Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Απορίες περί crash…
Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα crash των τελευταίων ημερών…
Πρώτη απορία γιατί είναι διπλά; Δηλαδή κλείνει το πρόγραμμα και ξανά ανοίγει και σε λιγότερο από ένα λεπτό ξανά κλείνει και ξανά ανοίγει. Όλες τις φορές!
Δεύτερον γιατί πάντα μετά τα crash μου βγάζει μήνυμα ότι το μηχάνημα μου δεν σηκώνει stems και χρειάζεται επανεκκίνηση για να ξαναλειτουργείσει σωστά;
Επίσης να αναφέρω ότι παρότι έχω ενεργοποιημένο το early access και στα 2 λαπτοπ, στο μεν windows σήμερα πέρασε κανονικά την τελευταία έκδοση ενώ στο Mac δεν μου εμφανίζει καν μήνυμα.
 

Posted Sun 06 Aug 23 @ 6:52 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Οταν συμβαίνει κάποιο Crash στο VirtualDJ επανεκκινεί μόνο του και ξαναφορτώνει τα ίδια τραγούδια που έιχες στα Decks. Το γεγονός ότι ξανα-κρασάρει αμέσως μετά, μάλλον οφίλεται σε κάποιο από αυτά τα τραγούδια.

Τί κάρτα γραφικών έχεις ?

Δεν γνωρίζω γιατί. Γενικά υπάρχει ένα θέμα με τν αυτόματη ενημέρωση σε Macs. Κανονικά θα έπρεπε να κατεβάζει (δυστηχώς) αργά το πλήρες αρχείο εγκατάστασης και όχι το "patch". Το κοιτάμε πάντως.
 

Posted Mon 07 Aug 23 @ 1:12 pm
Mac air m1 Μπάμπη.Δεν φταίνε τα τραγούδια για το crash. Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση που με την επανέναρξη μετα το crash (όπου κι αν αυτό οφείλεται), δεν μπορεί να διαβάσει rts και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν τα σηκώνει το μηχάνημα μου.
 

Posted Mon 07 Aug 23 @ 2:05 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Είναι πιθανό με το γρήγορο κλείσιμο/ανοιγμα (crash) να μην έχει ελευθερωθεί όλη η μνήμη της Stems Engine, οπότε δεν υπήρχε αρκετή διαθέσιμη για το ξανα-φόρτωμα (κάποιο memory leak)

Πόσα GB RAM έχει Mac σου ?
Αν έχεις 8, τότε δικαιολογείται, αλλά θα το κοιτάξουμε.
 

Posted Mon 07 Aug 23 @ 4:56 pm
Εγώ βασικά 8αρα ram έχω αλλά κι ένας φίλος που έχει 16αρα το ίδιο μήνυμα του βγάζει. Το θέμα μας είναι βέβαια να μην κρασαρει και αυτό με ενδιαφέρει πρωτίστως να μάθω γιατί έγινε..
 

Posted Mon 07 Aug 23 @ 7:18 pm
Καλησπερα. Εγω ειμαι που εχω την 16αρα ραμ και εχω παθει το ιδιο με τον Δημητρη πριν τον Δημητρη. Δεν νομιζω να φταει η ραμ και προσωπικα και εγωιστικα δεν θελω να δεχτω οτι φταιει η ραμ. Εχω διαβασει τοσα χρονια πολλες φορες τα νηματα στο φορουμ απλα και μονο για να περναει η ωρα και να ενημερωνομαι, καθως δεν ειχα ποτε σχεδον προληματα με το vdj. Μεγαλωνοντας και σε ηλικια και σε εμπειρια ομως και καθως μας παει καλα η δουλεια, δοξα Το Θεο, ανεβαινουν και οι απαιτησεις μας σαν ντι τζει προς τους εργοδοτες (οικονομικα), αλλα και οι απαιτησεις του καθε εργοδοτη προς τον ντι τζει... Δεν φανταστηκα οτι εγω θα ζηταω πιο πολλα σαν μεροκαματο, ο εργοδοτης θα ζηταει το ιδιο απο μενα, αλλα το προγραμμα αυτη τη στιγμη υπαρχει οπως λετε περιπτωση να μην του φτανει μια 16 αρα ραμ για να δουλεψει η οτι φταει η συνδεση του ρουτερ. Σεβομαι ολους εδω περα για το οτι μοιραζεστε τις γνωσεις με ολους, αλλα εδω εχουμε προβλημα.....
 

