Forum: Greek Forum

Ότι θέλετε να ρωτήσετε για το VirtualDJ και όχι μόνο, είμαστε εδώ για να το απαντήσουμε.
Παρακαλώ να διαβάζετε όλα τα topics πριν δημιουργήσετε καινούρια. Αν δεν σας ανοίγει το πρόγραμμα γράψτε το ΕΔΩ! Κανόνες λειτουργίας και χρήσιμες πληροφορίες
(*) Οι διαχειριστές του forum διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, κλειδώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν οποιοδήποτε νήμα ή απάντηση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή του λειτουργία χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι χρήστες με την ένδειξη "No license user" δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως Email, Facebook, Msn, Skype, MySpace, Tweeter, Αριθμό τηλεφώνου, κτλ.
Topic: Saved loops & P.O.I.'s
Θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με τα saved loops καταρχην.... Μαλλον κατι δεν εχω καταλαβει σωστα. Υπαρχει τροπος οταν εχω σε ενα κομματι ενα αποθηκευμενο loop με την φορτωση του κομματιου στο deck να ειναι ενεργο το loop στο σημειο που το εχω αποθηκευσει? Δηλαδη να παταω το cue 1 και να παιζει κανονικα και φτανοντας στο x σημειο που ειναι το saved loop να παιζει αυτοματα το loop. Μεχρι στιγμης ο "αβολος" τροπος που το κανω αυτο ειναι να εχω mapαρει την εντολη "saved_loop_prepare" σε ενα custom button και περιμενω να φτασει το κομματι στο σημειο του loop και τοτε παταω το κουμπι και την ενεργοποιει. Εαν πατησω το κουμπι οταν φορτωσω το κομματι και πριν πατησω play ενεργοποιει το loop στο σημειο που βρισκεται εκεινη την στιγμη (??????). Επισης αν το εχω ενεργοποιημενο και καποια στιγμη πατησω ενα hotcue αυτοματως μεταφερει το loop εκει(!!!!) Προφανως και κατι κανω λαθος εγω κατι, αλλα τι?
Κατα δευτερον θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει η δυνατοτητα οταν σε ενα κομματι υπαρχουν καποια POI (πχ ενα action τυπου goto cue 3) και καποια στιγμη φορτωνοντας το κομματι δεν θελουμε να γινει αυτη η ενεργεια υπαρχει τροπος? Να παρακαμπτουμε δηλαδη καποια POI's κατ επιλογην?

Posted Wed 07 Mar 18 @ 6:08 pm
Για το 1:
H σωστή εντολή είναι loop_load_prepare
Αυτό που κάνει αυτή η εντολή είναι να ενεργοποιεί την αποθηκευμένη loop και να περιμένει να την εκτελέσει ΑΥΤΟΜΑΤΑ όταν το κομμάτι φτάσει στο σημείο της loop.
Από την στιγμή που ενεργοποιείς όμως την loop είναι μια loop σε αναμονή. Αν κάνεις loop κάπου αλλού τότε η loop που είναι σε αναμονή απενεργοποιείται και ενεργοποιείται μια loop εκεί που κάνεις loop τώρα. Αν πατήσεις κάποιο hotcue κανονικά η loop δεν μεταφέρεται εκτός κι αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "loopAutoMove" στις ρυθμίσεις.

Για το 2:
Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από το πρόγραμμα, αλλά μπορεί να υπάρξει από τον χρήστη.
Και εξηγώ:
Αντί για το action=goto_cue 3 μπορείς να έχεις action=var_equal 'StopMacro' 1 ? nothing : goto_cue 3
Έτσι, αλλάζοντας μια μεταβλητή (με κάποιο custom button πχ) μπορείς να ελέγξεις αν η εντολή θα εκτελεσθεί ή όχι.

Προσωπικά επειδή χρησιμοποιώ πολλά action pois κάνω αυτό που σου έγραψα παραπάνω αλλά με "ανάποδο" τρόπο:
1) Όλα μου τα actions ξεκινάν έτσι: var 'ExecMacro' ?
π.χ:
var 'ExecMacro' ? loop ? nothing : loop 4
var 'ExecMacro' ? goto_cue 5
var 'ExecMacro' ? masterdeck ? effect_activate 'Flanjet' on
2) Στο INIT του mapper της κονσόλας μου έχω προσθέσει το εξής: & deck 1 set 'ExecMacro' & deck 2 set 'ExecMacro' & deck 3 set 'ExecMacro' & deck 4 set 'ExecMacro'
3) Έχω κάνει remap ένα κουμπί (το GRID_SLIDE για την ακρίβεια μιας και δουλεύω με κονσόλες Pioneer) σε toggle 'ExecMacro'

