Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΒΟΜΒΟΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

STELVASControlleristMember since 2017
Εχω το εξεις προβλημα.Εχω συνδεσει το controller(mixtrack pro 3) με ενα μικτη.Οταν ανοιγω το ποντεσιομετρο απο το controller (εστω και χωρις να παιζει τραγουδι) μου βγαζει βομβο στα ηχεια.Η ερωτηση ειναι αν υπαρχει ευκολος τροπος να τσεκαρω αν εχει καποιο προβλημα η καρτα ηχου του controller δεδομενου οτι μου εχουν γινει αρκετες διακοπες ρευματος ενω επαιζα μουσικη.Υπ'οψιν το βομβο δεν τον βγαζει οταν παιζει αλλο laptop (οχι το δικο μου) χωρις controller.Ευχαριστω.
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 9:30 am
Αν βγάλεις το laptop απ την πρίζα ο θόρυβος σταματάει; (ή έστω μειώνεται) ;;;
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 9:33 am
STELVASControlleristMember since 2017
Phantom θα σε ενημερωσω το Σαββατο Ευχαριστω.
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 9:53 am
djpap63PRO InfinityMember since 2010
Ειναι απο το τροφοδοτικο του λαπτοπ.
Η αλλαξε το η βαλε ταινια στην γειωση του τροφοδοτικου
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 10:03 am
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές και θα το πούμε κι άλλη μία:
Η λύση της "μονωτικής ταινίας στη γείωση" είναι η ΕΣΧΑΤΗ λύση και δεν συνίσταται παρά μόνο προσωρινή λύση (λύση της μίας βραδιάς)
Το κόψιμο της γείωσης του τροφοδοτικού δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα (πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, πρόβλημα στα ρεύματα, πρόβλημα κακής γείωσης του booth ή των υπόλοιπων μηχανημάτων) και υπό προϋποθέσεις μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα noise suppressor (που επίσης δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα, αλλά δεν δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους) ή ένα παθητικό D.I. (Direct Injection Box) με δυνατότητα ground lift (που λύνει το πρόβλημα της ground loop χωρίς να λύνει το πρόβλημα της κακής εγκατάστασης και επίσης δεν δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους)

Γενικά η λύση "κόψε τη γείωση" -ελαφρά τη καρδία- δεν είναι αποδεκτή στις μέρες μας. Δεν είμαστε πια στα 90's και λύσεις για να διορθωθεί το πρόβλημα μιας ground loop υπάρχουν πολλές και με ασφάλεια!
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 10:17 am
djpap63PRO InfinityMember since 2010
Γιωργο εχεις δικιο

Αλλα παει ο φιλος το Σαββατο απο οτι καταλαβα για δουλεια
Του βγαζει βομβο
Βαζει ταινια και σταματα ο βομβος
Βγαζει με μια προσωρινη λυση την βραδια και μετα ακολουθει τις πολυ σωστες συμβουλες σου
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 11:36 am
Η μαθαίνει να έχει πάντα μαζί του 2 παθητικά D.I. για τέτοιες περιπτώσεις... :P ;)
 

