Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Πρόβλημα DDJ 400 με Virtual Dj στο Mac - Page: 1
Γεια σας, ονομάζομαι Δανιήλ και ζω στον Βόλο. Είμαι 20 χρονών και πρόκειται να ξεκινήσω από την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα μπαράκι για μουσική. Έχω την DDJ 400 με ένα MacBook Pro 2015 με i5 CPU, 8GB ram, NVME δίσκο, και πρόσφατη αλλαγή θερμό αγώγιμης πάστας σε MX 4 της Arctic. Έχω αγοράσει την άδεια home plus για την DDJ 400 ώστε να έχω την γνησιότητα και τις αναβαθμίσεις. Αντιμετωπίζω ομως σοβαρά προβλήματα τα οποία με προβληματίζουν για το επόμενο διάστημα, μιας και δεν μπορώ να εμπιστευτώ το πρόγραμμα για επαγγελματική χρήση σε μαγαζί. Επειδή δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, θα μπω στο «ζουμί». Όταν συνδέω την κονσόλα στο Mac και ανοίγω το virtual, κάποιες φορές την διαβάζει και κάποιες φορές όχι, πρέπει να ανοίγω πρώτα το πρόγραμμα και μετά να την συνδέω. Στην συνέχεια, πολλές φορές πρέπει ανοίγοντας το πρόγραμμα να πηγαίνω στις ρυθμίσεις του ήχου και να πατάω εφαρμογή για να αρχίζει να παράγει ήχο από την κάρτα της κονσόλας. Επίσης, εντελώς ξαφνικά κάποιες φορές σταματάει να παίζει ο ήχος της κονσόλας, ενώ το πρόγραμμα και τα κουμπιά δουλεύουν κανονικά σταματάει ο ήχος να ακούγεται και κολλάει η επιλογή του cue των ακουστικών στην κονσόλα και διορθώνεται μόνο με επανεκκίνηση του προγράμματος. Τέλος μετα την εκκίνηση του προγράμματος, ακούγεται από τα ακουστικά παραμορφωμένο το τραγούδι οποιουδήποτε deck ενώ η ένταση των ακουστικών είναι κλειστή! Να σημειώσω πως έχω κάνει τα απαραίτητα optimise που αναφέρει μέσα στη σελίδα και έχω δοκιμάσει και τις δυο θύρες του Mac και το πρόγραμμα που δίνει μαζί η κονσόλα εν ονόματι rekordbox χωρίς να αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα. Ωστόσο είμαι πιστός στο virtual εδώ και χρόνια για αυτό είπα να αφήσω στην άκρη τα σπασμένα και να πληρώσω μια άδεια σκεφτόμενος μάλιστα να την αναβαθμίσω σε Pro με εφάπαξ αγορά. Όμως μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω έχω αρχίσει και χάνω την εμπιστοσύνη μου στο πρόγραμμα μιας και δεν παίζω για την καλοπέραση μου χαλαρά στο σπίτι αλλά από αυτό μπορώ και ζω. Η εύκολη λύση είναι να αλλάξω πρόγραμμα και να ησυχάσω, ωστόσο θεωρώ πως μπορώ να βγάλω άκρη και να παραμείνω στο virtual. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 1:28 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ενα πράγμα που κάνω πάντα σε οποιονδήποτε υπολογιστή θέλω να συνδέσω μια κονσόλα με κάρτα ήχου, είναι να βεβαιωθώ ότι δεν χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα σαν προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής (και εγγραφής/μικρόφωνο).

Αν λοιπόν δεν το έχεις κάνει, σε συμβουλέυω να πας στο Utilities->Audio MIDI Setup και με την DDJ-400 συνδεδεμένη στο USB, να ορίσεις την on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου σαν προεπιλεγμένη κάρτα ήχου , και όχι αυτή της κονσόλας (που συνήθως επιλέγουν τα λειτουργικά συστήματα).

Αν μετά από αυτό συνεχίζεται το πρόβλημα, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το USB καλώδιο.