Με τα παραπάνω, με το που συνδέεται η κονσόλα, ενεργοποιείται αυτόματα η εκτέλεση όλων των action pois. Αν δεν θέλω να εκτελούνται για ένα διάστημα (από ένα τραγούδι μέχρι όλη τη βραδιά) τα action pois τότε απλά πατάω το κουμπί GRID_SLIDE στην κονσόλα και η αυτόματη εκτέλεση σταματάει. Επίσης με τον παραπάνω κώδικα η παύση των action pois ισχύει για κάθε deck χωριστά και όχι για όλα τα deck ταυτόχρονα. Έτσι έχω τη δυνατότητα να σταματήσω τα action pois στο τραγούδι που είναι στο ένα deck, αλλά να τα αφήσω να εκτελούνται κανονικά στο άλλο deck.
Τέλος η συγκεκριμένη λύση απαιτεί να θυμάσαι και λιγότερο κώδικα όταν φτιάχνεις νέα action poi's:
var 'ExecMacro' ? do_some_actions

Posted Wed 07 Mar 18 @ 9:18 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
H σωστή εντολή είναι .. loop_load_prepare και αυτό που κάνει είναι να ενεργοποιεί το saved loop, αλλά δεν θα σε πάει στο σημείο του loop, αν αυτό είναι μετά την τρέχουσα θέση. Δλδ αν είσαι στο 01:15 στο τραγούδι και το saved loop είναι στο 02:10, η εντολή δεν θα σε πάει στο 02:10, αλλά αν το saved loop είναι στο 00:50, τότε η εντολή θα σε πάει εκεί.
Η εντολή που σε παέι στο saved loop έτσι κι αλλοιώς είναι η loop_load

Δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος να ενεργοποιείς ένα saved loop όταν το φορτώνεις. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι (scripts - σαν κι αυτός που κάνεις μεχρι τώρα) αλλά δεν θα δουλέψουν αν φορτώνεις μα ποντίκι.

Επίσης να έχεις υπ'οψη ότι μόνο ένα loop μπορεί να είναι ενεργοποιημένο κάθε φορά. Δλδ αν ενεργοποήσεις το saved loop, μέχρι να φτάσεις μέχρι εκείνο το σημείο, χρειαστεί να κάνεις κάποιο άλλο loop, πρέπει μετά να το ξανα-ενεργοποιήσεις.

Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να δημιουργήσεις ένα Action POI σε εκείνο το σημείο με action.. πχ loop 4

pff με πρόλαβε ο Γιώργος , ούτε κι αυτός βλέπει Survivor

Posted Wed 07 Mar 18 @ 9:18 pm
PhantomDeejay wrote :
...Αν πατήσεις κάποιο hotcue κανονικά η loop δεν μεταφέρεται εκτός κι αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "loopAutoMove" στις ρυθμίσεις.
Επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ saved loops και επίσης είχα αυτό το θέμα, η προαναφερόμενη ρύθμιση αποτελεί λύση στο μισό "πρόβλημά" μας. Το άλλο μισό (auto-load 1st saved loop) κρίμα που δεν υλοποιείται...

Posted Thu 08 Mar 18 @ 5:57 am
Με λιγη "καθυστερηση" ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Το βασικο μου μπλεξιμο ηταν η μεταφορα της loop καθως αγνοουσα τη ρυθμιση που αναφερατε. Τωρα ολα ειναι πιο καλα και ανετα. Οσο για το δευτερο "αιτημα" ακομα δεν εχω δοκιμασει τον τροπο που μου προτεινεις, αλλα εκτος του οτι φαινεται φασαριοζικος δεν ξερω τι γινεται με αυτα που ηδη εχω κανει. Αν μπορω δηλαδη με καποιο φιλτρο να τα εντοπισω και να τα διορθωσω.

Posted Mon 12 Mar 18 @ 11:20 am
PhantomDeejay wrote :
Για το 1:

Για το 2:
Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από το πρόγραμμα, αλλά μπορεί να υπάρξει από τον χρήστη.
Και εξηγώ:
Αντί για το action=goto_cue 3 μπορείς να έχεις action=var_equal 'StopMacro' 1 ? nothing : goto_cue 3
Έτσι, αλλάζοντας μια μεταβλητή (με κάποιο custom button πχ) μπορείς να ελέγξεις αν η εντολή θα εκτελεσθεί ή όχι.