Posted Thu 06 Sep 18 @ 12:53 pm
STELVASControlleristMember since 2017
Επανερχομαι λοιπον στο θεμα του βομβου.Οταν βγαζω το τροφοδοτικο του laptop απο την πριζα σταματαει ο βομβος.Οταν το βγαζω ομως ενω παιζει τραγουδι ο ηχος αλοιωνεται σε σημειο να μην ακουγονται τα λογια του τραγουδιου(σαν να ειναι σε βαθος).Ειναι φυσιολογικο αυτο? Αν οχι τι μπορει να φταιει?
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 10:05 am
djpap63PRO InfinityMember since 2010
Κανε οτι γραφει ο Γιωργος απο πανω και θα εισαι κομπλε
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 11:21 am
STELVASControlleristMember since 2017
Ερωτηση.Γιατι 2 DI και οχι 1
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 11:52 am
djpap63PRO InfinityMember since 2010
Stereo
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 11:55 am
Εάν κατάλαβα ορθά, αναφέρεις (ουσιαστικά) ότι όταν το laptop τροφοδοτείται μόνον από την μπαταρία, τότε υπάρχει αλλοίωση στην έξοδο του ήχου. Σωστά? Αυτό συμβαίνει και όταν το laptop αναπαράγει κάποιο κομμάτι μέσω κάποιου player (με τροφοδοσία από μπαταρία και χωρίς τον controller συνδεδεμένο, άρα έξοδος στα ηχεία του)? Αυτό συμβαίνει και όταν το laptop αναπαράγει κάποιο κομμάτι μέσω VDj (με τροφοδοσία από μπαταρία και χωρίς τον controller συνδεδεμένο, άρα έξοδος στα ηχεία του)?
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 11:57 am
STELVASControlleristMember since 2017
Theie Giorgo το δοκιμασα μονο με το vdj και εξοδο απο controller στο μικτη.Απλα δεν το βρισκω φυσιολογικο να παιζει τοσο αλλοιωμενος ο ηχος μολις βγαλω το φις του τροφοδοτικου απο το πολυπριζο(του laptop).
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 12:05 pm
Πριν μπερδέψουμε τα μπούτια μας περισσότερο...

ΠΟΥ συνδέεις την κονσόλα σου; Προφανώς σε κάποιο μίκτη, χρησιμοποιώντας καλώδια RCA, σωστά;

Εκεί στον μίκτη που συνδέεις τα καλώδια ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ;
1) Line in ?
2) Phono in ?
3) Line/Phono In ?
4) Booth ?
5) Rec Out ?
6) Master ?

Μπορείς να πας πεις το μοντέλο του μίκτη στον οποίο συνδέεσαι;
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 12:38 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
STELVAS wrote :
...Οταν το βγαζω ομως ενω παιζει τραγουδι ο ηχος αλοιωνεται σε σημειο να μην ακουγονται τα λογια του τραγουδιου(σαν να ειναι σε βαθος).Ειναι φυσιολογικο αυτο? Αν οχι τι μπορει να φταιει?


υποπτεύομαι οτι υπεύθυνες είναι οι ρυθμισεις εξοικονόμησης ενέργειας που έχει το λαπτοπ σε λειτουργιά μπαταρίας

 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 1:07 pm
Με το θέμα το βόμβου, δόθηκε εξήγηση - λύση. Με το θέμα της αλλοίωσης του ήχου, όταν το laptop τροφοδοτείται από την μπαταρία, τα πράγματα περιπλέκονται... Είδα κι εγώ προσφάτως "διαφορές" επί του VDj σε Dell με τροφοδοσία από μπαταρία, αλλά όχι στον ήχο... Γι αυτό και έκανα τις όποιες σχετικές ερωτήσεις...
 

Posted Mon 10 Sep 18 @ 4:21 pm
σε εμενα παντως ενα απο τα λαπτοπ ( επειδη σε ολα εχω εφεδρικο τροφοδοτικο αλλα οχι γνησια ) οταν λοιπον εβαζα το ιμιτασιον εκανε βομβο οταν ηταν το γνησιο τροφοδοτικο οχι το θεμα λυνοταν η βαζοντας το γνησιο η με 2 di των 25 ευρω εκαστο μπορουν ολοι να τα εχουν
 

Posted Tue 11 Sep 18 @ 8:38 am
STELVASControlleristMember since 2017
PhantomDeejay wrote :
Πριν μπερδέψουμε τα μπούτια μας περισσότερο...

ΠΟΥ συνδέεις την κονσόλα σου; Προφανώς σε κάποιο μίκτη, χρησιμοποιώντας καλώδια RCA, σωστά;

Εκεί στον μίκτη που συνδέεις τα καλώδια ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ;
1) Line in ?
2) Phono in ?
3) Line/Phono In ?
4) Booth ?
5) Rec Out ?
6) Master ?

Μπορείς να πας πεις το μοντέλο του μίκτη στον οποίο συνδέεσαι;

Σωστα.
Συνδεω σε εισοδο Line/Phono in (γυριζμενο το κουμπι στο Line)
Ο μικτης ειναι της πλακας (SILVER ST....)
Πως μπορω να ρυθμισω την ενεργεια της μπαταριας
 

Posted Tue 11 Sep 18 @ 9:26 am
Γειώστε σωστά το μίκτη και γενικά πες στο μαγαζί που πας οτι έχουν τέτοιο πρόβλημα με τα ρεύματα στο booth που μπορεί να σκοτώσουν άνθρωπο...

