Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αγορα νέου λαπτοπ - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

PANOSVPRO InfinityMember since 2007
Καλημερα,
Μετα απο καιρο σκεφτομαι να αναβαθμισω το υπαρχον thinkpad μου (χ200, core2duo, 3gb ram,256ssd, win7) σε ενα νεο thinkpad (χ1 carbon, i7, 8gb ram, 256 ssd m2,win10).
αν και το παλιο λαπτοπ ηταν μονο για μουσικη το χα κανει dual boot ωστε στο ενα λειτουργικο να "παιζει" σαν κανονικο και το αλλο μονο για vdj ,sound forge k ableton.
η ερωτηση μου ειναι η εξης...
υπαρχει καποιος τροπος να κανω το ιδιο πραγμα στο καινουριο που θα χει win10? δεν εννοω multiboot απλα καποιον τροπο (πχ 2 προφιλ?) ωστε οταν μπαινω στο κυριο προφιλ το pc να δουλευει "για τα παντα" ενω οταν επιλεγω το "προφιλ" του vdj να δουλευει "αδειο" ...βγαινει νοημα απ αυτο που λεω?
 

Posted Mon 04 Jun 18 @ 9:05 am
Βγαίνει νόημα, αλλά σε μοντέρνα λειτουργικά όπως τα Win10 είναι μάλλον αχρείαστο εκτός κι αν έχεις σκοπό να "χάνεσαι" σε περίεργες σκοτεινές γωνιές του internet.

Επίσης ένα laptop με i7, 8GB RAM και SSD δύσκολα το "γονατίζεις" ακόμα και αν προσπαθείς να το γονατίσεις. Με RAM >8GB το σύστημα γίνεται... boolet/foolproof :P
 

Posted Mon 04 Jun 18 @ 2:05 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
ok!! μακαρι να ναι ετσι οπως τα λες... το νορμαλ τμημα του λαπτοπ θα ναι κλασσικα browsing kai kana word processor.. οχι τπτ περιεργο.. βλεπε τορεντ η οτι δηποτε αλλο...
δυστηχως η μνημη ειναι soldered 8gb ενω η εκδοση με τα 16 ξεφευγει πολυ οικονομικα...ας ελπισουμε να μας βγαλει ασπροπροσωπους το thinkpad! thank you phantom
 

Posted Mon 04 Jun 18 @ 4:06 pm
καλησπερα
οσο ειχες dual boot ειχες καθολου θεματα;
σκεφτομαι να το κανω και εγω αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι απροβληματιστο αυτο....
τελικα τι εκανες;
 

Posted Wed 13 Jun 18 @ 12:04 am
Το να διαθέτεις 2 διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού ή 2 διαφορετικά λειτουργικά σε ένα δίσκο ή σε 2 ξεχωριστούς δίσκους ενός PC ή Laptop, ήταν μια υλοποίηση που εφαρμοζόταν κάποια εποχή κατά κόρον σε περιπτώσεις ελλιπούς υποστήριξης (π.χ. drivers) παρελκόμενου “ακριβού” εξοπλισμού (π.χ. Plotter) και εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις “ψαγμένων”, οι οποίοι επιθυμούν να τρέχουν Windows ή Linux, στο ίδιο μηχανάκι.

Κατά την προσωπική μου άποψη, για την χρήση την οποία εσύ επιθυμείς, πίστεψέ με, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα
 

Posted Wed 13 Jun 18 @ 4:48 am
Το Dual Boot αυτό καθ' αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ούτε επιφέρει καμία επίδραση στον υπολογιστή και στα εγκατεστημένα λειτουργικά σ' αυτόν.

Το θέμα όμως, είναι: Το χρειάζεσαι πραγματικά το dual boot ?