Μιλάμε για USB-C ? Χρησιμοπιείς κάποιο USB Hub ή συνδέεις κατευθείαν σε μητρικό USB port ?

Στο Account σου βλέπω και κάποια στοιχεία από υπολογιστή Windows. Εκεί δουλέυει σωστά ή είναι το Mac που τρέχει Windows ?
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 9:27 am
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση υποστήριξη, δεν χρησιμοποιώ hub σε καμία περίπτωση, συνδέω απευθείας την κονσόλα στην USB 3 θύρα του Mac και όχι σε USB C, την κονσόλα την δουλεύω σε ένα MacBook Pro 2015 και κάποιες φορές σε ένα ASU’s Rog Strix που τρέχει windows 11. Η αλήθεια είναι πως προς το παρών δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα στο windows λαπτοπ. Όσον αφορά το καλώδιο χρησιμοποιώ αυτό που δίνει μαζί με την κονσόλα η εταιρία. Σε περίπτωση αλλαγής του καλωδίου έχω βρει ένα της UDG που έχει δυο «βαρελάκια» αρκεί;; Τέλος έχω ρυθμίσει ως προεπιλεγμένη συσκευή ήχου το Mac, το είχα δει και σε άλλο νήμα που το προτείνατε!
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 12:35 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Χρησιμοποιείς το ίδιο USB καλώδιο και με τους 2 υπολογιστες ?

Τι λειτουργικό τρέχει το Mac ? To Monteray (12.x) για Pro 2015, είναι μάλλον οριακό. Είχες και την κονσόλα με προηγούμενες εκδόσεις λειτουργικου (Catalina, Big Sur κλπ) ?

Εχεις περάσει το τελευταίο firmware ? https://www.pioneerdj.com/en/support/software/controller/ddj-400/#firmware-update
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 1:01 pm
Χρησιμοποιώ το ίδιο καλώδιο ναι, έχει την τελευταία έκδοση Monterey δεν το δοκίμασα σε παλιότερη έκδοση, ωστόσο έχω διαβάσει πως προβλήματα προκύπτουν και σε νεότερης γενιάς Mac.
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 1:18 pm
Χρησιμοποιώ το ίδιο καλώδιο ναι, έχει την τελευταία έκδοση Monterey δεν το δοκίμασα σε παλιότερη έκδοση, ωστόσο έχω διαβάσει πως προβλήματα προκύπτουν και σε νεότερης γενιάς Mac. Η κονσόλα εργοστασιακά είχε το τελευταίο firmware εγκατεστημένο. Όσον αφορά το καλώδιο αξίζει να προβώ στην αγορά του καλωδίου που ανέφερα;
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 1:20 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Από τη στιγμή που δεν σου δημιουργεί πρόβλημα στον υπολογιστή με Windows, θα έλεγα πως μάλλον δεν θα βοηθούσε.

Στο Mac Utilities->Audio MIDI Setup, για την έξοδο της DDJ-400, σου δίνει δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ 44 και 48Khz ?

Στα OPTIONS του VirtualDJ τι έχεις για τα settings sampleRate (default : Automatic) και Latency (default: 0) ?
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 1:43 pm
Στις ρυθμίσεις του Mac μου έχει επιλογή μεταξύ 16bit 44.1kHz και 24bit 44.1kHz. Στις ρυθμίσεις του virtual χωρίς να πειράξω τίποτα και κάνοντας μάλιστα επαναφορά όλες τις ρυθμίσεις σε default, στο sampleRate έχει 44100, και στο latency έχει 0
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 6:31 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Αν συμβαίνει αρκετά συχνά και μπορείς να αναπαράγεις το προβλημα στο σπίτι, κάνε τα εξής τεστς..

1. Από τα OPTIONS βάλε το createMidilog στο Yes.
Όταν συμβεί το πρόβλημα με την παραμόρφωση στον ήχο, ή αν χάσεις τον ήχο, κλείσε το VirtualDJ και ανοιξε το αρχείο Log Report.txt στο /Documents/VirtualDJ (με κάποιον Editor).
Υπάρχει εκεί μέσα κάτι καταγεγραμμένο που να μοιάζει με "sound card disconnected, reconnected " κλπ ?

