Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Μεταφορά ( Custom Mapping ) XML Προσωπικής Χαρτογράφησης Controller Απο Το Virtual DJ . 7 Στο Virtual DJ . 8
Καλησπερα Σε Ολους Τους Φιλους & Συναδελφους .
Θα Ηθελα Να Ρωτησω Εαν Και Πως Μπορω Να Μεταφερω Την Προσωπικη Χαρτογραφηση ( Custom Mapping ) Που Εχω Κανει Με Πολυ Κοπο Ωστε Να Εξυπηρετει Τις Δικες Μου Αναγκες , Αλλαζοντας Τις Προκαθορισμενες , Σε Μια Κονσολα Pioneer DDJ . S1 , ( Αν Και Το Μοντελο Του Controller Δεν Εχει Και Μεγαλη Σημασια , Δεδομενου Οτι Το Ιδιο Θα Ισχυει Και Για Οποιαδηποτε Αλλη Κονσολα ) , Ωστε Να Μεταφερω Ολες Τις Προσωπικες Μου Ρυθμισεις Σε Σχεση Με Τα Πληκτρα , Απο Το Virtual DJ . 7 Το Οποιο Εως Τωρα Χρησιμοποιουσα , Στο Virtual DJ . 8 . Δηλαδη Με Λιγα Λογια , Πως Μπορει , Το VDJ . 8 , Να Αναγνωρισει Το Αρχειο Xml , Το Οποιο Λειτουργουσε Στο VDJ . 7 , Και Το Οποιο Το Εχω Αποθηκευσει . Δοκιμασα Να Βαλω Το Αρχειο Xml Μεσα Στο Φακελο Mappers Των Εγγραφων , Αλλα Δυστυχως Δεν Το Αναγνωριζει , Εκτος Και Εαν Εγω Δεν Κανω Κατι Καλα .
Οποιαδηποτε Βοηθεια Θα Την Εκτιμησω .
Ευχαριστω Πολυ !! ,
Εκ Των Προτερων .
 

Posted Mon 24 Sep 18 @ 10:23 pm
Κατ αρχήν μην γράφεις σαν δωδεκάχρονο παιδάκι που μόλις ανακάλυψε το Capitalize First Letter και νομίζει οτι είναι cool να γράφεις έτσι. Δεν είναι. Είναι κουραστικό.

Στο πρόβλημα σου τώρα, κανονικά τα mappings μεταφέρονται από την έκδοση 7 στην έκδοση 8 και διαβάζονται κανονικά. Πρέπει όμως να πας στην καρτέλα των controller και να επιλέξεις πιο mapping θες να χρησιμοποιείς για κάθε controller (ακόμα και το πληκτρολόγιο θεωρείται controller) γιατί διαφορετικά το πρόγραμμα θα χρησιμοποιεί το default mapping.

Σημείωση:
Κάποιες εντολές λειτουργούν διαφορετικά στο 8 από το 7. Οπότε ανάλογα με το τι έχεις κάνει ίσως χρειαστεί να επεξεργαστείς ή να ξαναγράψεις κάποιες εντολές.
Επίσης αν θυμάμαι καλά η S1 δεν υποστηρίζονταν επίσημα στην έκδοση 7, αλλά μόνο με custom definition/mapper (add-on download). Αν είναι έτσι και μιας και η S1 υποστηρίζεται κανονικά από το 8, τότε μάλλον θα χρειαστεί να ξαναφτιάξεις από την αρχή της αλλαγές στον mapper καθώς το πιθανότερο είναι οτι τα κουμπιά έχουν διαφορετική ονομασία απ' ότι είχαν στο custom definition του 7
 

Posted Tue 25 Sep 18 @ 7:11 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Αν ισχύει το τελευταίο που ανέφερε ο Γιωργος, τότε δοκίμασε ...
το αρχείο definition που έχεις στον φάκελο devices να τον μετονομασεις σε force-onomarxeiou.xml
Αν δεν δουλέψει, μπορείς να βάλεις το setting disablebuitindefinitions στο yes
 

