Forum: Greek Forum

Ότι θέλετε να ρωτήσετε για το VirtualDJ και όχι μόνο, είμαστε εδώ για να το απαντήσουμε.
Παρακαλώ να διαβάζετε όλα τα topics πριν δημιουργήσετε καινούρια. Αν δεν σας ανοίγει το πρόγραμμα γράψτε το ΕΔΩ! Κανόνες λειτουργίας και χρήσιμες πληροφορίες
(*) Οι διαχειριστές του forum διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, κλειδώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν οποιοδήποτε νήμα ή απάντηση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή του λειτουργία χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι χρήστες με την ένδειξη "No license user" δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως Email, Facebook, Msn, Skype, MySpace, Tweeter, Αριθμό τηλεφώνου, κτλ.
Topic: Ελάχιστες/Μέσες/Βέλτιστες Απαιτήσεις για DJing Laptop - Page: 1
Wiper4ControlleristMember since 2016
Καλησπέρα σε όλο το forum.
Το ερώτημα στην ουσία είναι ''ποιες οι απαιτήσεις ενός Laptop ώστε να μην ''κρεμάσει'' τον ιδιοκτήτη του (σε επιδόσεις, σταθερότητα κ.τ.λ.'' όσον αφορά τα εξής χαρακτηριστικά (ή και οποιοδήποτε κάποιος θεωρεί σημαντικό χαρακτηριστικό και δεν αναφέρεται):
- CPU
- RAM
- Hard Drives
- Λειτουργικό
- Θύρες USB
- Κάρτα γραφικών, Πληκτρολόγιο, Ψύξη κ.τ.λ. (ο καθένας προσθέτει ότι θέλει)

Είναι ένα Gaming Laptop η απάντηση στις ανάγκες ενός DJ;

(Το όλο θέμα μου προέκυψε σαν απορία επειδή η Intel έβγαλε τους i9 καθώς και την 8η γενιά i3, i5, i7)

Posted Sun 22 Oct 17 @ 6:21 pm
Τα πάντα εξαρτώνται από την "χρήση" αλλά και το "στήσιμο" του υπολογιστή.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα αντίληψη ίσως σε ξαφνιάσουν αυτά που θα σου απαντήσω:

1) Λειτουργικό:
Χρειάζεται ένα "μοντέρνο" λειτουργικό για να μπορεί να "τρέξει" ικανοποιητικά όλα τα μοντέρνα υποσυστήματα ενός laptop τελευταίας τεχνολογίας.
Οπότε είτε σε Windows είτε σε MAC θες μία από τις 2 τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού.
Για Windows είτε Win10, είτε Win 8.1 (πάντα x64). Οποιαδήποτε ποιο παλιά έκδοση του λειτουργικού (π.χ. τα αγαπημένα Windows7) είναι "αυτοκτονία" σε μοντέρνους Η/Υ καθώς δεν έχουν τον σωστό κώδικα για να αντιμετωπίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών (π.χ. δεν έχουν σωστή εγγενή υποστήριξη για δίσκους SSD)
Για MAC ισχύει το ίδιο. Είτε Yosemite είτε Sierra, και σε λίγο καιρό και τα High Sierra (μόλις βγουν ανανεωμένοι drivers για όποιες/όσες συσκευές τους χρειάζονται, και δεν είναι λίγες)

2) RAM:
Με τα σημερινά δεδομένα η βέλτιστη λύση είναι τα 8GB. Τα 4GB είναι λίγα αφού πλέον το λειτουργικό και οι περιφερειακές εργασίες του Η/Υ τείνουν να τρώνε περί τα 2-3GB "για πλάκα". Γενικά συστήνονται 6GB ή περισσότερα, αλλά τα 6GB είναι σπάνιο νούμερο στην αγορά. Οπότε πάμε για 8GB ώστε να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο για τα επόμενα 5 με 7 χρόνια.

3) Hard Drives:
Αν και δεν είναι 100% απαραίτητο, η επιλογή ενός υπολογιστή στις μέρες μας χωρίς SSD για το λειτουργικό επίσης συνιστά αυτοκτονία... Κερδίζεις πολύ περισσότερο σε γενικές επιδόσεις αλλάζοντας ένα μηχανικό δίσκο σε SSD απ' οτι αν αλλάξεις μια CPU από i3 σε i5 !!!
Οπότε προτείνεται η χρήση δίσκου SSD για το λειτουργικό.
Για τα αρχεία, είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός δίσκος, εφόσον όλα γίνουν σωστά (το στήσιμο του υπολογιστή) ελάχιστη διαφορά έχει.

4) Θύρες USB:
Γενικά το ποιο δοκιμασμένο και "σταθερό" πρωτόκολλο είναι το USB2. Εντούτοις στις μέρες μας δεν υπάρχει υπολογιστής που να πωλείται με USB2 αλλά όλοι έρχονται με USB3.
Αυτό ήταν πρόβλημα στο παρελθόν καθώς τα chipsets σε αντίθεση με όσα διαφήμιζαν δεν παρείχαν πάντα 100% πλήρη συμβατότητα προς τα πίσω. Εντούτοις η τεχνολογία του USB3 ωρίμασε, και πλέον η 100% συμβατότητα προς τα πίσω είναι εξασφαλισμένη στο 99.99% των περιπτώσεων.
Σημ: Μερικά πολύ καινούργια μοντέλα έρχονται με USB Type C. Το πρωτόκολλο επικοινωνίας δεν αλλάζει (είναι USB3) αλλά αλλάζει ο τύπος σύνδεσης. Μένει να φανεί στης πορεία αν αυτός ο τύπος σύνδεσης θα εμφανίσει κάποια "προβλήματα" ή όχι. Το σίγουρο όμως είναι οτι θα κατακλύσει την αγορά και σε λίγα χρόνια θα ξεχάσουμε την κλασική θύρα Type A που μας συντροφεύει εδώ και 17 χρόνια (από το 2000)

5) Κάρτα γραφικών:
Δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε υπολογιστή με dedicated GPU. Dedicated GPU θα χρειαστούμε μόνο αν έχουμε σκοπό να παίξουμε και video. Διαφορετικά και η "on-board" GPU συνήθως μας καλύπτει.

