Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: RECORD VU κατα την ηχογραφηση

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Για να μαθαινω . Ποσο ρολο παιζει το level του RECORD VU κατα την ηχογραφηση? Ρυθμιζω το gain ωστε να μην μπαινει το RECORD VU στο κοκκινο αλλα μου κατεβαζει το VU METER αρκετα κατω. Υπαρχει σωστη συνταγη? Ευχαριστω
 

Posted Thu 11 Feb 21 @ 7:58 pm
Το RECORD vumeter είναι περισσότερο "διακοσμιτικό" (για να καταλαβαίνεις οτι υπάρχει σήμα και τις διακυμάνσεις του) παρά εργαλείο αυστηρής μέτρησης καθώς η κλίμακα του μεταβάλλεται ανάλογα με τη μέση στάθμη του σήματος.

Τώρα:
Αν κάνεις εγγραφή ΧΩΡΙΣ να έχεις δηλώσει κάποια πηγή για εισερχόμενο σήμα στο sound setup τότε η εγγραφή γίνεται εξολοκλήρου ψηφιακά (το VirtualDJ δημιουργεί ένα ακριβές αντίγραφο του ήχου που στέλνει στο master χωρίς να λαμβάνει υπόψη το master volume).
Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι η εγγραφή σου δεν θα παραμορφώσει (την προστατεύει το limiter). Αν όμως την ακούς κάπως κομπρεσαρισμένη (δηλαδή το limiter ενεργοποιείται συχνά) τότε άλλαξε τη ρύθμιση zeroDB σε -3db ώστε να αφήσεις λίγο περισσότερο headroom.

Αν κάνεις εγγραφή έχοντας δηλώσει κάποια πηγή για εισερχόμενο σήμα στο sound setup και αυτή η πηγή είναι από τον controller σου (υπάρχουν controllers που έχουν record loopback στο USB bus) τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για παραμόρφωση.
Αν πάλι η ηχογράφηση είναι σχετικά χαμηλή σε ένταση, τότε ανάλογα με τον controller σου κοίταξε τις επιλογές των drivers του καθώς πολλές φορές εκεί υπάρχει σχετική ρύθμιση για το πόσο headroom να έχει κατά την εγγραφή. Αυτό είναι αρκετά συχνό σε πολλές κονσόλες της Pioneer, όπου στο Panel των drivers υπάρχει η ρύθμιση για το headroom και συνήθως είναι -9db Μπορείς να το ανεβάσεις αν θες, αλλά δεν θα σου πρότεινα τιμές μεγαλύτερες από -3db.
Τέλος αν κάνεις εγγραφή από κάποιο line in της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του υπολογιστή, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο. Σε αυτή την περίπτωση θα σου συνιστούσα να κρατήσεις μια "μέση" στάθμη εγγραφής και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα μετεπεξεργασίας για να διορθώσεις τις στάθμες.
 

Posted Thu 11 Feb 21 @ 8:35 pm
Σαφεστατος οπως παντα. Ευχαριστω
 

Posted Fri 12 Feb 21 @ 7:59 pm


(Old topics and forums are automatically closed)