Posted Tue 25 Sep 18 @ 9:58 am
Παιδιά καλημέρα , ευχαριστώ για τις απαντήσεις , και συγγνώμη για το στυλ της γραφής που χρησιμοποιώ , όμως αυτό γίνεται αυτοματοποιημένα απο το Word , εκτός και εάν αλλάξω τις ρυθμίσεις . Παρεμπιπτόντως , η Pioneer . DDJ S1 αναγνωρίζεται κανονικά από την έκδοση 7.0 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα , δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική κονσόλα που κατασκεύασε η Pioneer .
Λοιπόν στο προηγούμενο μήνυμα , ξέχασα να αναφέρω , ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται μόνο στο controller , αλλά είναι γενικότερο . Επί παραδείγματι , εκτός από την Pioneer . DDJ S1 και το αρχείο xml όπου έχω διαμορφώσει με προσωπικές ρυθμίσεις , το ίδιο έχω κάνει και με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή . Δηλαδή έχω κάνει custom mapping και το πληκτρολόγιο , ούτος ώστε να έχω κάποιες πρόσθετες εντολές όπου δεν χωράνε στην κονσόλα , οπότε τις εναποθέτω στο πληκτρολόγιο . Όμως ακόμα και εκεί , αντιγράφοντας το αρχείο xml του πληκτρολογίου στο φάκελο έγγραφα > mappers , το πρόγραμμα δεν το αναγνωρίζει . Το αρχειο xml σε σχεση με το πληκτρολόγιο ονοματίζεται αυτόματα στην εκδοση 7.0 ως (Keyboard mapping )
Εννοείται φυσικά ότι πηγαίνω στις ρυθμίσεις , ελεγκτές , και μετά προσπαθώ να επιλέξω το αρχείο xml το οποίο είχε δημιουργηθεί με την παλαιότερη έκδοση , όμως δεν το βλέπει καθόλου μέσα στο πρόγραμμα . Σημειωτέον ότι ο φάκελος mappers περιέχει ένα και μοναδικό αρχείο με το όνομα , ( SIMPLE_MIDI_0_0 - custom mapping ) και το οποίο όταν το ανοίξω με text editor , είναι σχεδόν κενό . Επίσης , ακόμα και αν διαγράψω εντελώς το αρχείο ( SIMPLE_MIDI_0_0 - custom mapping ) , Στην επόμενη έναρξη του προγράμματος ξανά δημιουργείται αυτόματα . Δεν βλέπω όμως πουθενά το xml αρχείο το οποίο αφορά το πληκτρολόγιο . Προσπάθησα επίσης με το text editor , να αντιγράψω όλο τον κώδικα που περιέχει όλες τις custom εντολές , και να τις επικολλήσω στο μοναδικό αρχείο xml ( SIMPLE_MIDI_0_0 - custom mapping ) , ομως και παλι ανεπιτυχως .
Ευχαριστώ και πάλι , εκ των προτέρων !!
 

Posted Tue 25 Sep 18 @ 11:23 am
djpap63PRO InfinityMember since 2010
1)Θελει μονο ένα λεπτο στο Word για να το κανεις ετσι
2) (Παρεμπιπτόντως , η Pioneer . DDJ S1 αναγνωρίζεται κανονικά από την έκδοση 7.0 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα , δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική κονσόλα που κατασκεύασε η Pioneer .)
Σου απαντησε ο Γιωργος πιο πανω.
3)( το ίδιο έχω κάνει και με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή .)
Σου απαντησε και ο Γιωργος και ο Μπαμπης πιο πανω

Δοκιμασε τα πρωτα και μετα γραψε μας τι εγινε





Παιδιά καλημέρα , ευχαριστώ για τις απαντήσεις , και συγγνώμη για το στυλ της γραφής που χρησιμοποιώ , όμως αυτό γίνεται αυτοματοποιημένα απο το Word , εκτός και εάν αλλάξω τις ρυθμίσεις .

Παρεμπιπτόντως , η Pioneer . DDJ S1 αναγνωρίζεται κανονικά από την έκδοση 7.0 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα , δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική κονσόλα που κατασκεύασε η Pioneer .

Λοιπόν στο προηγούμενο μήνυμα , ξέχασα να αναφέρω , ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται μόνο στο controller , αλλά είναι γενικότερο .
Επί παραδείγματι , εκτός από την Pioneer . DDJ S1 και το αρχείο xml όπου έχω διαμορφώσει με προσωπικές ρυθμίσεις , το ίδιο έχω κάνει και με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή .

Δηλαδή έχω κάνει custom mapping και το πληκτρολόγιο , ούτος ώστε να έχω κάποιες πρόσθετες εντολές όπου δεν χωράνε στην κονσόλα , οπότε τις εναποθέτω στο πληκτρολόγιο .