6) CPU:
Την άφησα τελευταία γιατί είναι το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι της αλυσίδας ταυτόχρονα.
Αν διάβασες προσεκτικά οτι έγραψα παραπάνω θα κατάλαβες το γιατί...
Έτσι λοιπόν σε γενικές γραμμές ένας μοντέρνος επεξεργαστής μας καλύπτει "οτι κι αν είναι" αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά ρυθμισμένα. Βέβαια προτιμούμε επεξεργαστές με τουλάχιστον 2 πραγματικούς πυρήνες.
Έτσι λοιπόν προτιμούμε επεξεργαστή i5. Δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε επεξεργαστή i7. Στο λέει ένας χρήστης που χρησιμοποιεί καθημερινά 4 υπολογιστές. 2 με i7 και 2 με i5.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις εφαρμογών άσχετων προς το DJ-ing δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά σε επιδόσεις μεταξύ i7 και i5
Σημείωση: Αν δεν έχεις dedicated GPU τότε θες ένα "καλό" επεξεργαστή i5. Αν έχεις dedicated GPU τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα φθηνότερο/κατώτερο επεξεργαστή.

Gaming Laptops:
Είναι καλά, χρυσά και άγια. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι η απάντηση στο ερώτημα DJ-ing με Η/Υ.
Έχω Gaming Laptop (ένα ASUS ROG) που το πήρα για χρήση Digital DJ-ing και μόνο. Φυσικά και δεν "μασάει" πουθενά. Όμως το χρυσοπλήρωσα, και το 50 και πλέον τοις εκατό των δυνατοτήτων του "πάει χαμένο" καθώς δεν μου χρειάζεται πουθενά...
Με το VirtualDj να παίζει video, να έχει φορτωμένα κάμποσα plug-ins, με 3 controllers συνδεδεμένους, το internet ανοιχτό κτλ, από τα 16GB RAM που έχει το laptop σπάνια η χρήση φτάνει τα 8GB. H χρήση CPU του i7 4ης γενιάς σπάνια ξεπερνάει το 40-45% κτλ
Οπότε ναι, κάνει την δουλειά του και την κάνει πολύ καλά. Αλλά δεν ξέρω αν είναι η απάντηση στο πρόβλημα.
Προσωπικά ναι θα ξαναέπερνα Gaming Laptop (και μάλιστα ROG) αλλά θα το έκανα περισσότερο από προσωπικό καπρίτσιο (και επειδή κάνω κι άλλες βαριές δουλειές εκτός από DJ-ing μ' αυτό) παρά επειδή είναι η απάντηση στη ερώτηση "τι να πάρω για να κάνει την δουλειά μου απροβλημάτιστα"

Σημείωση:
Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι οτι σημαντικότερο ρόλο παίζει το στήσιμο του υπολογιστή.
Για παράδειγμα όλα τα καινούργια laptop (μαζί με το λειτουργικό) είναι στημένα για εξοικονόμηση ενέργειας όπου και οποτεδήποτε αυτό είναι δυνατό.
Αυτό είναι πολύ καλό όταν τρέχεις εφαρμογές γραφείου, κόβεις βόλτες στα social media κτλ, αλλά είναι πολύ κακό όταν τρέχεις εφαρμογές DJ-ing.

Posted Mon 23 Oct 17 @ 8:30 am
PhantomDeejay wrote :
Τα πάντα εξαρτώνται από την "χρήση" αλλά και το "στήσιμο" του υπολογιστή.

Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι αναμφισβήτητα η πλέον “ρεαλιστική” και ταυτόχρονα “σοφή” απάντηση ever!!!

Και για του λόγου το αληθές, όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερο νήμα, διαθέτω ένα HP Pavilion 17”, με χαρακτηριστικά:

- CPU: Pentium M 2,00GHz
- RAM: 4GB
- VGA RAM: 256ΜΒ (shared)
- PRIMARY DISC: SSD 256GB, SECONDARY DISK: HDD 2TB (music only)
- OS: Windows 7 Home 64bit
- VDJ: Τελευταία έκδοση

Κι όμως, αυτό το “μουσειακό” laptop το χρησιμοποιώ τα τελευταία +2 χρόνια, λειτουργεί μια χαρά και βγάζω Dj Sets απροβλημάτιστα!!!

Βέβαια, στο εν λόγω μηχανάκι:

- Έχω κάνει clean install τα Win 7 Home 64bit (updated)
- Έχω περάσει τελευταίους (officail) drivers
- Έχω κάνει optimization
- Δεν έχω εγκαταστήσει – χρησιμοποιώ κανένα άλλο software (ούτε καν antivirus), πλην ενός προγράμματος που παραμετροποιεί τον DBX (Loudspeaker Management System) και ενός προγράμματος που παραμετροποιεί τους CROWN (Professional Amplifiers).
- Δεν χρησιμοποιώ το VDJ σε συνδυασμό με videos
- Δεν σερφάρω σε μη “ασφαλείς” ιστοσελίδες και δεν κάνω δοκιμές (install / unistall) προγραμμάτων και πειράματα…

Συμπεράσματα:

1. Το VDj δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις (δόξα το Θεό) σε hardware…
2. Και Asus Rog να πάρεις, εάν αρχίσεις τα "αεροπλανικά", θα σε κρεμάσει αργά ή γρήγορα…

Posted Mon 23 Oct 17 @ 2:59 pm
Wiper4ControlleristMember since 2016
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
Αποτέλεσαν έναυσμα για περισσότερο ψάξιμο!!

Posted Fri 03 Nov 17 @ 12:26 pm
Wiper4ControlleristMember since 2016
Καλησπέρα & Καλές Γιορτές!

Τελικά, μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει αγοράσει καινούριο λάπτοπ που να διαθέτει CPU 8ης γενιάς της Intel?

Και να έχει δουλέψει μαζί του το VDJ?

Βασικό τους χαρακτηριστικό (που το παρουσιάζουν σαν ατού) είναι η μικρότερη κατανάλωση ενέργειας (15 watt).

Είναι καλό αυτό για το VDJ?


Posted Fri 22 Dec 17 @ 6:28 pm
Νομίζω ότι "ψυρίζεις" το δέντρο και χάνεις το δάσος...

Posted Sat 23 Dec 17 @ 10:35 am
Wiper4ControlleristMember since 2016
Λογικό δεν είναι;

Χριστούγεννα έχουμε!

Ψάχνω στο δάσος (αγορά) το καλύτερο δέντρο (laptop), ώστε να μην αγοράζω κάθε χρόνο (κάθε τρεις και λίγο) κι άλλο δέντρο (καινούριο μηχάνημα).

Καλές γιορτές!

Posted Sat 23 Dec 17 @ 5:17 pm
Επαναλαμβάνω, προσεγγίζεις το θέμα "λανθασμένα" και μπορώ να στο τεκμηριώσω ανά πάσα ώρα και στιγμή…

Posted Wed 27 Dec 17 @ 8:20 am
Όλα τα παραπάνω σωστά που ειπαν τα παιδιά αλλά..