2. την ώρα που χάνεις τον ήχο ή παραμορφώνεται, αν πας στο Audio Setup του VirtualDJ και πατήσεις APPLY/ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ο ήχος επανέρχεται ?
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 6:56 pm
Λοιπόν, όταν πατάω apply ενω έχει χάσει τον ήχο, δεν επανέρχεται, μέσα στο txt δεν αναφέρει τη κατάσταση που είπατε. Όσον αφορά το πρόβλημα κάθε φορά που συνδέω την κονσόλα στο Mac και ανοίγω το virtual έχω παραμόρφωση μόνο στα ακουστικά και όχι στη master έξοδο, μάλιστα ενώ το level των ακουστικών είναι στο -00 δηλαδή κλειστό περνάει όταν είναι πατημένο το cue, ήχος πολύ δυνατός και παραμορφωμένος στα ακουστικά, ξανασυνδεω την κονσόλα επανεκκινώντας το virtual και πάλι το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και με επανεκκίνηση του Mac. Πλέον η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να μπαίνω στις ρυθμίσεις να πατώ apply στην κάρτα ήχου μιας και την διαβάζει απευθείας, ωστόσο αυτό θεωρώ πως ειναι το λιγότερο σημαντικό!
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 6:59 pm
Για να γίνω πιο ξεκάθαρος. Ανοίγω το Mac, συνδέω την κονσόλα, μόλις την διαβάσει ανοίγω το virtual, την αναγνωρίζει και πατάω να παίξει κάποιο κομμάτι παίζει κανονικά στο master αλλά στα ακουστικά ενώ η ένταση των ακουστικών είναι κλειστή ακούγεται το κομμάτι πολύ δυνατά και παραμορφωμένο. Μετά από πολλές δοκιμές επανεκκίνησης του Mac, του virtual και επανασύνδεσης της κονσόλας κάποια στιγμή φιλοτιμείται και παίζει δίχως πρόβλημα, ωστόσο στα ξαφνικά κάποια στιγμή μπορεί μετά από 20 λεπτά μπορεί και καθόλου θα συνεχίζει να παίζει το κομμάτι χωρίς να δίνει ήχο στην κάρτα ήχου της κονσόλας και φυσικά στα vu meter (τα χω ρυθμίσει να δείχνουν το master). Πατάω ξανά apply στις ρυθμίσεις ήχου και δεν επανέρχεται. Να σημειώσω πως το πρόβλημα εμφανίζεται και στις δυο θύρες Usb του Mac. Θα έλεγα ότι το πρόβλημα είναι καθαρά hardware της κονσόλας μιας και περνάει ήχο με κλειστό ποντεσιονετρο και μάλιστα παραμορφωμένο αλλά στο πρόγραμμα που δίνει η εταιρία δεν βγάζει κάποιο πρόβλημα τέτοιο οποτε θεωρώ πως δεν είναι θέμα κονσόλας!
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 7:24 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Δλδ, στο Master δεν έχεις καθόλου προβλήματα ή κι εκεί χάνεις τον ήχο καμμια΄φορά ?
Τι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις την έξοδο ήχου του Mac για προακουστική αντί για την είσοδο της DDJ-400 ?
Δοκίμασε στο Audio Setup..
master ... DDJ-400 .. Chans 1,2
headphones .. Mac (κάρτα ήχου) .. Chans 1,2
και σύνδεσε τα ακουστικά σου στην έξοδο ήχου του Mac.

