Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Γνώμες για Controller

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

καλησπέρα, σκεφτομαι εδώ και αρκετό καιρό να αγοράσω ενα midi player. Είμαι ανάμεσα στο steel kai rmx της Hercules. Δεν έχω εξωτερική κάρτα ήχου (παίζω απο desktop γιατί το θεωρώ πιο αξιόπιστο και ποιο ευχρηστο) με κάρτα 7,1. Η ερωτηση μου είναι η εξης. Αν θα πάρω την steel (που την θεωρώ καλύτερη) θα μπορέσω εχω ακουστικά απο την κάρτα ήχου του pc η θα χρειαστώ εξωτερική. Δεν με νιάζει η ποιότητα τόσο αφου παίζω σε μικρά παρτυ για το χαρτζιλίκι απλα:) ολοι απο κάπου αρχιζουν... Γενικά εσείς τι μου προηνετε απο midi players (κατι οικονομικό μην τρελαθούμε κι όλας) επίσεις σκεφτόμουν να επερνα και ενα akai lpd8 για περεισσότερα κουμπιά και ποτενσιόμετρα αν δεν χρειάζετε καρτα η steel. Θα μπορούν να είναι και τα δύο ταυτόχρονα στο ίδιο pc η μπορώ να χρεισιμοποιήσω μόνο το ένα..
Ευχαριστώ προκαταβολικά
 

Posted Mon 27 Sep 10 @ 6:04 pm
Αν ΔΕΝ σε ενδιαφέρει η ποιότητα ήχου τότε μπορείς άνετα να πάρεις την Steel. Θα μπορείς να έχεις προακουστική απο την κάρτα 7.1 που έχει ο υπολογιστής σου άνετα!
Όμως εγώ θα σε βάλω σε σκέψεις:
Σήμερα παίζεις για μικρά πάρτυ και η ποιότητα ήχου δεν έχει σημασία. Αν σε μερικούς μήνες (π.χ τον Ιούνιο) θελήσεις να κλείσεις δουλειά σε κάποιο μαγαζί δεν είναι λίγο "χαζό" να δώσεις 100 ευρώ (περίπου) extra για μια καλή κάρτα ήχου;;; Δεν ξέρω... σκέψου το!

Γενικά μπορείς να έχεις 2 και 3 και 5 MIDI controllers συνδεδεμένα ταυτόχρονα με το VDJ χωρίς κανένα πρόβλημα. Οπότε, αν θες να πάρεις το Akai μαζί με την steel γίνεται να δουλεύουν μαζί.
Όμως εγώ θα σε ξαναβάλω σε σκέψεις:
Χρειάζεσαι πραγματικά τα extra buttons και faders τώρα που ξεκινάς;;;

Μήπως (λέω μήπως) θα ήταν καλύτερο να πάρεις την RMX που έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου με ASIO drivers και αφού συνηθίσεις και μάθεις το πρόγραμμα αρκετά καλά τότε αν δεν σου φτάνει η RMX να πάρεις το Akai ή κάτι αντίστοιχο;;;
Σκέψου το...
 

Posted Mon 27 Sep 10 @ 9:28 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
symfono!
 

Posted Mon 27 Sep 10 @ 9:36 pm


(Old topics and forums are automatically closed)