Το πιο σημαντικό απο όλα είναι η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ πιστεύω

Αν αποφασίσεις ότι θέλεις Windows δες όλα τα παραπάνω και κυρίως ram..πράγμα που καταναλώνεται τρομερά απο τα διαφορά που υπάρχουν σε όλα τα Windows

Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro

Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό
Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows, drivers και ότι μπορείς να φανταστείς

Και πάλι δες τι θες απο το μηχάνημα που θα πάρεις..δεν είναι όλα για όλους και αυτοί που τα θέλουν όλα χάνουν και τα λίγα, είμαι παθών και έχω «πονέσει» στο παρελθόν

Υ.Γ.: Δεν είμαι κατά των windows (αναλόγως πάντα τι θες να κανείς)

Posted Wed 27 Dec 17 @ 12:22 pm
theotsik123 wrote :

Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro

Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό
Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows, drivers και ότι μπορείς να φανταστείς


Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω (διαβάσω) την τεκμηρίωση σου.
Κι αυτό γιατί από προσωπική εμπειρία τόσο λόγω support όσο και λόγω διάφορων φίλων που είχαν αυτή την ψευδαίσθηση μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι το failure rate είναι ακριβώς το ίδιο και για τα δύο λειτουργικά, εφόσον στην κατηγορία Windows αγοράζεις κάποιο αξιοπρεπές μηχάνημα και όχι κάποιο "μπρίκι" (δηλαδή ένα laptop που η τιμή του είναι κοντά σε όσα θα έδινες να πάρεις κι ένα Macbook, Macbook PRO)
Επίσης θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου για τους drivers (που πλέον χρειάζονται για πάρα πολλές συσκευές και στο MAC OS) αλλά και για την κατάσταση αναμονής με τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού (Yosemite -> El Capitan -> Sierra -> High Sierra) και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως.

Υ.Γ.: Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των MAC. Σαν άτομο με αρκετές τεχνικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο όμως δεν μπορώ να επιτρέψω να διαδίδονται αβάσιμες φήμες.
Και τα MAC κολλάνε, και στα MAC υπάρχουν προβλήματα με drivers και updates, και στα MAC μπορείς να δεις Audio dropouts κτλ. Και μάλιστα με το ίδιο failure rate με τα Windows 8/8.1/10

Posted Thu 28 Dec 17 @ 8:06 am
Wiper4 wrote :
Λογικό δεν είναι;

Χριστούγεννα έχουμε!

Ψάχνω στο δάσος (αγορά) το καλύτερο δέντρο (laptop), ώστε να μην αγοράζω κάθε χρόνο (κάθε τρεις και λίγο) κι άλλο δέντρο (καινούριο μηχάνημα).

Καλές γιορτές!

Καλές γιορτές.

Εσένα προσωπικά (όσων αφορά το Digital DJ-ing με laptop) ελάχιστα σε ενδιαφέρει η κατανάλωση του επεξεργαστή σε Watt.
Θα σε ενδιέφερε από άποψη φορητότητας αν ήταν να παίξεις π.χ. ολόκληρη βραδιά από την μπαταρία του Η/Υ χωρίς τροφοδοτικό. Από την στιγμή όμως που αυτό είναι αδύνατο (για χιλιάδες λόγους) ποσώς σε ενδιαφέρει αν η CPU καταναλώνει 18 ή 28 ή 58 Watt ρεύμα.
Ένας από τους κυριότερους λόγους που λανσαρίστηκε η σειρά επεξεργαστών i της intel ήταν ακριβώς η καλύτερη απόδοση τους με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Χωρίς το concept αυτό της σειράς i τα τροφοδοτικά των laptop σήμερα θα είχαν μέγεθος όσο δύο τούβλα κολλημένα μαζί. Εντούτοις έχουμε καταφέρει οι επιδόσεις να αυξάνονται, η αυτονομία να αυξάνεται επίσης και το μέγεθος των τροφοδοτικών να παραμένει λογικό.

Τώρα:
Όταν αγοράζεις ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα μπορείς να έχεις μπροστά σου ένα Α προσδόκιμο ζωής που το μηχάνημα θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Κανείς όμως δεν μπορεί να σου πει με σαφήνεια πόσο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα. Ανάλογα με τις δυνατότητες του μηχανήματος μπορείς να πάρεις ή να κάνεις μια εκτίμηση. Όμως η εκτίμηση αυτή είναι τόσο χονδρική όσο "το δάσος" μέσα στο οποίο βρίσκεται "το δέντρο". Ένα Χ ή ένα Υ υποσύστημα/feature δεν είναι ικανό να αλλάξει την χονδρική εκτίμηση για την διάρκεια "ωφέλιμης" ζωής του μηχανήματος.
Για παράδειγμα, πριν από 7-8 χρόνια όλοι μιλούσαν για το FireWire και το πόσο καλύτερο ήταν από το USB και οτι θα κατακτούσε την αγορά. Κάποια laptop είχαν θύρες FireWire. Θεωρητικά λοιπόν θα είχαν (στην εποχή τους) μεγαλύτερο προσδόκιμο ωφέλιμης ζωής. Όμως 2-3 χρόνια αργότερα το FireWire κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από όλες τις συσκευές και τους υπολογιστές.
Ένα καλό Laptop στις μέρες μας έχει προσδόκιμο ωφέλιμης ζωής 3-4 χρόνια χωρίς καμία αναβάθμιση, και περίπου 6 χρόνια με κάποιες αναβαθμίσεις.
Τα νούμερα αυτά αλλάζουν λίγο μόνο ανάλογα με την πληρότητα του laptop την στιγμή της αγοράς σε σχέση με τις μέγιστες δυνατότητες του μοντέλου.


Posted Thu 28 Dec 17 @ 8:30 am
PhantomDeejay wrote :

Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω (διαβάσω) την τεκμηρίωση σου.
Κι αυτό γιατί από προσωπική εμπειρία τόσο λόγω support όσο και λόγω διάφορων φίλων που είχαν αυτή την ψευδαίσθηση μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι το failure rate είναι ακριβώς το ίδιο και για τα δύο λειτουργικά, εφόσον στην κατηγορία Windows αγοράζεις κάποιο αξιοπρεπές μηχάνημα και όχι κάποιο "μπρίκι" (δηλαδή ένα laptop που η τιμή του είναι κοντά σε όσα θα έδινες να πάρεις κι ένα Macbook, Macbook PRO)
Επίσης θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου για τους drivers (που πλέον χρειάζονται για πάρα πολλές συσκευές και στο MAC OS) αλλά και για την κατάσταση αναμονής με τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού (Yosemite -> El Capitan -> Sierra -> High Sierra) και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως.

Υ.Γ.: Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των MAC. Σαν άτομο με αρκετές τεχνικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο όμως δεν μπορώ να επιτρέψω να διαδίδονται αβάσιμες φήμες.
Και τα MAC κολλάνε, και στα MAC υπάρχουν προβλήματα με drivers και updates, και στα MAC μπορείς να δεις Audio dropouts κτλ. Και μάλιστα με το ίδιο failure rate με τα Windows 8/8.1/10


Αυτή η κόντρα καλά κρατεί χαχα

Λοιπόν εξ αρχής λεω την άποψη και την εμπειρία μου και μόνο..

