Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Serato vs Rekordbox Compatibility

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Ως γνωστόν η Pioneer κατασκευάζει controllers τόσο για χρήση με Serato, όσο και για χρήση με Recordbox. Κάποιες φορές μάλιστα, πρόκειται για τον ίδιο controller (με μικροδιαφορές, άνευ ουσίας), τον οποίο “βαφτίζει” διαφορετικά, ανά περίπτωση συνεργαζόμενου software (Serato / Recordbox).

Το ερώτημά μου είναι εάν προγραμματισμός – αξιοποίηση δυνατοτήτων – διαχρονικά απροβλημάτιστη λειτουργία με VDj (όντως) είναι απολύτως ίδια και στις 2 περιπτώσεις ή εάν π.χ. οι controllers που έχουν “σχεδιαστεί” για Serato είναι πιο εύκολοι στον προγραμματισμό, αξιοποιούνται καλύτερα οι δυνατότητές τους και σε περίπτωση π.χ. firmware upgrade εξακολουθούν να "συνεργάζονται" με το VDj απροβλημάτιστα...
 

Posted Fri 27 Oct 17 @ 6:20 am
1) Συνήθως τα firmware updates δεν χαλάνε τη συμβατότητα με το VirtualDj. Κι αυτό γιατί έτσι θα χαλάσει και η συμβατότητα με το Rekordbox/Serato (προς τα πίσω)

2) Ο προγραμματισμός είναι αρκετά παρόμοιος. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που κλειδώνουν οι controllers (για τις "αποκλειστικές" τους λειτουργίες)

3) Γενικά η Pioneer πλέον τοποθετεί λίγες επιπλέον λειτουργίες στις δικές της κονσόλες. Για παράδειγμα μεταξύ των SZ, RZ και SZ2 μόνο η RZ έχει HID για τα jogs, volume faders και crossfader. Θεωρητικά αυτή η λεπτομέρεια κάνει μεγάλη διαφορά σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει την κονσόλα και για scratch.
Δεν θα αναλύσω τις διαφορές των μοντέλων της σειράς S με την σειρά R. Αλλά είναι λογικό η Pioneer να "προσέχει" τις κονσόλες της σειράς R λίγο παραπάνω (Κι έτσι είναι πιθανότερο να δεις firmware update για αυτές να διορθώνουν μικρά bugs του firmware)

Τέλος για το VirtualDj επαναλαμβάνω ότι ο προγραμματισμός/υποστήριξη κτλ είναι κατά 99.5% ο ίδιος.
 

Posted Fri 27 Oct 17 @ 8:04 am
Συνεπώς, έχει ουσία (έστω και για κάποιον που τα “ψειρίζει”), εάν επιλέξει τελικά Pioneer, να επικεντρωθεί σε controllers της σειράς R, αντί της σειράς S?
 

Posted Fri 27 Oct 17 @ 4:12 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Για έναν VirtualDJ χρήστη δεν υπάρχει καμμία διαφορά.

BTW, ακούσαμε κάτι φήμες στην τελευταία BPM έκθεση στο Birmingham, ότι η Pioneer σκοπεύει για την επόμενη σειρά controllers να προσφέρει συμβατότητα και με Serato και με Rekordbox.
Θα δείξει κατά πόσο οι φήμες θα βγουν αληθινές
 

Posted Sun 29 Oct 17 @ 11:40 pm


(Old topics and forums are automatically closed)