Όμως ακόμα και εκεί , αντιγράφοντας το αρχείο xml του πληκτρολογίου στο φάκελο έγγραφα > mappers , το πρόγραμμα δεν το αναγνωρίζει .
Το αρχειο xml σε σχεση με το πληκτρολόγιο ονοματίζεται αυτόματα στην εκδοση 7.0 ως (Keyboard mapping )

Εννοείται φυσικά ότι πηγαίνω στις ρυθμίσεις , ελεγκτές , και μετά προσπαθώ να επιλέξω το αρχείο xml το οποίο είχε δημιουργηθεί με την παλαιότερη έκδοση , όμως δεν το βλέπει καθόλου μέσα στο πρόγραμμα .

Σημειωτέον ότι ο φάκελος mappers περιέχει ένα και μοναδικό αρχείο με το όνομα , ( SIMPLE_MIDI_0_0 - custom mapping ) και το οποίο όταν το ανοίξω με text editor , είναι σχεδόν κενό .

Επίσης , ακόμα και αν διαγράψω εντελώς το αρχείο ( SIMPLE_MIDI_0_0 - custom mapping ) , Στην επόμενη έναρξη του προγράμματος ξανά δημιουργείται αυτόματα . Δεν βλέπω όμως πουθενά το xml αρχείο το οποίο αφορά το πληκτρολόγιο .

Προσπάθησα επίσης με το text editor , να αντιγράψω όλο τον κώδικα που περιέχει όλες τις custom εντολές , και να τις επικολλήσω στο μοναδικό αρχείο xml ( SIMPLE_MIDI_0_0 - custom mapping ) , ομως και παλι ανεπιτυχως .

Ευχαριστώ και πάλι , εκ των προτέρων !!
 

Posted Tue 25 Sep 18 @ 12:11 pm
Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα . Άλλωστε στο τελευταίο μήνυμα έγραψα με λεπτομέρειες το πρόβλημα που αντιμετωπίζω , όχι απλώς και μόνο με το controller , αλλά ακόμα και με το πληκτρολόγιο . Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω λάθος , όμως τοποθετώ το αρχείο xml που αφορά το πληκτρολόγιο απο την εκδοση 7.0 και στο οποίο έχω κάνει custom mapping , με το όνομα : ( Keyboard mapping ) μεσα στο φακελο mappers , και δεν αναγνωρίζεται πουθενά .
 

Posted Tue 25 Sep 18 @ 1:30 pm
Παιδια ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον και την αμεση ανταποκριση !! djdad ευχαριστω πολυ και εσενα προσωπικα !!
Τελικα το ελυσα το προβλημα κανοντας πρωτον καποιες μικρες αλλαγες στις εντολες στα xml αρχεια τα οποια αφορουσαν πρωτον ενα midi music keyboard στο οποιο με εξυπηρετει να εναποθετω τα samples , και δευτερον επιλεγοντας τα προσαρμοσμενα xml αρχεια , μεσα απο τις ρυθμισεις > ελεγκτες .
 

Posted Thu 27 Sep 18 @ 4:11 pm
geia sas paides ...eimai xristis trakror.pos mporo na metafero tin xartografisi tou traktor x1 sto virtual dj 8
 

Posted Tue 20 Jul 21 @ 9:18 am
Άμεσα (δηλαδή 1 προς 1) δεν μπορείς.
Και ειδικά για το πρώτο Χ1 (όχι το MKII)

Υπάρχει ένα βασικό mapping που στηρίζεται πάνω στο default MIDI template και στο οποίο μπορείς να πατήσεις για να αλλάξεις και να προσαρμώσεις ότι θέλεις.
Ότι βοήθεια χρειαστείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε. Κατά γενική ομολογία το remapping στο VirtualDJ είναι σαφώς πολύ πιο απλό και εύκολο απ' οτι στο Traktor.

Υ.Γ.:
Αν συνδέεις το X1 και στο VirtualDJ τα κουμπιά δεν αναγνωρίζονται ή σου δείχνει οτι πατάς άλλο κουμπί αντί για άλλο, τότε άνοιξε το controller editor της NI και κάνε επαναφορά του εργοαστασικού MIDI template.

Υ.Γ 2:
Αν έχεις το X1 MKII τότε και το mapping είναι πλήρες (και όσο πιο κοντά γίνεται στον τρόπο που δουλεύει με το Traktor) και δεν χρειάζεται να μπλέξεις με MIDI templates και τον controller editor καθώς η επικοινωνία γίνεται μέσω HID
 

Posted Tue 20 Jul 21 @ 9:51 am