1) Ήμουν κάτοχος λαπτοπ Sony vaio μοντέλο του 2011 και πιο συγκεκριμένα του VPCF23S1, (δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά) ενός γίγαντα για εκείνη την χρονολογία, τιμή αγοράς 1400€ τότε
όλα κυλούσαν ομαλά και καλά αλλα..το μεγαλύτερο μειονέκτημα το λειτουργικό, καθυστερημένα όλα, καθυστερημένη αναγνώριση συσκευών, καθυστερημένη εκκίνηση, όλα απο ένα σημείο και μετά καθυστερούσαν
Και το θέμα δεν ήταν όταν το πήρα αλλά μετά τα update (windows 7) και μετά τη φόρτωση του σκληρού με αρχεία..
Όταν ήρθαν τα windows 10 εφτιαξε η συνολική ταχύτητα και κυρίως η ταχύτητα εκκίνησης αλλά μέχρι εκεί
Χρειάστηκαν format, χρειάστηκαν επαναεγκαταστησεις των fn keys και αλλά πολλά δεν έχει νόημα να μπούμε σε λεπτομέρειες
Σημείωση με το Apple έχω τη μισή επεξεργαστική ισχύ αλλά οκ ένα σύγχρονο εργαλείο αλλά όλα τα παραπάνω δεν τα έχω νοιώσει στις αναβαθμίσεις και ούτε πιστεύω θα τα νιώσω (τα προβλήματα σε high sierra δεν τα εχω δει, άρα δεν γίνονται σε όλους)
Κανένα λειτουργικό δεν είναι τέλειο αλλά σε ταχύτητα και μέχρι τώρα αξιοπιστία επιλέγω Macintosh με κλειστά μάτια για όλες τις εργασίες πλην του gaming..ευτυχώς δεν παίζω

2) Όσον αφορά τα drivers..η Apple έχει universal drivers (αν και δεν το έχω ψάξει γιατί δεν χρειάστηκε απο ότι κατάλαβα αναγνωρίζει αμέσως την συσκευή που του έβαλες πάνω), δεν είναι φήμη τίποτα απο αυτά που είπα και τίποτα απο αυτά που άκουσες απο συναδελφους..όπως προείπα δεν υπάρχει τίποτα τέλειο και επίσης λεω προσωπική εμπειρία η οποία λέει ότι μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να βρω ούτε ΕΝΑΝ (1) driver για καμία συσκευή, συμπεριλαμβανομένης και του κοντρολερ, έως τώρα..
Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές τα USB 3 μου έκαναν θέματα και έκανα ώρες ατέλειωτες να ψάχνω για να βρω λύση στα διαφορά φορουμς
Επίσης δες ότι για windows η εταιρία του κοντρολερ σου δίνει drivers να κατεβάσεις και στα Macintosh σου λέει φίλε είσαι έτοιμος να παίξεις

3) ποια κατάσταση αναμονής;; Σε σχέση με την κατάσταση αναμονής με τις αναβαθμίσεις στα windows που περίμενες εγγόνια για να φορτώσει, αυτό πετάει..δεν ξέρω τι έχεις δει

Υ.Γ: έχω ακόμα το vaio αλλά το έχω αφήσει στον αδερφό μου που παίζει

Posted Fri 29 Dec 17 @ 1:19 am
Συγγνώμη για τις 100 απαντήσεις
Δεν είμαι εξοικειωμένος
Η τελευταία απάντηση είναι η ολοκληρωμένη

Posted Fri 29 Dec 17 @ 1:21 am
Κάποιες βασικές παρατηρήσεις και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και για να μαθαίνεις, δεν είναι κακό…

1. Όταν αναφέρεις “Μπορώ να το τεκμηριώσω όσο θέλετε βασιζόμενος, μόνο και μόνο στο λογισμικό”, συνεπάγεται ότι το επίπεδο γνώσεων και εμπειριών σου είναι τουλάχιστον OS Development & Programming, οπότε ο οποιοσδήποτε περιμένει να μάθει (από σένα), πού υστερεί ο κώδικας των Windows και αντίστοιχα πού υπερτερεί ο κώδικας MacOS (ως προς την “σταθερότητα”)!
Φυσικά, το επίπεδό σου δεν είναι αυτό και κατ’ επέκταση η τεκμηρίωσή σου δεν είναι αυτού του επιπέδου…

2. Το να διαθέτεις Mac (μόλις έναν χρόνο) και να το συγκρίνεις με ένα Sony Vaio (που είχες για 5 χρόνια), δεν λέει απολύτως τίποτε και δεν αποτελεί τεκμήριο συγκριτικών γνώσεων και εμπειριών!
Εργαζόμουν (επαγγελματικά), ως τεχνικός Η/Υ και Δικτύων, από το 1996 έως και το 2004, εξακολουθώ να ασχολούμαι (ερασιτεχνικά, καθότι είμαι μηχανολόγος) έως σήμερα, έχουν περάσει αμέτρητα μηχανάκια από τα χέρια μου τα τελευταία 21 χρόνια και παρ’ όλα αυτά δεν “τολμώ” να ξεστομίσω βαρυσήμαντες δηλώσεις και συμπεράσματα περί PC vs MAC ή WINDOWS vs MacOS…

3. “Διαφημίζεις” την ικανότητα Plug n Play του MAC σε συνδυασμό με την μη απαίτηση extra drivers. Αλήθεια, σε ποιες εξωτερικές συσκευές αναφέρεσαι?
Έχει τύχει ποτέ να σετάρεις μία κάρτα ήχου RME ή APOGEE σε Mac? Έχει τύχει ποτέ να σετάρεις ένα plotter HP σε Mac? Όταν όντως τα πράξεις, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε…

4. “Διαφημίζεις” την ταχύτητα του Mac έναντι του Sony. Ναι, ε?
Φέρε μου το Sony (παρότι είναι μοντέλο +6ετίας) να το formάρω - setάρω εγώ, κατόπιν έλα να το "συγκρίνουμε" με το Mac σου και μετά θα δούμε ποιο μηχανάκι τελικά θα “ξεφορτωθείς” στον αδερφό σου…


Εν κατακλείδι, ούτε σε παίρνω απ’ τα μούτρα, ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ούτε έχω να κερδίσω κάτι. Απλά, πρέπει να ξέρεις ότι “η ημιμάθεια σκοτώνει”!
Όσον αφορά στο δίλημμά: Windows ή MacOS, η προσωπική μου απάντηση είναι, είτε: “Περί ορέξεως”, είτε “Linux” (κατά περίπτωση και περίσταση)…

Posted Fri 29 Dec 17 @ 8:12 am
Δεν θέλω να σε πάρω "από τα μούτρα" χρονιάρες μέρες, αλλά... :P

1) Οι προσωπικές εμπειρίες δεν αποτελούν τεκμηρίωση. Και δεν μιλάω για γνώση κώδικα (δεν θα μπορούσες ούτε εσύ ούτε εγώ να έχουμε πρόσβαση σ' αυτόν) αλλά μετρήσεις, benchmarks, συγκριτικά τεστ, κάτι τέλος πάντων που να τεκμηριώνει την άποψη σου.

