Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Προβλήματα με VDj σε Dell Inspiron 5558

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Αγόρασα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο Dell Inspiron 5558, το οποίο κατόπιν αναβάθμισης έχει:

- CPU: i5 5250U
- RAM: 8GB (προς το παρόν)
- GPU: nVidia GeForce 920m 2GB (προεπιλεγμένη κάρτα γραφικών)
- SSD 1: Samsung 860 Pro
- SSD 2: Toshiba TR200 (στην θέση του DVD)
- OS: Windows 10 (clean instalation)
- VDj: Τελευταία έκδοση και settings διαμορφωμένα απ' την αρχή (όχι το backup)

Προβλήματα που αντιμετωπίζω:

1. Κατά την φόρτωση ενός οποιουδήποτε κομματιού (π.χ. 6MB), απαιτούνται 3 - 4 sec (!), ενώ στο παλαιό Laptop (που είχε HDD, όχι SSD), η φόρτωση ήταν αρκετά ταχύτερη.

2. Η κύρια κυματομορφή (skin SilverSleek 3) εμφανίζεται με έντονα καρέ - "κομπιάσματα", ανεξαρτήτως zoom.

3. Η χρήση CPU στην ένδειξη του skin δείχνει συχνά 100%, ενώ στην "Διαχείριση Εργασιών" των Windows δεν ξεπερνάει το 30% (κοιτάζοντας παράλληλα τις ενδείξεις).

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη...
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 7:10 am
Άνοιξε την εμφάνιση διεργασιών παρασκηνίου και κοίτα τι σου ροκανίζει την CPU τόσο άσχημα
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 4:12 pm
Διευκρινήσεις:

Α. Όσον αφορά στην φόρτωση, απ' το manual είδα ότι το DVD συνδέεται μέσω SATA I (άρα και ο δεύτερος SSD που τοποθέτησα). Συνεπώς, η "αργοπορία" αυτή είναι λογική?

Β. Από τις ρυθμίσεις "αντιστοίχισης" κάρτας γραφικών σε πρόγραμμα, έχω επιλέξει το VDJ να το διαχειρίζεται η nVidia. Έχει ουσία αυτό ή όχι? Και εάν ναι, γιατί υπάρχει αυτό το πρόβλημα στο GUI?

Γ. Σαν "απόλυτη" τιμή και χωρίς άλλα προγράμματα ανοιγμένα, η τιμή της CPU είναι στο 7%. Το θέμα είναι ότι στο skin την παρουσιάζει έως και τριπλάσια. Είναι λογικό αυτό?
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 4:50 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
1. Η φόρτωση δεν έχει να κάνει τόσο με την ταχύτητα του δίσκου, όσο με την ταχύτητα του επεξεργαστή, αφού γίνεται ανάλυση (ακόμα και αν το τραγούδι έχει ξαναπαιχτεί)

2. Έχεις κάνει update τους drivers της Nvidia ? Αν δεν παίζεις video, δεν θα δεις διαφορά, σε κάποιεσ δε περιπτώσεις με την integrated (φαντάζομαι κάποια IntelHD), μπορεί ακόμα και να είναι "χειρότερα".
Δοκίμασε επίπσης και την 64-bit έκδοση, και δες αν υπάρχει ακόμα το πρόβλημα.
BTW, με το default skin έχεις το ίδιο πρόλημα ?

3. Η ένδειξη χρήσης CPU στο Skin δείχνει την συνολική χρήση (από όλα τα προγράμματα) και όχι μόνο από το VirtualDJ. Για αυτό σου είπε ο Γιώργος να κοιτάξεις τον Task Manager, να δεις ποια άλλη διεργασία καταναλώνει CPU
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 6:02 pm
Το laptop το έδωσα για καθαρισμό και αναβάθμιση. Όταν το παρέλαβα και έκανα εγώ την εγκατάσταση OS και λοιπών προγραμμάτων, παρατήρησα ότι "σερνόταν" στην κυριολεξία. Κατόπιν ψαξίματος (και μετέπειτα επιβεβαίωσης) μου έχουν δώσει (κατά λάθος) άλλον φορτιστή, ο οποίος είναι "μικρότερος" του δικού του. Σε αυτή την περίπτωση και όπως αναφέρεται στο forum της Dell το laptop παρουσιάζει (δικαιολογημένα) μειωμένη απόδοση. Οπότε αύριο θα παραλάβω τον δικό του φορτιστή και κατ' επέκταση θα τεστάρω - ενημερώσω περί των προβλημάτων.