Πάντως από ότι διαβάζω μέχρι τώρα, δείχνει να υπάρχει κάποιο θέμα με τις θύρες USB.
Σε αυτή την περίπτωση θα δοκίμαζα...
1. Αυτοτροφοδοτούμενο (powered) USB hub για να αποκλείσουμε θέμα σταθερής και αδιάλειπτης τροφοδοσίας.
2. Down-grade σε προγενέστερο λειτουργικό πχ. 10.15 για να αποκλείσουμε κάποιο θέμα με το λειτουργικό

Σε αυτή τη φάση πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αλλο.
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 7:29 pm
Στο μάστερ το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι χάνω τον ήχο καμία φορά. Δοκιμάζοντας τα ακουστικά στην build in του Mac, δεν παράγει καμία παραμόρφωση, γυρνώντας πάλι τα ακουστικά στην έξοδο την κονσόλας περνάει παραμόρφωση.
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 7:50 pm
Δεν έχω την DDJ-400, αλλά προσωπικά κλείνω περισσότερο προς πρόβλημα τροφοδοσίας.
Με λίγα λόγια δοκίμασε να βάλεις την κονσόλα πάνω σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο USB HUB.

Επίσης, σαν Γιώργος, προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καμία κονσόλα που δεν έχει δικό της τροφοδοτικό για επαγγελματική χρήση.
Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για αυτό.

Και μία ενδιαφέρουσα ιστορία:
Εδώ στο σπίτι έχω ένα σταθερό υπολογιστή πάνω στον οποίο δοκιμάζω και προγραμματίζω όλες τις κονσόλες.
Πάνω στον υπολογιστή έχω βάλει ένα αυτοτροφοδοτούμενο USB HUB το οποίο συνδέεται με τέσσερεις τρίμετρες προεκτάσεις θυρών USB (έχω βάλει δηλαδή στον τοίχο 4 πρίζες USB με προέκταση πάνω στο USB HUB)
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με οτι κι αν σύνδεσα πάνω σε αυτές τις 4 θύρες.
Κονσόλες, φλασάκια, πληκτρολόγια, mouse, το κινητό για να μεταφέρω αρχεία κτλ.
Είχα πρόβλημα ΜΟΝΟ με την Pioneer DDJ-FLX6
Η κονσόλα δεν έχει δικό της τροφοδοτικό. Και παρότι την συνδέω πάνω στο αυτοτροφοδοτούμενο USB HUB (μέσω προέκτασης) δεν δουλεύει.
Ανάβει μία φορά, κάνει το "power on animation" και μετά αποσυνδέεται από τον υπολογιστή.
Είναι η ΜΟΝΗ κονσόλα που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα που το κάνει αυτό.
Ο μόνος τρόπος να δουλέψει είναι να την συνδέσω απευθείας σε μία από τις μπροστινές θύρες USB του υπολογιστή (οι πίσω είναι όλες κατειλημμένες, αλλά επίσης και μη προσβάσιμες)

Η έλλειψη τροφοδοτικού, και η σωστή τροφοδοσία μιας κονσόλας με ρεύμα σε αυτή την περίπτωση είναι περίεργο θέμα..
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 8:03 pm
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο, για τον χρόνο σας και την άμεση υποστήριξη. Καλή ξεκούραση!
 

Posted Mon 13 Jun 22 @ 8:59 pm
καλησπερα σας...

το ιδιο θεμα εχω και εγω σε macbook pro mid 2012 i5 16gb ram και σε macbook pro mid 2012 i5 4gb ram
εχω δοκιμασει ολα αυτα που αναφερετε ποιο πανω αλλα ο ηχος στα ακουστικα συνεχιζει να μην ειναι σωστος.....
καμια φορα απο την αρχη της συνδεσης η κατα την διαρκεια.....
και με power hub το ιδιο....
σε συνδεση της κονσολας με macboo pro mid 2012 i7 16gb ram
δεν ειχα κανενα θεμα..... οπως επισεις σε desktop με win 11
αυτο που παρατηρισα αν δεν το κανει απο την αρχη ειναι οτι ξεκιναει και το κανει οταν το vdj ¨παγωνει¨μετα απο καποια λειτουργεια πχ αντιγραφη αρχειου ή ανοιγμα tag κτλ
οταν παω στις ρυθμησεις και βαλω για τα ακουστικα την εσωτερικη καρτα ηχου δουλευει μια χαρα... αν βαλω παλι στα ακουστικα εξοδο κονσολας 1-2 παλι κανονικα.... αν βαλω εξοδο κονσολας 2-3 παραμορφωση....
εχει να κανει καθαρα με την συνεργασια κονσολας και vdj καποιο bug το οποιο μετα απο τοσα χρονια που βγηκε η κονσολα και μετα απο τοσα ποστ(εχω βρει πολλα στο ιντερνετ χωρις λυση) δεν το εχουν εντοπισει!@!!!!!!