2) Προσωπικά έχω άριστες εμπειρίες με όλους μου τους Windows υπολογιστές από τα Windows 7 και μετά (ναι, είμαι τόσο παλιός που είχα και Windows 3.1)
Το γεγονός αυτό όμως (οτι εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα) δεν είναι ικανό επιχείρημα να εκθειάσουμε τα Windows και να "θάψουμε" τα MAC (ναι, έχω και MBP και δεν έχω μείνει εντυπωσιασμένος). Οπότε αυτό ισχύει και από την ανάποδη.

3) Universal Drivers έχει και η Apple και η Microsoft για πληθώρα συσκευών. Όμως πολλές συσκευές ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ λειτουργικά χρειάζονται πρόσθετους / εξειδικευμένους drivers. Το οτι τα MAC δεν έχουν/χρειάζονται drivers είναι απλά ένας μεγάλος αστικός μύθος. Όλες οι κάρτες ήχου της Native Instruments (Traktor) π.χ. χρειάζονται drivers για να παίξουν 100% σωστά. Αν δεν με πιστεύεις, κοίτα στο site της NI. Επίσης αρκετοί controllers και μίκτες της Pioneer χρειάζονται ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ drivers στο MAC OS (για παράδειγμα DDJ-SZ, DDJ-RZ, DDJ-RZX, DJM-900NXS, DJM-900NXS2 και άλλοι)

4) Το πρόβλημα με το USB3 δεν ήταν πρόβλημα μόνο των Windows. Ήταν πρόβλημα και των MAC (αλλά στις πρώτες / πρώιμες εποχές του USB3 δεν είχες MAC για να το αντιμετωπίσεις). Το πρόβλημα ξεκινούσε από το ίδιο το πρωτόκολλο (USB3) το οποίο είναι παντού ίδιο

5) Σε κάθε "Major" αναβάθμιση του MAC OS X (από τα Yosemite και μετά) όλοι οι κατασκευαστές DJ hardware συνιστούν στους χρήστες τους να περιμένουν και να μην κάνουν αναβάθμιση αμέσως ώστε να ελέγξουν την συμβατότητα των συσκευών τους με τη νέα έκδοση. Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, πριν απο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα πολλοί χρήστες ταλαιπωρήθηκαν όταν βιάστηκαν να κάνουν update από Yosemite σε El Capitan. Τα El Capitan έσπασαν τη συμβατότητα με πολλές συσκευές και πολλούς drivers (ναι drivers). Μεγάλες εταιρείες όπως η Pioneer, Numark και Native Instruments αναγκάστηκαν να συστήσουν στους χρήστες τους είτε να μην κάνουν αναβάθμιση, είτε να γυρίσουν πίσω στα Yosemite μέχρι να ξαναγράψουν καινούργιους συμβατούς drivers για τα El Capitan. Δεν ήταν καθόλου λίγοι οι DJ που έκαναν update στο MAC τους μέσα στην πρώτη εβδομάδα για να διαπιστώσουν το Σ/Κ οτι δεν μπορούν να παίξουν με DJM-900NXS (τον πιο δημοφιλή μίκτη σε club) ή οτι η κάρτα ήχου τους έκανε disconnect κάθε 3 και λίγο...

Απ' οτι βλέπεις, δεν γνωρίζεις το οικοσύστημα των MAC τόσο καλά όσο νόμιζες!
Δεν υποστηρίζω τα Windows, ούτε πολεμάω τα MAC. Απλά σαν προγραμματιστής του VirtualDJ (προγραμματίζω τις μισές κονσόλες που υποστηρίζει το πρόγραμμα) δεν μπορώ να αφήσω την αρχική σου δήλωση ασχολίαστη!

theotsik123 wrote :

Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro

Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό
Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows, drivers και ότι μπορείς να φανταστείς


Και αυτό γιατί είναι λάθος, και λόγω της θέσης μου, οφείλω να πω τα πράγματα με το όνομα τους.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει οτι θέλει! (Και δεν παροτρύνω κανέναν ούτε προς τη μία κατεύθυνση (Windows) ούτε προς την άλλη (MAC))

Posted Fri 29 Dec 17 @ 10:24 am
PhantomDeejay wrote :
Δεν θέλω να σε πάρω "από τα μούτρα" χρονιάρες μέρες, αλλά... :P

1) Οι προσωπικές εμπειρίες δεν αποτελούν τεκμηρίωση. Και δεν μιλάω για γνώση κώδικα (δεν θα μπορούσες ούτε εσύ ούτε εγώ να έχουμε πρόσβαση σ' αυτόν) αλλά μετρήσεις, benchmarks, συγκριτικά τεστ, κάτι τέλος πάντων που να τεκμηριώνει την άποψη σου.

2) Προσωπικά έχω άριστες εμπειρίες με όλους μου τους Windows υπολογιστές από τα Windows 7 και μετά (ναι, είμαι τόσο παλιός που είχα και Windows 3.1)
Το γεγονός αυτό όμως (οτι εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα) δεν είναι ικανό επιχείρημα να εκθειάσουμε τα Windows και να "θάψουμε" τα MAC (ναι, έχω και MBP και δεν έχω μείνει εντυπωσιασμένος). Οπότε αυτό ισχύει και από την ανάποδη.