To dual boot σε παλιότερες εποχές ήταν μια ασφάλεια αν για κάποιο λόγο το πρώτο (κύριο) λειτουργικό πάθαινε κάτι από κάποιον ιό.
Επίσης ήταν ασφάλεια αν ο σκληρός δίσκος του λειτουργικού πάθαινε κάτι (αλλά αυτό προϋπέθετε το dual boot να είναι σε δύο διαφορετικούς δίσκους)

Σήμερα το dual boot (υπό την έννοια της ασφάλειας) είναι παρωχημένη πρακτική. Αφενός πλέον τα λειτουργικά "επικοινωνούν" μεταξύ τους, αφετέρου και οι ιοί κτλ έχουν γίνει εξυπνότεροι και προσβάλουν όλα τα εγκατεστημένα λειτουργικά, το UEFI κτλ. Επίσης σε ένα laptop είναι λίγο δύσκολο να κάνεις dual boot απο διαφορετικούς δίσκους, ενώ για όσα laptop έχουν το λειτουργικό σε SSD οι πιθανότητες να "κρασάρει" ο δίσκος είναι αστρονομικές καθώς δεν υπάρχουν κινητά μέρη.

Μια άλλη παράμετρος του dual boot είναι η συντήρηση των δύο λειτουργικών. Θα πρέπει να κάνεις διπλά updates (τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε προγράμματα, anti-virus κτλ), διπλές εγκαταστάσεις, διπλά downloads κ.ο.κ.
Επίσης η συντήρηση των δύο λειτουργικών θα πρέπει να γίνεται σε ΤΑΚΤΙΚΗ βάση. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να ανοίξεις ένα μοντέρνο λειτουργικό (π.χ. Windows 10) που το χρησιμοποιείς για "backup" μετά από 3 μήνες αχρησίας! Ακόμα κι αν δεν το συνδέσεις στο internet όλες οι διεργασίες που θα θελήσει να τρέξει το λειτουργικό (σκανάρισμα συστήματος αρχείων, έλεγχος δίσκων, εκκαθάριση προσωρινών φακέλων, έλεγχος κρίσιμων αρχείων από το anti-virus, δημιουργία/ενημέρωση index κτλ) θα κάνουν καταστήσουν τον υπολογιστή πρακτικά αχρησιμοποίητο για αρκετή ώρα (ή το χειρότερο, σε απρόβλεπτη ώρα καθώς δεν ξεκινούν πάντα όλες αυτές οι διεργασίες ταυτόχρονα)

Γενικά ένα καλό laptop με ένα μοντέρνο λειτουργικό δεν έχει την ανάγκη δημιουργίας multi-boot ή πολλαπλών user accounts αν το χρησιμοποιείς ορθά. Αυτά ήταν λύσεις περασμένων εποχών για να αντιμετωπιστούν προβλήματα περασμένων εποχών και περασμένων λειτουργικών.
Προσωπικά έχω εφαρμόσει κατά καιρούς και multi-boot και multiple user accounts και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πλέον είμαι fan της λύσης "όλα σε ένα" κρατώντας τακτικά backup (full image του δίσκου του λειτουργικού)
Dual boot έχω μόνο στο MacBook όπου το dual boot είναι μεταξύ MAC OS και Windows και δεν το έχω έτσι για "backup" ή για "ασφάλεια" αλλά γιατί κάποια εργαλεία που χρησιμοποιώ τρέχουν μόνο σε MAC και κάποια μόνο σε Windows. Οπότε στο MBP μπορώ να τα έχω περασμένα όλα! :)
 

Posted Wed 13 Jun 18 @ 7:08 am
παιδια καλησπερα υπηρχαν καποιες ρυθμισεις σε λαπτοπ με windows 7 μονο για djing που ουσιαστικα εκλεινες wifi
απενεργοποιουσες διεργασιες που τρεχουν απο πισω σε τακτα χρονικα διαστημα κ λοιπα.επειδη κ εγω θα αναβαθμισω σε
windows 10 αμεσα ελπιζω.υπαρχουν αυτες οι ρυθμισεις καπου κ γι'αυτα η πλεον δεν χρειαζεται?εγω πχ εχω αλλο λαπτοπ για μουσικη
που ειναι στημενο μονο για μουσικη κ αλλο σπιτι που κανω δουλεια κ εχω το κεφαλι μου ησυχο
 