με αλλο προγραμμα djing δεν το κανει παρα μονο με το vdj......

σε αντιθεση με την ddj ergo που εχω στην οποια οτι και να γινεται στο παρασκηνιο ή στο vdj λειτουργει κανονικα!!!

 

Posted Wed 15 Jun 22 @ 12:24 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
DjTasosMavrokefalos wrote :
...ιδιο θεμα εχω και εγω σε macbook pro mid 2012 i5 16gb ram και σε macbook pro mid 2012 i5 4gb ram

.... σε συνδεση της κονσολας με macboo pro mid 2012 i7 16gb ram
δεν ειχα κανενα θεμα


Tρία Mac ίδιας χρονολογίας, διαφορετικό αποτέλεσμα, άρα δεν ξέρω πως μπορεί να φταίει το VDJ.

Τι λειτουργικό τρέχουν τα 3 Mac ?

Ερώτηση και για τους δύο.. έχετε δοκιμάσει να κλείσετε τα Stems (MathEngine) από τα OPTIONS του VirtualDJ ?
 

Posted Wed 15 Jun 22 @ 4:50 pm
Καλησπέρα φίλε Τάσο, έχω ψάξει παντού για την λύση ακόμα και σήμερα δεν εχω βγάλει άκρη. Απευθύνθηκα εδώ στο forum και η αλήθεια είναι πως έλαβα μεγάλη και άμεση ανταπόκριση, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει μετά από όλες τις προσπάθειες επίλυσης. Στεναχωριέμαι πραγματικά γιατί ξεκινάω δουλειά σε μαγαζί εδώ στο Βόλο και αναγκαστικά θα πρέπει να λειτουργήσω την κονσόλα με το πρόγραμμα της εταιρίας και όχι με το virtual. Ισχύει πως ειναι μεγάλο ζήτημα ότι έδωσα 120€ για μια άδεια που πλέον δεν μπορώ να αξιοποιήσω και φυσικά δεν έχω σκοπό να αλλάξω λαπτοπ στη παρούσα φάση, ωστόσο με πικραίνει το γεγονός ότι πρέπει να εγκαταλείψω το πρόγραμμα με το οποίο ξεκίνησα να παίζω, με μια Hercules DJ MP3 και την έκδοση 3 του Virtual Dj, ειδικά τώρα που το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί παρα πολύ με τις αναβαθμίσεις! Καλή συνέχεια!
 

Posted Wed 15 Jun 22 @ 4:53 pm
Εγώ προσωπικά δουλεύω με κλειστό mathengine. Όταν το είχα ενεργοποιημένο, φόρτωνα ένα κομμάτι και πατούσα κατευθείαν να παιξει έκανε κάποιες μικρό διακοπές στον ήχο και επειδή δεν έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών το Mac αναγκάστηκα να το απενεργοποιήσω!
 

Posted Wed 15 Jun 22 @ 4:55 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι ?

Από το Mapping της κονσόλας , θα βρείτε στην λίστα ένα key με όνομα VU_METER. Σβήστε την εντολή ώστε να μην έχει τιποτα εκεί και δειτε αν αυτό λύνει το πρόβλημα.
Φυσικά τα leds από τα VU Meters δεν θα δουλεύουν ;)

Επίσης αν βάλετε Master κανάλια 3,4 και Headphones κανάλια 1,2, το πρόβλημα μεταφέρεται στα συνδεδεμένα ηχεία ή εξακολουθεί να είναι στα συνδεδεμένα ακουστικά ? Αν ναι, κάντε μια ηχογράφηση/εγγραφή μέσα από το VirtualDJ να δούμε πως ακούγεται αυτή η παραμόρφωση, ανεβάστε κάπου το αρχείο και γράψτε εδώ το link
 

Posted Thu 16 Jun 22 @ 2:02 pm
69%