3) Universal Drivers έχει και η Apple και η Microsoft για πληθώρα συσκευών. Όμως πολλές συσκευές ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ λειτουργικά χρειάζονται πρόσθετους / εξειδικευμένους drivers. Το οτι τα MAC δεν έχουν/χρειάζονται drivers είναι απλά ένας μεγάλος αστικός μύθος. Όλες οι κάρτες ήχου της Native Instruments (Traktor) π.χ. χρειάζονται drivers για να παίξουν 100% σωστά. Αν δεν με πιστεύεις, κοίτα στο site της NI. Επίσης αρκετοί controllers και μίκτες της Pioneer χρειάζονται ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ drivers στο MAC OS (για παράδειγμα DDJ-SZ, DDJ-RZ, DDJ-RZX, DJM-900NXS, DJM-900NXS2 και άλλοι)

4) Το πρόβλημα με το USB3 δεν ήταν πρόβλημα μόνο των Windows. Ήταν πρόβλημα και των MAC (αλλά στις πρώτες / πρώιμες εποχές του USB3 δεν είχες MAC για να το αντιμετωπίσεις). Το πρόβλημα ξεκινούσε από το ίδιο το πρωτόκολλο (USB3) το οποίο είναι παντού ίδιο

5) Σε κάθε "Major" αναβάθμιση του MAC OS X (από τα Yosemite και μετά) όλοι οι κατασκευαστές DJ hardware συνιστούν στους χρήστες τους να περιμένουν και να μην κάνουν αναβάθμιση αμέσως ώστε να ελέγξουν την συμβατότητα των συσκευών τους με τη νέα έκδοση. Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, πριν απο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα πολλοί χρήστες ταλαιπωρήθηκαν όταν βιάστηκαν να κάνουν update από Yosemite σε El Capitan. Τα El Capitan έσπασαν τη συμβατότητα με πολλές συσκευές και πολλούς drivers (ναι drivers). Μεγάλες εταιρείες όπως η Pioneer, Numark και Native Instruments αναγκάστηκαν να συστήσουν στους χρήστες τους είτε να μην κάνουν αναβάθμιση, είτε να γυρίσουν πίσω στα Yosemite μέχρι να ξαναγράψουν καινούργιους συμβατούς drivers για τα El Capitan. Δεν ήταν καθόλου λίγοι οι DJ που έκαναν update στο MAC τους μέσα στην πρώτη εβδομάδα για να διαπιστώσουν το Σ/Κ οτι δεν μπορούν να παίξουν με DJM-900NXS (τον πιο δημοφιλή μίκτη σε club) ή οτι η κάρτα ήχου τους έκανε disconnect κάθε 3 και λίγο...

Απ' οτι βλέπεις, δεν γνωρίζεις το οικοσύστημα των MAC τόσο καλά όσο νόμιζες!
Δεν υποστηρίζω τα Windows, ούτε πολεμάω τα MAC. Απλά σαν προγραμματιστής του VirtualDJ (προγραμματίζω τις μισές κονσόλες που υποστηρίζει το πρόγραμμα) δεν μπορώ να αφήσω την αρχική σου δήλωση ασχολίαστη!

theotsik123 wrote :

Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro

Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό
Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows, drivers και ότι μπορείς να φανταστείς


Και αυτό γιατί είναι λάθος, και λόγω της θέσης μου, οφείλω να πω τα πράγματα με το όνομα τους.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει οτι θέλει! (Και δεν παροτρύνω κανέναν ούτε προς τη μία κατεύθυνση (Windows) ούτε προς την άλλη (MAC))


Είσαι σωστός και καλά έκανες που έκανες παρέμβαση απλά εγώ λεω την εμπειρία μου και επίσης δεν γνωρίζω και ούτε θέλω, να πω την αλήθεια, απο κώδικες
Όταν πληρώνεις κάτι θέλεις να δουλεύει και μέχρι τώρα τα mac μου έχουν δουλέψει καλύτερα απο windows, προσωπικά πάντα και νιώθω ότι μου έχει λύσει τα χέρια και για αλλά πράγματα που ασχολούμαι

Ουδείς αλάνθαστος (ή άσφαλτος όπως είχε πει και η Άντζελα

Posted Fri 29 Dec 17 @ 11:39 am
PhantomDeejay wrote :
Δεν θέλω να σε πάρω "από τα μούτρα" χρονιάρες μέρες, αλλά... :P

1) Οι προσωπικές εμπειρίες δεν αποτελούν τεκμηρίωση. Και δεν μιλάω για γνώση κώδικα (δεν θα μπορούσες ούτε εσύ ούτε εγώ να έχουμε πρόσβαση σ' αυτόν) αλλά μετρήσεις, benchmarks, συγκριτικά τεστ, κάτι τέλος πάντων που να τεκμηριώνει την άποψη σου.

2) Προσωπικά έχω άριστες εμπειρίες με όλους μου τους Windows υπολογιστές από τα Windows 7 και μετά (ναι, είμαι τόσο παλιός που είχα και Windows 3.1)
Το γεγονός αυτό όμως (οτι εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα) δεν είναι ικανό επιχείρημα να εκθειάσουμε τα Windows και να "θάψουμε" τα MAC (ναι, έχω και MBP και δεν έχω μείνει εντυπωσιασμένος). Οπότε αυτό ισχύει και από την ανάποδη.

3) Universal Drivers έχει και η Apple και η Microsoft για πληθώρα συσκευών. Όμως πολλές συσκευές ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ λειτουργικά χρειάζονται πρόσθετους / εξειδικευμένους drivers. Το οτι τα MAC δεν έχουν/χρειάζονται drivers είναι απλά ένας μεγάλος αστικός μύθος. Όλες οι κάρτες ήχου της Native Instruments (Traktor) π.χ. χρειάζονται drivers για να παίξουν 100% σωστά. Αν δεν με πιστεύεις, κοίτα στο site της NI. Επίσης αρκετοί controllers και μίκτες της Pioneer χρειάζονται ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ drivers στο MAC OS (για παράδειγμα DDJ-SZ, DDJ-RZ, DDJ-RZX, DJM-900NXS, DJM-900NXS2 και άλλοι)

4) Το πρόβλημα με το USB3 δεν ήταν πρόβλημα μόνο των Windows. Ήταν πρόβλημα και των MAC (αλλά στις πρώτες / πρώιμες εποχές του USB3 δεν είχες MAC για να το αντιμετωπίσεις). Το πρόβλημα ξεκινούσε από το ίδιο το πρωτόκολλο (USB3) το οποίο είναι παντού ίδιο

5) Σε κάθε "Major" αναβάθμιση του MAC OS X (από τα Yosemite και μετά) όλοι οι κατασκευαστές DJ hardware συνιστούν στους χρήστες τους να περιμένουν και να μην κάνουν αναβάθμιση αμέσως ώστε να ελέγξουν την συμβατότητα των συσκευών τους με τη νέα έκδοση. Όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο, πριν απο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα πολλοί χρήστες ταλαιπωρήθηκαν όταν βιάστηκαν να κάνουν update από Yosemite σε El Capitan. Τα El Capitan έσπασαν τη συμβατότητα με πολλές συσκευές και πολλούς drivers (ναι drivers). Μεγάλες εταιρείες όπως η Pioneer, Numark και Native Instruments αναγκάστηκαν να συστήσουν στους χρήστες τους είτε να μην κάνουν αναβάθμιση, είτε να γυρίσουν πίσω στα Yosemite μέχρι να ξαναγράψουν καινούργιους συμβατούς drivers για τα El Capitan. Δεν ήταν καθόλου λίγοι οι DJ που έκαναν update στο MAC τους μέσα στην πρώτη εβδομάδα για να διαπιστώσουν το Σ/Κ οτι δεν μπορούν να παίξουν με DJM-900NXS (τον πιο δημοφιλή μίκτη σε club) ή οτι η κάρτα ήχου τους έκανε disconnect κάθε 3 και λίγο...