Για να στο εξηγήσω απλά, ενώ ΔΕΝ θα έπρεπε να συμβαίνει, υπάρχει "διαρροή" ρεύματος από τον μίκτη προς την κονσόλα σου και το laptop.
Όταν το τροφοδοτικό του laptop είναι συνδεδεμένο κανονικά στο ρεύμα υπάρχει μεν εξισορρόπηση των ρευμάτων και τα σήματα δουλεύουν σωστά, αλλά κλείνει ταυτόχρονα και κύκλωμα γείωσης λειτουργίας και έτσι ακούς τον θόρυβο (ground loop)
Όταν αποσυνδέεις το τροφοδοτικό ναι μεν "σπας" την γείωση λειτουργίας, αλλά ο μίκτης στέλνει και ρεύμα προς την κονσόλα και το laptop που εκτός από οτι χαλάει τον ήχο, είναι επικίνδυνο και για τα μηχανήματα σου.
Σε αυτή την περίπτωση το να "κόψεις" την γείωση στο τροφοδοτικό του laptop είναι σαν να πας γυρεύοντας για μπελάδες (είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λέγαμε πιο πάνω οτι υπό προϋποθέσεις το κόψιμο της γείωσης μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο)

Εσύ από μόνος σου το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις 2 DI (ή ένα Stereo DI καθώς τα τελευταία χρόνια βγαίνουν και τέτοια μοντέλα) και να ελπίζεις οτι το πρόβλημα με τον ήχο θα λυθεί "σηκώνοντας" την γείωση (ground lift)

Επίσης στη θέση σου θα απέφευγα κάθε "επαφή" με το συγκεκριμένο μίκτη, και ειδικά καθώς θα πλησιάζει ο χειμώνας και η ατμόσφαιρα θα ευνοεί εκκενώσεις στατικού φορτίου.

Δεν ξέρω αν είναι χαλασμένος ο μίκτης ή κάποιο άλλο μηχάνημα, ή αν η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι τόσο κακή. Ξέρω μόνο οτι η κατάσταση που περιγράφεις είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ασφάλεια όλων όσων χειρίζονται αυτά τα μηχανήματα και το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από επαγγελματία ηλεκτρολόγο (κι όχι από τον θείο από το χωριό που πιάνει το χέρι του από καλώδια... :P )
 

Posted Tue 11 Sep 18 @ 9:51 am
djpap63 wrote :
Γιωργο εχεις δικιο

Αλλα παει ο φιλος το Σαββατο απο οτι καταλαβα για δουλεια
Του βγαζει βομβο
Βαζει ταινια και σταματα ο βομβος
Βγαζει με μια προσωρινη λυση την βραδια και μετα ακολουθει τις πολυ σωστες συμβουλες σου

Και απ' οτι βλέπεις (απ τη συνέχεια του νήματος)...
Βάζει ταινία, σταματάει ο βόμβος, και αργότερα τον χτυπάει το ρεύμα, ή κάνει εκκένωση στατικού φορτίου ο μαπαχαλομίκτης και του καίει κονσόλα και laptop...
Περίφημα!!! Για 30-40-50 ευρώ μεροκάματο ή πας σαν το σκυλί στ' αμπέλι, ή παθαίνεις ζημία εκατοντάδων/χιλιάδων ευρώ!!!

:P :P :P

Γενικά το θέμα της ασφάλειας το υποτιμούμε. Ναι είναι σπάνιο να υπάρξει πρόβλημα, αλλά να που ο φίλος μας έπεσε στην περίπτωση (από αυτή την μία στις κάμποσες χιλιάδες) που το κόψιμο της γείωσης με ταινία μπορεί να του προκαλέσει (του ίδιου ή του εξοπλισμού του) σοβαρό πρόβλημα!
 

Posted Tue 11 Sep 18 @ 9:56 am
59%