Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: FX ASSING PIONNER SR

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

lakis69PRO InfinityMember since 2011
Γεια σας για μια ακομα φορα!....

1ον να πω οτι με βοηθησατε να βαλω το L.E. κωδικο μου στον λογαριασμο μου ,οποτε ελπιζω να φαινομαι τωρα ως L.E. κατι που δε το ηξερα...
το θεμα μου ομως ειναι αλλο...
Εχω αγορασει πριν καιρο το pioneer sr οπως ειχα ξανα γραψει ,αλλα δε το εχω δουλεψει ακομα γιατι μαζευω λεφτα για το vdj pro...αλλα.... το δοκιμασα σε εναν φιλο πριν λιγο καιρο να δω αν δουλευουν ολα οκ...και αυτο που ειδαμε ειναι οτι ενω ολα ειναι οκ αντιμετωπίσαμε αυτο το προβλημα....

το SR εχει διπλα στα εφε δυο κουμπια που ονομαζονται assing 1 & 2 ... απο αυτον που το ειχα αγορασει το δουλευε με το προγραμμα που δινει ο κοντρολε το serato και μου ειχε πει οτι μπορω με αυτα τα κουμπια να χειρίζομαι τα εφε ταυτόχρονα ή απο το deck1 τα εφε του deck 2 ενω παιζει πχ το deck 1.... ομως...το δοκιμάσαμε στου φιλου το pc με το δικο του vdj pro και ειδαμε οτι δε το κανει....οταν παιζει πχ το deck 1 και πατήσω το assing 1 παίζουν τα εφε κανονικα ,οταν ομως πατήσω το assing 2 , χειρίζομαι του deck 2 τα εφε χωρίς ομως να βγαίνουν στο τραγούδι που είναι στον αέρα του deck 1.... για να ειμαι 100% σιγουρος πριν γραψω εδω , ρωτησα στο facebook page την ελληνική pionner που τα παιδια εκει μου ειπαν οτι δεν ειναι θεμα κοντρολλερ.....οπως και το πηγα τον κοντρολλερ για σερβις σε εναν δικο μου ηλεκτρονικό και τον ρώτησα αν τα assing fx ειναι μαζι σε μια πλακέτα αλλά μου ειπε οτι ειναι σε δυο διαφορετικές....οποτε δεν ειναι θεμα του κοντρολλερ ... με ερωτησεις που εκανα σε διαφορα forum στο fcb με djs που την εχουν δουλεψει ....ολοι μου ειπαν οτι ειναι θεμα του vdj που τα εφε τα εχει ξεχωριστα σε δυο deck ,δεξί ,αριστερό 3 και 3.... πως μπορω να το αλλάξω? προσπάθησα με τον φιλο μου να κανουμε καποιο maping αλλάζοντας τα assing σε εφέ....και ενω στο deck 1 ειχαμε καταφερει να κανουμε τα assing 1 kai 2 του deck 1 ,εφε ....στο deck 2 ,οταν πατουσαμε τα assing χειριζόμασταν του deck 1 ....δεν βγαλαμε ακρη ,γιατι δεν ξερουμε πως να κανουμε maping ,το καναμε με το μεγεθυντικό φακό που εχει ,που επιλέγεις τι θες να κανει...εννοείτε οτι εμεις επιλεξεμα τα αντιστοιχα εφε σε καθε deck αλλα δεν πέτυχε.....τι γινετε με αυτο τι πρεπει να κανω για να δουλεψουν τα εφε στα assing ητε σαν εφε ητε τα εφε του αλλου deck...με λιγα λογια θελω να μπορω να χειριζομαι παρα πανω απο 3 εφε σε καθε deck αλλα δεν ξερω πως να το κανω ? ευχαριστω πολυ!!
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 8:33 am
Το να χειρίζεσαι περισσότερα από 3 effects ανά deck με την κονσόλα είναι εφικτό, αλλά όχι με τον τρόπο που προσπαθείς.
Γενικά το FX Assign λειτουργεί τελείως διαφορετικά στο VirtualDJ απ οτι στο Serato
Και αυτό γιατί το Serato έχει 2 group των 3 effect slots που τα αντιστοιχείς (τα group) σε όποιο deck θέλεις.
Το VirtualDJ από την άλλη έχει πρακτικά απεριόριστο αριθμό FX Slots για κάθε deck χωριστά.
Στο VirtualDJ το FX Assign από προεπιλογή αντιγράφει τα effects ενός deck στο άλλο deck.
Για να σε βοηθήσουμε με το remapping της κονσόλας (αν χρειάζεται να κάνεις remapping) θέλουμε να μας εξηγήσεις ακριβώς πως θες να δουλεύεις με τα effects ώστε να σου πούμε τι αλλαγές χρειάζεται να κάνεις.
Πάντως να θυμάσαι οτι γίνεται να δουλέψεις με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει το Serato γιατί τα effects δουλεύουν διαφορετικά στα δυο προγράμματα (η φιλοσοφία τους είναι τελείως διαφορετική σ' αυτό το θέμα)
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 9:00 am
δηλαδη γιωργο εαν εχουμε και στα 2 ντεκ ακριβως τα ιδια εφε ουσιαστικα τα δυο αυτα κουμπια ειναι ελευθερα να τα μαπαρουμε οπως θελουμε σωστα?
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 9:29 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... Τώρα έβλεπα ένα βίντεο στο you tube για το πώς δουλεύουν στο serato τα εφέ και διαπίστωσα αυτό που μου έγραψες... μου άρεσε όμως που εκεί μπορείς να επιλέξεις και το aux και να γίνει εφέ για sampler .. Δεν ξέρω αν αυτό το έχει το vdj ... Όσο αφορά το πιο πάνω θέμα...Για το mapping που με ρώτησες, πως θέλω να χειρίζομαι ρα εφέ, να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θέλω να κάνω και τι είναι καλό... το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να έχω 6 εφέ αντί για 3 για κάθε deck ... θα ήθελα τα 3 να είναι πχ flanger ,phaser κτλ δηλαδή εφέ που μπορώ να βάζω μέσα στο τραγούδι και τα άλλα 3 backspin ,brake start κτλ εφέ δηλαδή για κλείσιμο φινάλε τραγουδιού.... Τώρα αυτό θα μπορούσε ήτε να κάνω τα assing έξτρα 2 εφέ ήτε και το beats tap να γίνει και αυτό εφέ.. Κάτι που το προσπάθησα..

