Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Διαχωρισμός των pads...
Θέλω να διαχωρίσω τα pads, ώστε τα pads 1 - 4 να αντιστοιχούν κανονικά στις λειτουργίες των εκάστοτε ‘pages’ και τα pads 5 – 8 να είναι ‘σταθερά’ (σε κάθε page) τα ίδια custom buttons.

Ποιος είναι ο πιο σωστό τρόπος να το κάνω αυτό? Μέσω Pad Editor? Εάν ναι, υπάρχει κάποιος σύντομος τρόπος ή θα πρέπει σε κάθε page να αλλάξω τις αντιστοιχίσεις των pads 5 – 8?
 

Posted Wed 12 Oct 22 @ 8:55 am
Αν μιλάμε για κονσόλα και θες να είναι πάντα σταθερά, τότε ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος είναι να κάνεις remap τον ίδιο τον controller.
Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που το να κάνεις remap τον controller είναι προτιμότερο από κάτι άλλο (π.χ. να κάνεις edit μια pad page)
 

Posted Wed 12 Oct 22 @ 12:19 pm
Ok... Αλλά, κατ΄αυτόν τον τρόπο, όταν θέλω να αλλάξω ένα 'custom pad', τότε θα πρέπει να κάνω remaping στον controller, έτσι δεν είναι?

Όπως και να χει, έτσι θα το κάνω. Αλλά, γιατί δεν είσαι υπέρ του να γίνει μέσω edit pad?
 

Posted Wed 12 Oct 22 @ 5:37 pm
Μπερδέψαμε λίγο τις ορολογίες μου φαίνεται.

Στον controller μπορείς να κάνεις remap τα pads 5-8 και να βάλεις σαν εντολή π.χ.
custom_button 5, custom_button 6, custom_button 7 & custom_button 8

Έτσι τώρα από το GUI μπορείς να κάνεις edit τα custom buttons και να βάλεις / αλλάξεις οτι εντολές θέλεις.

Ο λόγος που δεν προτείνω να κάνεις edit τα pad pages είναι διπλός:
1) Πρέπει να κάνεις edit ΟΛΑ τα pad pages. Άρα να κάνεις την ίδια δουλειά περισσότερες φορές απ' οτι θα χρειαστεί να την κάνεις στον controller
2) Αν υπάρξει κάποια εσωτερική ενημέρωση/βελτίωση μιας εργοστασιακής pad page δεν θα την λάβεις καθώς οι custom pad pages έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τις εργοστασιακές.
Και ένας τρίτος λόγος που στην ουσία είναι σαν τον πρώτο:
3) Για κάθε pad_page που μπορεί να κατεβάσεις από τα extensions (π.χ Hotcues XT) θα χρειαστεί επίσης να κάνεις edit.

Οι λόγοι αυτοί ισχύουν αποκλειστικά για αυτό που ζήτησες:
Κάποια pads να κάνουν πάντα την ίδια ενέργεια ανεξαρτήτως της επιλεγμένης pad_page.

Αυτό το λέω και για άλλους που μπορεί να μας διαβάζουν. Σε σχεδόν όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να γίνει edit κάποιας pad_page ή να δημιουργηθεί μία custom
 

Posted Thu 13 Oct 22 @ 8:55 am
Αρχικά, είχα κατά νου να θέσω σε κάθε ένα από τα pads 5 - 8 μία συγκεκριμένη εντολή. Οπότε, όταν θα ήθελα να αλλάξω την εκάστοτε εντολή, θα έπρεπε κάθε φορά να κάνω remap τον controller.

Διαβάζοντας, όμως, τα γραφόμενά σου, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να ορίσω στα συγκεκριμένα pads απλά την εντολή 'custom_button #' και κατόπιν να την αλλάζω από το GUI.
Κοινώς, διαδικασία πιο "ευέλικτη" (αφού δεν απαιτείται η σύνδεση controller) και πιο γρήγορη (αφού δεν χρειάζεται αλλαγή σε όλα τα pad pages).
Πέραν αυτού και ο 2ος λόγος που ανέφερες, είναι σημαντικός.

Οπότε και εν κατακλείδι, remap και όχι Edit Pads. Σε ευχαριστώ πολύ!
 

Posted Thu 13 Oct 22 @ 11:35 am