Posted Wed 09 Aug 23 @ 4:34 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
δυστηχως οσο ανεβαινουν οι επιδοσεις του εκαστοτε προγραμματος σιγουρα θα μειωνεται και η σταθεροτητα του η θα ζηταει τιτανοτεραστιους υπολογιστες.
Η μοναδικη λυση που χω βρει εγω (και βεβαια παιζει σημαντικο ρολο το ειδος αλλα και το υφος που παιζω) ειναι να φτιαχνω edits (εξωτερικα) ωστε οπου παιζω και οπως παιζω να ειναι τα tracks ετοιμα... αν καταλαβαινετε τι εννοω.. προφανως ο χρονος και η δουλεια ειναι απιστευτα...αλλα τι να κανεις??
Η αλλη λυση που οπως βλεπετε προωθουν ειναι οι stand alone controllers που ομως μολις και σε αυτους ξεκινησουν τα "δυνατα updates" (πχ stems + denon prime) θα ξεκινησουμε να βλεπουμε κολληματα...και εκει πραγματικα θα πεσει το τρελο γελιο...
 

Posted Wed 09 Aug 23 @ 7:32 pm
Καταλαβαίνω τι λες κ.Πάνο για τα edit... Σίγουρα δεν προλαβαίνω να το κάνω αυτό ... Σίγουρα είναι μια λύση για να ελαφρύνεις ίσως κάπως ένα μηχάνημα η μία λειτουργία.... Αλλά από την άλλη είναι κάπως να δίνεις παραπάνω χρήματα και αντί να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο εν μέρη, να αρχίσεις τελικά να έχεις προβλήματα που δεν είχες πριν ή να μην μπορείς να βρεις γιατί έγινε αυτό.. Όπως πχ από την άλλη είναι ανούσιο να έχεις κοντρολερ με το οποίο μπορείς να να έχεις στα χέρια σου ένα σωρό cue points και να κάθεσαι να κάνεις edit τα κομμάτια... Σίγουρα παλιά πηδούσε η βελόνα, μπορεί να είχε θέμα ένα cd, να μασούσε την κασέτα και χίλια δυο. Έτσι σέβομαι και τώρα το κάθε κόλλημα σε κάθε pc η πρόγραμμα... Μηχάνημα είναι κι αυτό .... Δεν χάθηκε ο κόσμος... Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος το τόσο update τελικά την στιγμή που έχουμε προβλήματα στα βασικά....
 

Posted Thu 10 Aug 23 @ 12:23 am
Διαθέτω ένα laptop, μοντέλο του 2015 (!), με CPU Intel i5 5250U @ 1,60GHz, RAM 16GB, VGA Intel HD Graphics 5500 (integrated) & nVidia GeForce 920M 4GB (discrete).

Είναι ένα laptop DELL (που δεν κάνει για DAW...) και 8,5 ετών (παμπάλαιο, για μη τυπική χρήση...).

Κι όμως, αυτό το laptop ΔΕΝ με έχει “προδώσει” ΠΟΤΕ (και ο Dimitris_G μπορεί να το επιβεβαιώσει)! Και ο λόγος είναι ένας και απλός: Μεταχειρίζομαι αυτό το laptop σα να είναι ένα CDJ.

Πιο αναλυτικά…

1. Κάθε χρόνο του κάνω καθαρισμό και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας.

