Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Denon mc4000 vs Native Instruments Traktor Kontrol S2 MKII

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα,
είμαι μεταξύ αυτών των δύο controller Denon mc4000 και Native Instruments Traktor Kontrol S2 MKII και θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών πριν καταλήξω.
Από όσο ξέρω και οι δύο παίζουν με vj8.
Σημείωση ότι παίζω κατά 95% σε bar και όχι σε clubs αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Posted Thu 15 Sep 16 @ 8:45 am
Μια βοήθεια στον αόμματο ( περί contollers) dj ρε παιδιά....

Οι κονσόλες είναι σαν τα αυτοκίνητα. Περί ορέξεως... που λένε!

Γενικά οι δύο κονσόλες έχουν αρκετές διαφορές και η κυριότερη που πρέπει να σε απασχολήσει παρ' ότι παίζεις σε μπαράκια είναι οτι η S2MK2 έχει αισθητήρα πίεσης στα jogs (δηλαδή πρέπει να τα πιέσεις προς τα κάτω για να κάνουν scratch, backspin κτλ) ενώ η MC4000 αισθητήρα αφής (απλά ακουμπάς το jog χωρίς να χρειάζεται πίεση). Ακόμα κι αν δεν scratch-άρεις ή κάνεις backspin κτλ η διαφορά αυτή στην αίσθηση των jogs είναι σημαντική, καθώς ακόμα και για λειτουργίες χωρίς scratch τα jogs στην περίπτωση της S2MK2 έχουν μια μικρή διαδρομή προς τα κάτω. Αυτό σε άλλους αρέσει, και σε άλλους όχι. Όπως είπαμε, είναι σαν τα αυτοκίνητα!

Να συμπληρώσω ότι εάν είχες προγενέστερη εμπειρία από Pioneer, το feeling των βασικών κουμπιών (Play, Cue) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό της Denon! Οπότε δες το και αυτό, εγώ τουλάχιστον δεν μπόρεσα να συνηθίσω την "διαφορετικότητα"...

Και οι δύο κονσόλες έχουν λαστιχένια κουμπιά με "μεγάλη" διαδρομή. Οπότε και οι δύο έχουν σχεδόν το ίδιο feeling μεταξύ τους και διαφορετικό από Pioneer

Να βάλω σε σκέψη και την ddj sb2 ? Βασικά θα προτιμούσα να έχει δική της παροχή ρεύματος και όχι από usb και η pioneer δεν το παρέχει αυτό στα πιο οικονομικά μοντέλα.

Κατά την προσωπική μου άποψη (και μόνον), εάν συζητάμε για Pioneer, η “χρυσή τομή” – λύση (αυτή την στιγμή) είναι ο DDJ-RR, με κόστος ~660€…

Από κει και πέρα και εάν το συγκεκριμένο κόστος σου είναι “απαγορευτικό”, υπάρχουν αρκετές “καλές” λύσεις, όπως αυτές (Denon, Traktor) που προανέφερες…

(Old topics and forums are automatically closed)