Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: σταθερο bpm στο automıx

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

πως μπορω να κρατησω σταθερο το bpm στο automıx πχ 126 bpm για τα επομενα τραγουδια μεχρι να το αναιρεσω (και πως) χωρις συνεχομενη χρηση του edıtor και settıngs? Iσως καποιο custom button? Ευχαριστω
 

Posted Wed 25 Sep 19 @ 5:15 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Γίνεται αλλά θέλει λίγη δουλίτσα , είναι μπερδεψο-κατάσταση.
- Ενεργοποιείς το Automix στο Deck 1.
- Ενεργοποιείς το Beatlock στο Deck 2
- Βάζεις το Deck 2 να είναι MASTER Deck (χρησιμοποίησε ένα 4 deck skin ή κάποιο custom button με εντολή masterdeck), ώστε ο συγχρονισμός με το Beatlock να γίνεται με αυτό το Deck
- ξεκινάς το Deck 2 με κάποιο κομμάτι , επιλέγεις το BPM που θές με το Pitch (το Deck 1 θα ακολουθεί) και χαμηλώνεις το Volume του για να μην ακούγεται.

Αντί για deck 2, χρησιμοποίησε κάποιο από τα 2 ή 3, για να εχεις ελεύθερο το 2 αν χρειαστεί να μπείς ξανά σε μίξη.
Μην ξεχάσεις μετά το τέλος του Automix, να επαναφέρεις το Master Deck στο αυτόματο (κάνεις κλικ στο Deck που είναι χειροκίνητα Master εκείνη τη στίγμή)

Δες αν σου δουλεύει έτσι και μετά βρίσκουμε το script.

 

Posted Wed 25 Sep 19 @ 7:14 pm
Αμαν! Πλακα κανω. Θα το δοκιμασω αλλα ηλπιζα για κατι απλουστερο. Ευχαριστω παντως.
 

Posted Wed 25 Sep 19 @ 8:41 pm
Για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου, δεν μπορώ να καταλάβω τι χρησιμότητα μπορεί να έχει να κάνουν automix όλα τα κομμάτια σε συγκεκριμένο tempo.
Αν τα κομμάτια έχουν καλό και σταθερό beat τότε το VirtualDJ θα τα μιξάρει κάνοντας beatmatch και στο τέλος κάθε μίξης θα επαναφέρει κάθε κομμάτι στο αρχικό του tempo.
Εκτός κι αν έχεις σκοπό να ρίξεις στην λίστα του automix κομμάτια με μεγάλη διαφορά BPM (π.χ. κομμάτι 120 BPM μετά από κομμάτι 129 BPM) όπου ούτως ή άλλως το πρόγραμμα μάλλον δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει beatmatch δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα.

Θες να μας εξηγήσεις λίγο τι θες να κάνεις και γιατί, για να δούμε μήπως μας έρθει καμία καλύτερη ιδέα;;;
 