2.1. “Τρέχει” με Windows 10, τα οποία είναι πάντα ενημερωμένα (και όχι, δεν έχω περάσει τα Windows 11, διότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος…).

2.2. Διαθέτει πάντα τους τελευταίους “επίσημους” drivers, τους οποίους περνάω πάντα “χειροκίνητα” (και όχι, δεν χρησιμοποιώ ποτέ και κανένα πρόγραμμα για τον αυτοματισμό της διαδικασίας…).

2.3. Έχω απενεργοποιημένες όλες τις extra δυνατότητες που προσφέρουν τα Window 10 (και όχι, το συγκεκριμένο laptop δεν είναι κινητό τηλέφωνο…).

2.4. Έχω κάνει τις βέλτιστες ρυθμίσεις απόδοσης, τίποτα δεν “τρέχει” προγραμματισμένα, τίποτα δεν “συγχρονίζει”, τίποτα δεν αδρανοποιείται, τίποτα δεν εξοικονομεί ενέργεια (και όχι, το συγκεκριμένο laptop δεν είναι κινητό τηλέφωνο…).

2.5. Πέραν των Windows 10 και του Virtual Dj, δεν χρησιμοποιώ κανένα απολύτως άλλο software και για κανέναν λόγο (και όχι, το να ξέρω την θερμοκρασία, την υγρασία και τη βαρομετρική πίεση στο laptop μου, δεν εξυπηρετεί τίποτε απολύτως…).

2.6. Πέραν των μουσικών κομματιών, δεν υπάρχει τίποτε άλλο “άσχετο” στο laptop μου (και όχι, δεν μου χρειάζεται τίποτε άλλο…).

3. Πάντα, κατεβάζω κομμάτια σε άλλο υπολογιστή, διαγράφω -προαιρετικά- τα tags τους, περνάω τα tags του μέσω Tag&Rename, δεν χρησιμοποιώ ποτέ “εξώφυλλα”, και όταν τα όποια κομμάτια είναι “έτοιμα”, τότε -και μόνον τότε- τα περνάω στο Dj Laptop (και όχι, ακόμη και γι αυτές τις απλές εργασίες, δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο laptop…).

4. Πριν από το εκάστοτε Dj Set μου, ελέγχω πάντα για ενημερώσεις, κ.τ.λ. (και όχι, κατά τη διάρκεια του Dj Set μου, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχω το WiFi ή το Bluetooth “ανοικτό”…).

5. Κατά τη διάρκεια του Dj Set μου, δεν “κατεβάζω” κομμάτια (γιατί τα χρειάζομαι…), δεν αναλύω κομμάτια (γιατί βιάζομαι…), δεν σερφάρω (γιατί σκυλοβαριέμαι…), δεν “πειράζω” και δεν “πειραματίζομαι” με tο Virtual Dj (γιατί με τρώει ο κwλο$ μου...).

Στο δια ταύτα…

Δεν μπορώ να καταλάβω από που έχει προκύψει η παντελώς αβάσιμη πεποίθηση κάποιων, ότι όσο πιο πολλούς κουβάδες χρήματα δαπανήσω για Dj laptop, τόσα περισσότερα “πρέπει” να έχω (multisoftwaring) και τόσο περισσότερα “μπορώ” να κάνω ταυτόχρονα (multitasking).
Ναι, στο PC μου, το οποίο κοστίζει αρκετούς κουβάδες χρήματα, χρησιμοποιώ πάνω από 35 διαφορετικά προγράμματα. Αλλά, όταν crashάρει κάποιο εξ αυτών (μία περίοδο είχα σοβαρό πρόβλημα με το Pinnacle Studio), δεν τρέχει τίποτα. Στο Dj laptop μου, όμως, τρέχει και παρατρέχει.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι δεν θέλουν να δουν το Dj laptop τους ως ένα CDJ, στο οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, πέραν του να αναπαράγεις μουσική.
Ναι, είναι απόλυτα κατανοητό ότι δεν μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να δαπανήσει αρκετούς κουβάδες χρήματα, για να διαθέτει 2 ή 3 laptops ταυτόχρονα (το κάθε ένα για συγκεκριμένη χρήση). Αλλά, τελικά, είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί κάποιος ότι όσο πιο σύνθετο κάνουμε κάτι, τόσο περισσότερο αυξάνουμε τις πιθανότητες προβλήματος?