Απ' οτι βλέπεις, δεν γνωρίζεις το οικοσύστημα των MAC τόσο καλά όσο νόμιζες!
Δεν υποστηρίζω τα Windows, ούτε πολεμάω τα MAC. Απλά σαν προγραμματιστής του VirtualDJ (προγραμματίζω τις μισές κονσόλες που υποστηρίζει το πρόγραμμα) δεν μπορώ να αφήσω την αρχική σου δήλωση ασχολίαστη!

theotsik123 wrote :

Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro

Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό
Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows, drivers και ότι μπορείς να φανταστείς


Και αυτό γιατί είναι λάθος, και λόγω της θέσης μου, οφείλω να πω τα πράγματα με το όνομα τους.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει οτι θέλει! (Και δεν παροτρύνω κανέναν ούτε προς τη μία κατεύθυνση (Windows) ούτε προς την άλλη (MAC))


Όχι εννοείται phantom πως επρεπε να τα πεις όλα αυτά είσαι απο τους λίγους που έχουν ασχοληθεί με τεχνικά θέματα και γνωρίζεις

Όλα αυτά που έγραψα και γράφω είναι προσωπική εμπειρία και μόνο
Αλλά απο την εμπειρία μου 10 μήνες που έχω το μηχάνημα δεν μου έχει δημιουργήσει ούτε ένα πρόβλημα (τρέχω high Sierra)
Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του κάθε συστήματος (Σε επίπεδο κώδικα) και η πραγματικότητα είναι ότι δεν με νοιάζει (στα windows με τα τόσα θέματα κάθε τόσο που μου έκαναν είχα γίνει ειδικός σε επίπεδο προγραμματισμού κιόλας!)

Το αγόρασα, λειτούργησε και λειτουργεί σχεδόν Τελεια σε όλους τους τομείς που το χρησιμοποιώ. Κλαίω τα λεφτά μου στα windows που είχα δώσει τότε..μπορεί τώρα να είναι πιο κομπλέ τα πράγματα (αλλά και πάλι σε ταχύτητες φόρτωσης δεν συγκρίνονται)


Μεγάλωσα με windows xp αλλά δεν ξαναπάω πίσω εκτός και αν γίνει κάτι συγκλονιστικό

Χρόνια πολλά κιόλας και καλή χρόνια με ένα πιο δημιουργικό έτος!!
Posted Fri 29 Dec 17 @ 1:19 pm
Theios Giorgos wrote :
Κάποιες βασικές παρατηρήσεις και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και για να μαθαίνεις, δεν είναι κακό…

1. Όταν αναφέρεις “Μπορώ να το τεκμηριώσω όσο θέλετε βασιζόμενος, μόνο και μόνο στο λογισμικό”, συνεπάγεται ότι το επίπεδο γνώσεων και εμπειριών σου είναι τουλάχιστον OS Development & Programming, οπότε ο οποιοσδήποτε περιμένει να μάθει (από σένα), πού υστερεί ο κώδικας των Windows και αντίστοιχα πού υπερτερεί ο κώδικας MacOS (ως προς την “σταθερότητα”)!
Φυσικά, το επίπεδό σου δεν είναι αυτό και κατ’ επέκταση η τεκμηρίωσή σου δεν είναι αυτού του επιπέδου…

2. Το να διαθέτεις Mac (μόλις έναν χρόνο) και να το συγκρίνεις με ένα Sony Vaio (που είχες για 5 χρόνια), δεν λέει απολύτως τίποτε και δεν αποτελεί τεκμήριο συγκριτικών γνώσεων και εμπειριών!
Εργαζόμουν (επαγγελματικά), ως τεχνικός Η/Υ και Δικτύων, από το 1996 έως και το 2004, εξακολουθώ να ασχολούμαι (ερασιτεχνικά, καθότι είμαι μηχανολόγος) έως σήμερα, έχουν περάσει αμέτρητα μηχανάκια από τα χέρια μου τα τελευταία 21 χρόνια και παρ’ όλα αυτά δεν “τολμώ” να ξεστομίσω βαρυσήμαντες δηλώσεις και συμπεράσματα περί PC vs MAC ή WINDOWS vs MacOS…

3. “Διαφημίζεις” την ικανότητα Plug n Play του MAC σε συνδυασμό με την μη απαίτηση extra drivers. Αλήθεια, σε ποιες εξωτερικές συσκευές αναφέρεσαι?
Έχει τύχει ποτέ να σετάρεις μία κάρτα ήχου RME ή APOGEE σε Mac? Έχει τύχει ποτέ να σετάρεις ένα plotter HP σε Mac? Όταν όντως τα πράξεις, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε…

4. “Διαφημίζεις” την ταχύτητα του Mac έναντι του Sony. Ναι, ε?
Φέρε μου το Sony (παρότι είναι μοντέλο +6ετίας) να το formάρω - setάρω εγώ, κατόπιν έλα να το "συγκρίνουμε" με το Mac σου και μετά θα δούμε ποιο μηχανάκι τελικά θα “ξεφορτωθείς” στον αδερφό σου…


Εν κατακλείδι, ούτε σε παίρνω απ’ τα μούτρα, ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ούτε έχω να κερδίσω κάτι. Απλά, πρέπει να ξέρεις ότι “η ημιμάθεια σκοτώνει”!
Όσον αφορά στο δίλημμά: Windows ή MacOS, η προσωπική μου απάντηση είναι, είτε: “Περί ορέξεως”, είτε “Linux” (κατά περίπτωση και περίσταση)…


1) αν χρειάζεται να είμαι προγραμματιστής για να δω ότι κάτι πετάει απο κάτι που δυσκολεύεται να ανοίξει τότε τι να πω..σορρυ
2)συγκρίνω vaio όταν το πρώτοπηρα σε σχέση με το mac όταν το πρωτοπηρα και πάντα σε σχέση με τα προβλήματα που μου δημιούργησαν (δεν συγκρίνω τα δυο μηχανήματα ως προς τις δυνατότητες αλλά απο το feedback που μου έδωσαν/δίνουν)
3) δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα θέμα στο plug n play μέχρι στιγμής, στα windows φαντάσου μου απενεγοποιουνταν μόνα τους τα 3.0!!
4) απάντηση ίδια με το 1), δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης (μόνο σε βαριές εφαρμογές που το βαιο τα καταφέρνει καλύτερα, αλλά όχι για DJing)
5) όλα τα παραπάνω τα είπα λόγω της λίγης εμπειρίας που έχω, δεν είπα ψέματα και δεν έχω λόγο να πω αλλά όταν κάτι μου έχει δουλέψει οφείλω να το πω και αξίζει να σημειωθεί απο κάποιον που ψάχνεται, εκτός και αν το παιδί θέλει να γίνει προγραμματιστής(;)


Posted Fri 29 Dec 17 @ 1:33 pm
Δυστυχώς (και πάλι) δεν (μου) απαντάς με (τουλάχιστον) τεχνική τεκμηρίωση, άρα δεν απαντάς! Σου απαντώ, όμως, εγώ για την ιστορία και όχι για την αντιπαράθεση...

