waarin ik de laptop (of controller) met VDJ in één ingang (tulp) heb. Daarnaast moeten er minimaal 2 microfoons kunnen worden aangesloten, waarvan 1 draadloos. De bedrade mic's hebben allemaal een XLR aansluiting.

Een draadloze microfoon. We hebben tot voor kort 10 jaar een Sehnheiser gehad. Ik lees veel positiefs over Audio Technica AT-One als instapmodel. Heeft iemand hier misschien ervaring mee?

Budget
Het budget is lastig. Minimaal € 3.000,- waarmee ik besef dat ik niet ver kom met A-merken maar het zal lastig worden dat veel hoger te krijgen. In principe hoeft dat ook niet voor die paar keer per jaar, niet commercieel. Maar het moet wel wát zijn. En ik kom met Google-en niet ver. Ik kom alleen maar heel erge prijsvechters tegen waar ik het niet op heb staan.

100 volt
Voor de volledigheid, zodat niemand hier over hoeft na te denken: Op dit moment wordt ook uitgezocht of de gemeente meebetaald in hoornspeakers (100 volt systeem). Indien dat het geval is, kunnen we daar op aanhaken en scheelt ons dat de installatiekosten en is er wellicht draagkracht om het budget aan te vullen om alles-in-1 bedienbaar te maken. Dat wordt dan met wandmodules super gebruiksvriendelijk en dat is binnen de sportvereniging een echte plusplunt.


Ik hoop dat ik wat duidelijk ben geweest. Ik ben benieuwd welke vragen ik voor mezelf moet beantwoorden volgens jullie en ik ben vooral benieuwd of er misschien een bepaald budgetmerk is met een hele goede serie die jullie voor mij kunnen aanraden.

Sportieve groet,

Johan
 

Posted Mon 04 Jul 22 @ 5:07 pm
wilbergPRO InfinityMember since 2009
Hallo Johan,
Ik denk echt dat je je even goed moet laten adviseren bij een gespecialiseerd bedrijf.
Je geeft nl. zoveel informatie en hebt zoveel wensen, dat het bijna onmogelijk is om een goed advies te geven.
Één aanrader heb ik wel: Schaf géén C merk spul aan. Daar krijg je spijt van als haren op je hoofd.
 

Posted Sat 09 Jul 22 @ 4:05 pm
wilberg wrote :
Hallo Johan,
Ik denk echt dat je je even goed moet laten adviseren bij een gespecialiseerd bedrijf.
Je geeft nl. zoveel informatie en hebt zoveel wensen, dat het bijna onmogelijk is om een goed advies te geven.
Één aanrader heb ik wel: Schaf géén C merk spul aan. Daar krijg je spijt van als haren op je hoofd.


Hoi Wilberg,

Bedankt voor de tip! Ik laat mij binnenkort inderdaad even adviseren. Ik ben ook niet van plan om een C-merk aan te schaffen. Daarom ook hier de vraag; filter bij BAX o.i.d. op prijs en er is voor een paar centen wel wat te krijgen. Dat wil ik niet, maar ben niet thuis genoeg in de merken om te weten wat wél goed is en wat niet.
 

Posted Thu 14 Jul 22 @ 7:10 pm