Posted Wed 25 Sep 19 @ 9:01 pm
συνηθως παιζω μουσικη σε ατομα μεγαλυτερης ηλικιας (δεν ειμαι επαγγελματιας) με το προγραμμα να παιζει αρκετη μουσικη απο τα 80ς. Υπαρχουν πολλα ωραια remixes με τραγουδια απο αυτη την εποχη. Το θεμα οτι πολλες φορες το pitch τους μπορει να ανεβει πολυ ψηλα (πχ 130 bpm) και ενω to remix να ειναι καλο , τετοιο pitch να πεφτει πολυ 'βαρυ' για αυτες της ηλiκιες (οι οποιοι μπορουν να το θυμουνται με το νωχελικο tempo της εποχης). Οταν ειμαι στην κονσολα το ρυθμιζω (ας πουμε στα 125) για να γινει πιο 'ανετο'. Ομως οταν χρησμοποιησω το automix δεν θα ηθελα να ανεβοκατεβαινει το pitch παρα πολυ (η επιλογες μου ειναι βαση τραγουδιων και οχι bpm) , γιαυτο βαζοντας ενα μεσο pitch να ειναι πιο ανεκτο. Καταλαμβαινω οτι αυτο δεν ειναι σωστο djing , αλλα σε καποια παρτυ με φιλους καταλαβαινεις τι γινεται.
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 8:27 am
Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω μαζί σου...
Το να ακούσω το Stayin' Alive από τα 104 στα 126 ή το Raining Men από τα 136 στα 126 θα με χαλούσε αρκετά ίσως και περισσότερο από το γεγονός οτι ακούω remix και όχι την αυθεντική εκτέλεση.
Επειδή δουλεύω συχνά με κοινό μεγαλύτερης ηλικίας (λόγω γάμων κτλ) σε πληροφορώ οτι η μνήμη τους είναι αρκετά καλή. Δεν μπορείς να ξεφύγεις πάνω από ένα σχετικά μικρό εύρος pitch χωρίς να το καταλάβουν και χωρίς να τους ξενίσει. Δεν πα να είναι 90 χρονών που λέει ο λόγος αν τους κατεβάσεις το Raining Men κάτω από τα 130 (αρχικό 136) ετοιμάσου για γκρίνιες και παράπονα. Το ίδιο και αν ανεβάσεις το Stayin Alive πάνω από τα 110 (αρχικό 104)

Επίσης ειδικά οι μεγαλύτερες ηλικίες που αναφέρεις έχουν μια έμφυτη αλλεργία για όλα τα Remix τραγουδιών εκείνης της εποχής (λογικό είναι)
Σπάνια μπορεί να δείξουν μια κάποια ανοχή σε απλά Edits που όμως είναι κοντά στο original tempo.

Οπότε για αυτή τη χρήση εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις όλα τα κομμάτια να παίξουν στο original tempo (και αν είναι δυνατόν από τις αρχικές original εκτελέσεις)
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 8:55 am
Eυχαριστω. Μαλλον ετσι θα το χειριστω. Το πολυ πολυ κανενα Dim Zach, Panteli και Dr Packer ( και αυτον, μετα που θα πιουν).
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 9:07 am
μια τελευταια ενοχληση (σορρυ). Προσπαθω να μαππαρω καποια instruments ( kick, kick clap κλπ ) και τις λειτουργιες τους ( τα διαφορα variations του play) στον ddj ergo (πανω στα κουμπια του sampler ) αλλα κατι κανω λαθος με τα script. Kαι καποιες διευκρυνησεις. Οταν μιξαρω και ηχογραφω τραγουδια με διαφορετικο kbs (192mp3 , 320mp3 , FLAC) ποιο setting (low-med-high) ειναι πιο καταλληλο ?
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 12:05 pm
Για τα samples αφού δεν μας λες τι θές να κάνεις και τι γίνεται, πως να μπούμε στο μυαλό σου να σε βοηθήσουμε;;;

Για την εγγραφή:
Δεν παίζει κανένα ρόλο τι αρχεία μιξάρεις. Ούτως ή άλλως η sound engine αποσυμπιέζει/δημιουργεί ασυμπίεστο ήχο (ο οποίος μετά ηχογραφείτε με βάση τις ρυθμίσεις σου)
Οπότε παίζει ρόλο μόνο το τι θες εσύ.
Προσωπικά ηχογραφώ σε FLAC (lossless) όπου το μέγεθος του αρχείου που προκύπτει είναι πάνω/κάτω όσο θα ήταν και ένα αρχείο MP3 320Kbps (loss format)
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 12:52 pm
θα ηθελα καποια instruments του vdj να ενεργοποιουνται (σταρτ-στοπ) με κουμπια της κονσολας αντι του mouse πανω στην οθονη (sampler pad).
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 12:58 pm
sampler_pad 1

Ή μετά:
sampler_play_stop 1, sampler_play_stutter 1 κτλ αν θες να παρακάμψεις τον προεπιλεγμένο τρόπο λειτουργίας του sampler
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 1:03 pm
Ευχαριστω . Θα το δοκιμασω
 

Posted Thu 26 Sep 19 @ 1:06 pm


(Old topics and forums are automatically closed)