Και κάτι που προσπάθησα ήταν... να έχω στο deck 1 assing 1, 3 εφέ και στο deck 1 assing 2 ,3 αλλά εφέ. Και το ίδιο με τα ίδια εφέ ( σαν σετ) και στο deck 2 αντίστοιχα . Μπορείς να μου προτίνεις ότι θες οποίο νομίζεις εσύ ότι θα ήταν πιο εύκολο και χρήσιμο και να μου στείλεις όπως είπες το αντίστοιχο mapping... σε ευχαριστώ πάρα πολύ!.... πάντως να πω την αλήθεια... Στο serato παρόλο που δε το έχω δουλέψει και από τα βίντεο που είδα, μου άρεσε που είναι αυτόνομα και μπορείς να επιλέξεις που θες να στείλεις εφέ... Ίσως να την έπαιρνε και η vdj αυτήν την ιδέα και να την προσαρμόσει.
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 9:35 am
@Kokkinoskoufitsos:
Ναι.

Βασικά το "μεγάλο" πρόβλημα είναι οτι κανένα skin δεν δείχνει 6 effect slots ταυτόχρονα. Το VirtualDJ έχει 99 slots per deck οπότε το δύσκολο δεν είναι η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των effects (άσε που μπορείς να τα ενεργοποιήσεις και χωρίς να τα φορτώσεις σε slot) αλλά να βλέπεις πιο effect βρίσκεται σε ποιο slot
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 9:37 am
Το sampler δέχεται/έχει τα δικά του effects.
Γενικά η διαφορά είναι οτι στο Serato τα effects είναι global ενώ στο VirtualDJ "per deck, per master, per sampler, per mic κτλ"

Σε ρώτησα πως θες να δουλέψεις με τα effects γιατί αφενός τα effect στα slots αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, αφετέρου γιατί στο VirtualDJ δεν χρειάζεται να φορτώσεις ένα effect σε slot για να το ενεργοποιήσεις.

Για παράδειγμα προσωπικά έχω κάνει remap τα FX ASSIGN 1 & 2 πλήκτρα του controller μου σε effect_active 'Loop Out' και effect_active 'Brake'
Εννοείται οτι τα 3 slots του προγράμματος έχουν άλλα effect φορτωμένα.