Εν κατακλείδι…

Όπως κάθε πρόγραμμα, έτσι και το Virtual Dj έχει bugs. Αλλά, στο 99,9% των περιπτώσεων προβλήματος, δεν φταίνε τα όποια bugs, φταίει ο χρήστης. Και το αναφέρει αυτό, ένας απλός χρήστης, όχι κάποιος που συνεργάζεται με την Atomix (άρα και θα είχε προφανείς λόγους να το αναφέρει - υποστηρίξει με νύχια και με δόντια).

Ο Dimitris_G είχε ακριβώς το ίδιο laptop με εμένα. Του έβγαζε συνεχώς προβλήματα και τελικά το πούλησε. Όταν κάποια στιγμή πήρα στα χέρια μου αυτό το έρημο το laptop, διαπίστωσα ότι το μόνο που δεν είχε τροποποιήσει ήταν το πλαστικό περίβλημά του :-) και το μόνον που δεν περιείχε ήταν πρόγραμμα υπολογισμού γόνιμων ημερών :-)))
Το δικό μου ζει και βασιλεύει. Και εάν μπορούσα να χρησιμοποιήσω stems 2.0 (γιατί δυστυχώς, λόγω παλαιότητας, δεν τα υποστηρίζει), δεν θα σκεφτόμουν καν να αγοράσω άλλο.

Καθίστε και σκεφτείτε, λοιπόν, ο κάθε ένας από εσάς εάν και κατά πόσο βλέπει και κατ' επέκταση μεταχειρίζεται το Dj laptop του ως ένα CDJ και μετά ελάτε να (ξανα)συζητήσουμε το γιατί crashάρει...

Αυτά... Πάντα φιλικά... Προς γνώση και συμμόρφωση...
 

Posted Thu 10 Aug 23 @ 7:03 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Για να μην μπερδευόμαστε και να μην το πλατιάζουμε....

Το πρόβλημα που υπάρχει με την Stem Engine σε Mac μετά από crash είναι πλεον γνωστό, μπορούμε να το αναπαράξουμε και κοιτάμε να βρούμε την λύση.

Από εκεί και πέρα το σημαντικό βέβαια είναι να μην υπάρχουν bugs που οδηγούν σε πιθανά crashes.
Ενα crash που αφορούσε στην λίστα με τους μη συνδεδεμενους controllers, έχει ήδη φτιαχτεί.

Δεν βλέπω άλλο crash report στον λογαριασμό σου, οπότε αν ακόμα έχεις κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να μείνουμε εκει ωστε να μπορέσουμε να το λύσουμε.
Μπορείς να περιγράψεις το πρόβλημα ή το λινκ αν έχει ήδη αναφερθεί ?
 

Posted Thu 10 Aug 23 @ 2:39 pm
Μπαμπη το πρώτο crash report μου ανέφερε ο Γιώργος ότι αφορά κάποιο βιντεο, και αυτό μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Μετά μέσα σε λίγες μέρες έτυχε να έρθει και το δεύτερο crash (το οποίο διορθώσατε άμεσα), και αυτό δημιούργησε όλη την αναστάτωση αλλά και κάποιες εύλογες απορίες. Η αλήθεια είναι ότι όντως πλατιάσαμε πολύ το θέμα, και σεβόμενος τον κόπο σας και τη δουλειά σας εγώ προσωπικά ( κι εφόσον δεν έχω προβλήματα αλλά) δεν θα απαντήσω σε κάτι απ τα παραπάνω.
 

Posted Thu 10 Aug 23 @ 8:22 pm