Προσωπικά επειδή χρησιμοποιώ πολλά action pois κάνω αυτό που σου έγραψα παραπάνω αλλά με "ανάποδο" τρόπο:
1) Όλα μου τα actions ξεκινάν έτσι: var 'ExecMacro' ?
π.χ:
var 'ExecMacro' ? loop ? nothing : loop 4
var 'ExecMacro' ? goto_cue 5
var 'ExecMacro' ? masterdeck ? effect_activate 'Flanjet' on
2) Στο INIT του mapper της κονσόλας μου έχω προσθέσει το εξής: & deck 1 set 'ExecMacro' & deck 2 set 'ExecMacro' & deck 3 set 'ExecMacro' & deck 4 set 'ExecMacro'
3) Έχω κάνει remap ένα κουμπί (το GRID_SLIDE για την ακρίβεια μιας και δουλεύω με κονσόλες Pioneer) σε toggle 'ExecMacro'

Με τα παραπάνω, με το που συνδέεται η κονσόλα, ενεργοποιείται αυτόματα η εκτέλεση όλων των action pois. Αν δεν θέλω να εκτελούνται για ένα διάστημα (από ένα τραγούδι μέχρι όλη τη βραδιά) τα action pois τότε απλά πατάω το κουμπί GRID_SLIDE στην κονσόλα και η αυτόματη εκτέλεση σταματάει. Επίσης με τον παραπάνω κώδικα η παύση των action pois ισχύει για κάθε deck χωριστά και όχι για όλα τα deck ταυτόχρονα. Έτσι έχω τη δυνατότητα να σταματήσω τα action pois στο τραγούδι που είναι στο ένα deck, αλλά να τα αφήσω να εκτελούνται κανονικά στο άλλο deck.
Τέλος η συγκεκριμένη λύση απαιτεί να θυμάσαι και λιγότερο κώδικα όταν φτιάχνεις νέα action poi's:
var 'ExecMacro' ? do_some_actions


Λοιπον αυτο ακριβως ηθελα και λειτουργει παρα πολυ καλα.... Μονο που αντιμετωπιζω ενα κουφο θεμα... Εχω κανει map την εντολη "toggle 'ExecMacro'" σε ενα custom button του silver sleek 3 που δουλευω και το εχω ονομασει MACROS... Oταν το παταω να γινει ενεργο κι ενω γινεται ασπρο και λειτουργει κανονικα αλλαζει ονομασια και μου το ονομαζει sample 5 που ειναι η ονομασια του ακριβως απο πανω custom button!!!!!!

επισης θα ηθελα να μαθω αν μπορω με καποιο filter να βρω ποια κομματια εχουν macros ωστε να τα αλλαξω στα νεα δεδομενα


Posted Sun 18 Mar 18 @ 9:36 am
Αυτό είναι bug του Silversleek. (Βασικά είναι το μόνο bug! :P)
Σε οποιοδήποτε άλλο custom button αυτό δεν συμβαίνει

Όχι, δεν μπορείς να φτιάξεις φίλτρο για αυτό λόγο.
Μπορείς όμως να κάνεις μαζικό edit στην database με κάποιο text editor

Posted Sun 18 Mar 18 @ 8:53 pm
Γιώργο μπορείς να μου δώσεις και μια εντολή "πανικού" που να απενεργοποιεί όλα τα ενεργά εφφε?

Posted Wed 21 Mar 18 @ 5:49 am
deck all effect_disable_all & deck master effect_disable_all

Posted Wed 21 Mar 18 @ 7:42 am
PhantomDeejay wrote :
deck all effect_disable_all & deck master effect_disable_all


Respect!

Posted Thu 22 Mar 18 @ 7:40 pm
djdad wrote :


Δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος να ενεργοποιείς ένα saved loop όταν το φορτώνεις. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι (scripts - σαν κι αυτός που κάνεις μεχρι τώρα) αλλά δεν θα δουλέψουν αν φορτώνεις μα ποντίκι.

pff με πρόλαβε ο Γιώργος , ούτε κι αυτός βλέπει Survivor


Δεν φορτωνω με ποντικι, παντα με το load της pioneer. Υπαρχει εντολη να βαλουμε ωστε με το load να ενεργοποιει και το saved loop?


Posted Sat 14 Apr 18 @ 3:10 pm
Αλλάζεις την εντολή στο κουμπί load σε:

load & loop_load 1 ? loop_load 1

Posted Mon 16 Apr 18 @ 8:01 am
Τοσο Απλο.....????!!!!!!!

Posted Mon 16 Apr 18 @ 12:56 pm
Ανάλογα με τον controller που έχεις, αλλά ναι, τόσο απλό!

Posted Mon 16 Apr 18 @ 1:29 pm
Τελικα δεν ηταν η εντολη που ψαχνω. Με αυτον το τροπο φορτωνει το κομματι και παει κατευθειαν στο saved loop. Εγω θελω να πηγαινει στο cue 1 και να ειναι ενεργοποιημενο το loop.

Posted Fri 20 Apr 18 @ 5:37 pm
load & loop_load 1 ? loop_load_prepare 1

Posted Fri 20 Apr 18 @ 5:39 pm
PhantomDeejay wrote :
load & loop_load 1 ? loop_load_prepare 1


Αυτός είσαι!!!!

Posted Sat 21 Apr 18 @ 7:56 pm