Posted Wed 13 Jun 18 @ 11:33 am
Εξαρτάται από το laptop. Αν πάρεις ένα "φτωχό" laptop για οικιακή χρήση τότε μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιες βελτιστοποιήσεις.
Αν πάρεις όμως ένα laptop μεσαίας κατηγορίας τότε δεν χρειάζεται να κάνεις σχεδόν τίποτα. Ειδικά αν το laptop έχει SSD τότε το 90% των "παλιών" συμβουλών για βελτιστοποίηση είναι πλέον άκυρα, δεν ισχύουν, δεν εφαρμόζονται, ή αντίθετα μπορούν να προκαλέσουν χειρότερες επιδόσεις αντί να τις βελτιώσουν.

Το έχω γράψει και παλιότερα, οτι ειδικά για υπολογιστές με SSD είναι κρίμα κάποιος να τρέχει Windows 7 (που είναι ένα απο τα αγαπημένα μου λειτουργικά) αντί για Windows 8.1/10 (κατά προτίμηση 10) κι αυτό γιατί στα Windows 7 όσο κι αν υπήρξαν patch και updates, ο πυρήνας τους ΔΕΝ είναι βελτιστοποιημένος να χρησιμοποιεί (και να εκμεταλλεύεται) δίσκους SSD.

Edit:
Τώρα είδα οτι θα κάνεις upgrade το υπάρχον laptop. Τι χρονολογίας είναι και τι χαρακτηριστικά έχει;
 

Posted Wed 13 Jun 18 @ 12:14 pm
θελω να κανω upgrade το παλιο μου για να μαθω τα 10αρια κ μετα να αγορασω καινουριο λαπτοπ για την δουλεια με τα 10 μεσα.
το παλιο (Home)ειναι hp me i5 dual core στα 2.53 με 4gb ram κ σκληρο απλο στα 5.400 θα τα αντεξει τα 10αρια?τα 7 ειναι κ μενα τα αγαπημενα μου
τα εχω κ στης δουλειας με ssd πανω απο μαμα.δηλαδη με τα 10αρια σε ενα νεο λαπτοπ με ssd δεν θελουμε πια "τις ειδικες ρυθμισεις"?ευχαριστο νεο
 

Posted Wed 13 Jun 18 @ 12:57 pm
Τα Windows 10 γενικά δεν είναι αυτό που λέμε "βαρύ λειτουργικό"
Για την ακρίβεια τα περισσότερα benchmark δίνουν ελαφρώς καλύτερες (σχεδόν οριακά) επιδόσεις με Windows 10 απ' οτι με Windows 7 σε παλιά συστήματα. Οπότε όχι δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις Windows 10 σε υπολογιστή που τρέχει ικανοποιητικά Windows 7.
Το μόνο "αρνητικό" στο laptop σου είναι η RAM. Τα 4GB πλέον είναι το πρακτικό κατώτατο όριο για να δουλεύει αξιοπρεπώς ένας υπολογιστής. Μην σε τρομάζει αυτό που γράφω. Μια χαρά θα δουλεύει με τα 4GB αλλά κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα τα 4GB θα είναι λίγα (καθώς όλα τα προγράμματα συνεχώς θέλουν όλο και περισσότερη RAM για να δουλέψουν)

Οπότε:
Βάλε στο παλιό laptop τα Windows 10 και μην πειράζεις τίποτα. Συνήθισε το περιβάλλον εργασίας του νέου λειτουργικού, και στη συνέχεια προχώρα στην αναβάθμιση και του κυρίως laptop σου. Αν στο κυρίως laptop αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, τότε και μόνο τότε κοιτάμε να δούμε αν χρειάζεται να πειράξεις κάτι...
 