Το πρόβλημα όπως ανέφερα και παραπάνω δεν είναι το να χειρίζεσαι 6 slots από τον controller (αυτό είναι εύκολο) αλλά το γεγονός οτι θα πρέπει να κάνεις επεξεργασία και σε ένα skin να σου δείχνει τα 3 extra slots
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 9:46 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Δεν με πειράζει που δε θα τα βλέπω γιατί θα τα έχω στάνταρ δε θα τα πειράζω οπότε έτσι θα τα θυμάμαι τι έχω στο κάθε ένα...Και τώρα που παίζω με το numark τα θυμάμαι δεν χρειάζεται να τα βλέπω... γιατί μέχρι να πάρω το προ δεν μπορώ να παίξω με το sr .

Θα μπορούσα να βάλω στα assing 2 έξτρα εφέ όπως μου είπες αλλά το ιδανικό θα μου ήταν αν ... πατούσα το assing 1 στο deck 1 και φόρτωνε 3 συγκεκριμένα εφέ στα εφέ και όταν πατάω assing 2 στο deck1 να φορτώνει 3 αλλά και αντίστοιχα τα ίδια εφέ και για το deck 2 .. κατι σαν 2 σετ δηλαδη ....Μπορεί να γίνει αυτό?... Αλλά όταν πατάω το αντίστοιχο assing να ανάβει το λαμπάκι, γιατί με τον φίλο μου που το ψάχναμε... κάποια στιγμή ενώ κάναμε εφέ το assing δεν άναβε το λαμπάκι ,ενώ δούλευε on off κανονικά.

 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 9:56 am
Κάτι σαν μπούσουλας:

1. Κουμπί FX_ASSIGN_1:
Set 'FXPreset' 0 & effect_select 1 'flanger' & effect_select 2 'echo' & effect_select 3 'reverb'

2. LED_FX_ASSIGN_1:
var_equal 'FXPreset' 0

3. Κουμπί FX_ASSIGN_2:
Set 'FXPreset' 1 & effect_select 1 'distortion' & effect_select 2 'beatgrid' & effect_select 3 'mobius'

4. LED_FX_ASSIGN_2:
var_equal 'FXPreset' 1


Περιορισμοί:
Τα LEDS του FX_ASSIGN θα παραμείνουν αναμμένα αν αλλάξεις κάποιο ή κάποια από τα επιλεγμένα effects χειροκίνητα

Υπάρχει τρόπος επίλυσης και για αυτό αλλά απαιτεί μεγαλύτερα script και περισσότερη προσοχή στα ονόματα των effects:


1. Κουμπί FX_ASSIGN_1:
effect_select 1 'flanger' & effect_select 2 'echo' & effect_select 3 'reverb'

2. LED_FX_ASSIGN_1:
effect_select 1 'flanger' ? effect_select 2 'echo' ? effect_select 3 'reverb' ? on

3. Κουμπί FX_ASSIGN_2:
effect_select 1 'distortion' & effect_select 2 'beatgrid' & effect_select 3 'mobius'

4. LED_FX_ASSIGN_2:
effect_select 1 'distortion' ? effect_select 2 'beatgrid' ? effect_select 3 'mobius' ? on

 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 1:29 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Με μπέρδεψες λίγο... Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με mapping δεν πολύ κατάλαβα τι πρέπει από όλα αυτά να γράψω....να τα κάνω copy και να τα κάνω paste το ένα μετά το άλλο σαν μια μεγάλη πρόταση?.....σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου που έκατσες και μου έγραψες όλα αυτά , ελπίζω να μην σε κουράζω!... θα τα δείξω και στον φίλο μου που έχει το vdj να μου πει και αυτός .
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 3:12 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Α τώρα που τα ξανά βλέπω κάτι καταλαβαίνω.... Είναι διαφορετικές εντολές για κάθε κουμπί! Οκ οκ κατάλαβα!
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 3:15 pm
Διαφορετικές εντολές για κάθε κουμπί ναι, αλλά και για το LED

Συνολικά πρέπει να αλλάξεις 4 στοιχεία στον mapper

Και φυσικά να αλλάξεις τα ονόματα των effects με αυτά που θέλεις εσύ
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 3:17 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Μια χαρά!... Ναι κάτι κατάλαβα!... σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου .... Μόλις πάω στον φίλο μου θα τα δοκιμάσω και μόλις πάρω το pro .πιστεύω ως το καλοκαίρι γιατί τώρα δεν έχει γάμους, θα τα βάλω με το καλό και στο δικό μου !... να σε καλά σε ευχαριστώ!
 

Posted Mon 28 Jan 19 @ 3:22 pm


(Old topics and forums are automatically closed)