Πάντως, δεν νομίζω ότι "φταίει" αυτό, διότι η ίδια συμπεριφορά υφίσταται και με την μπαταρία μόνο! Εννοείται ότι έχω επιλέξει "υψηλές επιδόσεις" με ίδιες ρυθμίσεις τόσο σε περίπτωση τροφοδοσίας AC, όσο και σε περίπτωση τροφοδοσίας Battery...
Όσον αφορά στο 7% που ανέφερα ως ένδειξη του Task Manager, αφορούσε την συνολική χρήση επεξεργαστή (όπως και το SilverSleek 3). Δεν είναι υψηλή, απλά τα ποσοστά δεν συμβαδίζουν. Βέβαια, δεν είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά το ανέφερα γιατί μου έκανε εντύπωση...

Εν αναμονή της παραλαβής του δικού του φορτιστή, 3 διευκρινήσεις παρακαλώ:

1. Πέρασα πρώτα όλους τους νεότερους - προτεινόμενους drivers (όχι utilities) από την Dell (και μάλιστα με συγκεκριμένη σειρά που προτείνεται) και μετά εκτέλεσα το Windows Update (και για άλλα προϊόντα). Επέλεξα ορθά ή όχι?

2. Τα "κομπιάσματα" στο GUI τα παρουσιάζει και στο default skin, είτε με την Integrated (Intel HD 5500), είτε με την Discrette (nVidia GeForce 920M). Γενικότερα και εφόσον κάποιος δεν χρησιμοποιεί το VDJ για την αναπαραγωγή videos, ποια είναι (γενικά) ή "καλύτερη" επιλογή (Integrated ή Discrette)?

3. Ορθά δημιούργησα το αρχείο settings εξ' αρχής (εφόσον η εγκατάσταση έγινε σε άλλο laptop - hardware) ή δεν έχει σημασία?


Μπάμπη - Γιώργο, ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 7:09 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
σε youtube πως συμπεριφερεται? δοκιμασετο αν θες...
τωρα για το φορτιστη εφοσον το κανει και με την μπαταρια δε νομιζω...
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 7:16 pm
Πάνο, στο youtube η ροή είναι κανονικότατη, παρότι τρέχω με τον Firefox το AdBlock Plus, το οποίο επηρεάζει αρκετά... Δοκίμασα να ανεβάσω και τα FPS (μέσω των settings του VDJ), αλλά δεν είδα κάποια διαφορά...
 

Posted Thu 30 Aug 18 @ 7:50 pm
Τελικά, παραλαμβάνοντας τον original φορτιστή, το laptop "πάει σφαίρα" και φυσικά και το VDj. Το μόνο πλέον "πρόβλημα" είναι τα (ελάχιστα πλέον) "κομπιάσματα", τα οποία παρουσιάζει στην κεντρική κυματομορφή, είτε με την Integrated (Intel HD 5500), είτε με την Discrette (nVidia GeForce 920M) κάρτα γραφικών...
 

Posted Sun 02 Sep 18 @ 6:58 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ακομα και με skinFPS στο 60 ;
 

Posted Sun 02 Sep 18 @ 8:59 pm
Μπάμπη, δεν το δοκίμασα, αλλά θα το τεστάρω τ' απόγευμα και θα ενημερώσω... Όσο για την κάρτα γραφικών, ποια τελικά να επιλέξω για το VDj?
 

Posted Mon 03 Sep 18 @ 5:30 am
Για τα κομπιάσματα δοκίμασε να αλλάξεις τις εξής ρυθμίσεις να δεις αν κάποια απο αυτές κάνει κάποια διαφορά (είτε θετική είτε αρνητική)

1) skinFPS (καλό είναι να το βάλεις όσο και το monitor του laptop δηλαδή κατά 99.99% στο 60)
2) experimentalSkinEngine (δοκίμασε on/off/auto)
3) experimentalWaveColors (on/off)
 

Posted Mon 03 Sep 18 @ 9:59 am
Λοιπόν...

1. Έθεσα την nVidia ως κάρτα γραφικών του VDj...
2. Έθεσα το SkinFPS στα 59 (όσο και της οθόνης του laptop), το ExperimentalBeatAnalyzer στο "Yes", τις υπόλοιπες 2 παραμέτρους τις άφησα στην default τιμή...

Και πλέον η κυματομορφή έχει απόλυτα σταθερή και smooth κίνηση!!!

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο...
 

Posted Tue 04 Sep 18 @ 6:38 am


(Old topics and forums are automatically closed)