Posted Thu 14 Jun 18 @ 7:11 am
γιωργο το ξερω για την ram.αυτο το λαπτοπ το εχω για να κατεβαζω μουσικη περιηγηση κ λοιπα.δεν κανω βαριες δουλειες
ουτε φυσικα multitasking γιατι γονατιζει απλα προτιμω να τα συνιθισω εδω κ μετα στο λαπτοπ της δουλειας
 

Posted Thu 14 Jun 18 @ 8:18 am
Το δύσκολο ήταν η μετάβαση από Windows 7 σε Windows 8 ή 8.1
Η μετάβαση από Windows 7 σε Windows 10 είναι εύκολη, και το να συνηθίσεις το νέο διαδραστικό περιβάλλον του λειτουργικού δεν θα πρέπει να σου πάρει παραπάνω απο μερικές ημέρες :)
 

Posted Thu 14 Jun 18 @ 8:40 am
ευχαριστω για ολα!τωρα ειδα πως καταλαθος εκανα ορθογραφικο λαθος απο πανω κ δεν με αφηνει να κανω επεξεργασια.ρεζιλι ρε παιδια
 

Posted Thu 14 Jun 18 @ 11:22 am
Χαχαχα. Καλύτερα ορθογραφικό λάθος, παρά Greeklish! :P
 

Posted Thu 14 Jun 18 @ 11:40 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
και αφου ηρθε το νεο λαπτοπ με win10 τωρα κανουμε μεταφορα της database και των settings..
στο παλιο (win7) η μουσικη ηταν στο mymusic με ονομα laptop djvolis ενω το καινουριο εχει σαν ονομα το Lenovo.
εκανα paste ολο το παλιο documents (ωστε να πιασει σκιν ρυθμισεις κλπ) και εκανα rename στην βαση την αλλαγη του path (απο djvolis σε Lenovo)
αλλα ενω δειχνει τα favorites τα χει αδεια, δε βλεπει αρκετα κομματια απο τις λιστες καθως και τιποτα απο sidelist και μερικα απο το automix..πρεπει να χω κανει παπαρια... μπορει καποιος να μου γραψει ακριβως τα βηματα ωστε να τα ξανακανω?
 

Posted Sun 17 Jun 18 @ 8:19 pm
djadamxControlleristMember since 2006
Αν θέλεις να αλλάξεις το όνομα του δίσκου και να το κάνεις ίδιο με το παλαιό, που νομίζω ότι είναι πιο σωστό, πας από το "my computer" στον δίσκο c: κάνεις δεξί κλικ, κλικ στο "properties" και στο tab "general" τον μετονομάζεις σε "djvolis" .
 

Posted Sun 17 Jun 18 @ 10:07 pm
Το όνομα του δίσκου δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο στα Windows.

Η σωστή διαδικασία είναι να κάνεις search & replace στην database ως εξής:
Search: C:\Users\djvolis\
Replace with: C:\Users\Lenovo\

Εκτός από την database το ίδιο πρέπει να κάνεις και σε όλα τα αρχεία με κατάληξη. vdjfolder που βρίσκονται στον φάκελο Folders.
Τέλος το ίδιο πρέπει να κάνεις και σε όλα τα αρχεία m3u μέσα στους υποφακέλους του VirtualDj (όπου κι αν βρίσκονται)

Αν κάνεις τις μαζικές αντικαταστάσεις σε όλα αυτά τα αρχεία τότε όλα πρέπει να δουλεύουν σωστά

Edit:
Αυτό που παίζει ρόλο είναι το username του χρήστη. Αυτό κάνουμε αντικατάσταση.
Το όνομα του laptop (όνομα υπολογιστή) ή το όνομα του δίσκου δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Οπότε παραπάνω θεωρώ ότι μου αναφέρεις τα usernames στους δύο υπολογιστές
 

Posted Mon 18 Jun 18 @ 5:41 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
πωπωπω πακετοοοοο...
ναι το lenovo ειναι το ονομα του user στο καινουριο λαπτοπ..
 

Posted Mon 18 Jun 18 @ 6:22 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
σε ευχαριστω phantom! μου κανες την καρδια περιβολι!
 

Posted Mon 18 Jun 18 @ 6:23 pm
3 λεπτά υπόθεση είναι με το Notepad++
 

Posted Mon 18 Jun 18 @ 7:36 pm
87%