Το μουσειακό laptop που διαθέτω (τα χαρακτηριστικά του οποίου αναγράφονται στην αρχή του νήματος) μπαίνει στα Win σε λιγότερο από 8sec. Άρα είναι καλύτερο από το Vaio που διέθετες (και ενδεχομένως έκανε 10sec). Σωστά?

Στο Vaio απενεργοποιούνταν οι θύρες USB, διότι by default (Πίνακας ελέγχου -> Επιλογές παροχής ενέργειας -> Επιλογές παροχής ενέργειας για προχωρημένους -> Ρυθμίσεις USB -> Ρυθμίσεις επιλεκτικής αναστολής) η ρύθμιση ήταν ενεργοποιημένη. Άρα το Mac, στο οποίο η ρύθμιση είναι απλά απενεργοποιημένη ή δεν υφίσταται, είναι καλύτερο. Σωστά?

Ποια βαριά εφαρμογή ξέρεις - χειρίζεσαι άριστα και τρέχει "καλύτερα" στο Vaio?

Δεν υποστήριξα (ούτε καν έμμεσα) ότι είπες ψέματα, κ.τ.λ. Υποστήριξα και υποστηρίζω (άμεσα ή έμμεσα) ότι οι γνώσεις σου (τεχνικές και εμπειρικές) είναι ελάχιστες (και στο απέδειξα), για να προβαίνεις δημόσια (forum) σε βαρυσήμαντες δηλώσεις - συμπεράσματα, τύπου: "Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro" ή "Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό" ή "Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows".

Όχι ότι είμαι ο Robin Hood, αλλά είναι κρίμα να τα διαβάζουν χρήστες που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις - εμπειρίες και να τρέχουν να δίνουν ένα σκασμό λεφτά (και ιδίως σε περίοδο κρίσης) για να έχουν (τελικά) ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα...

Posted Fri 29 Dec 17 @ 5:15 pm
Theios Giorgos wrote :
Δυστυχώς (και πάλι) δεν (μου) απαντάς με (τουλάχιστον) τεχνική τεκμηρίωση, άρα δεν απαντάς! Σου απαντώ, όμως, εγώ για την ιστορία και όχι για την αντιπαράθεση...

Το μουσειακό laptop που διαθέτω (τα χαρακτηριστικά του οποίου αναγράφονται στην αρχή του νήματος) μπαίνει στα Win σε λιγότερο από 8sec. Άρα είναι καλύτερο από το Vaio που διέθετες (και ενδεχομένως έκανε 10sec). Σωστά?

Στο Vaio απενεργοποιούνταν οι θύρες USB, διότι by default (Πίνακας ελέγχου -> Επιλογές παροχής ενέργειας -> Επιλογές παροχής ενέργειας για προχωρημένους -> Ρυθμίσεις USB -> Ρυθμίσεις επιλεκτικής αναστολής) η ρύθμιση ήταν ενεργοποιημένη. Άρα το Mac, στο οποίο η ρύθμιση είναι απλά απενεργοποιημένη ή δεν υφίσταται, είναι καλύτερο. Σωστά?

Ποια βαριά εφαρμογή ξέρεις - χειρίζεσαι άριστα και τρέχει "καλύτερα" στο Vaio?

Δεν υποστήριξα (ούτε καν έμμεσα) ότι είπες ψέματα, κ.τ.λ. Υποστήριξα και υποστηρίζω (άμεσα ή έμμεσα) ότι οι γνώσεις σου (τεχνικές και εμπειρικές) είναι ελάχιστες (και στο απέδειξα), για να προβαίνεις δημόσια (forum) σε βαρυσήμαντες δηλώσεις - συμπεράσματα, τύπου: "Αν θέλεις να παίξεις αβίαστα, χωρίς έννοιες, χωρίς να αγχώνεσαι για το σύστημα σου μηπως σε προδώσει και με την μεγαλύτερη αποδοτικότητα η λύση είναι μια: MacBook Pro" ή "Μπορώ να το τεκμηριώσω οσο θέλετε βασιζόμενος μόνο και μόνο στο λογισμικό" ή "Είμαι χρήστης mac απο τον Φεβρουάριο και έχω να πω ένα πράγμα: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, όταν πρόκειται για digital DJing σε αντίθεση με τα Windows".

Όχι ότι είμαι ο Robin Hood, αλλά είναι κρίμα να τα διαβάζουν χρήστες που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις - εμπειρίες και να τρέχουν να δίνουν ένα σκασμό λεφτά (και ιδίως σε περίοδο κρίσης) για να έχουν (τελικά) ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα...


1) η ιστορία έχει ως εξής: μου λειτουργεί και μου λειτουργεί καλά..δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα ούτε εγώ ούτε και ο πιθανός αγοραστής
Επίσης δεν πιστεύω με καμία χριστοπαναγια ότι σου μπουταρει σε 8’’, δεν το έχω δει και δεν το πιστεύω σορρυ
2)όλα ήταν στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ, ούτε αναστολή ούτε τίποτα! Μου πετούσε τυχαίες φορές τα drivers έξω!
3) εννοώ εφαρμογές κυρίως παιχνιδιών, πολλαπλή επεξεργασία μετατροπής τραγουδιών και βίντεο..εκεί τα πάει καλύτερα με i7 πάνω
4) αυτές τις βαρυσήμαντες δηλώσεις τις έκανα γιατί ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ όπως πίστευα και όπως πρέπει
Δεν γίνεται ένα λογισμικό με χαμηλές απαιτήσεις να μην πετάει, τόσους πόρους τρώνε τα windows (εξού και οι τεράστιες μνήμες και οι επεξεργαστές)
5) μου θυμίζει κόντρα Android και iPhone που αν ρωτήσεις οι περισσότεροι θα σου πουν ότι θέλουν Android το οποίο θα έχει 10 φορές καλύτερα χαρακτηριστικά απο iPhone αλλά κακά τα ψέματα οποίος είχε την οικονομική άνεση να πάρει iPhone το γύρισε εκεί..τροφή για σκέψη..(το έχω δει άπειρες φορές ακόμα και σε φίλους)

6) δεν υπάρχει τέλειο λογισμικό και ούτε θα υπάρξει αλλά όταν παίρνεις Mercedes θέλεις Mercedes και όχι Mercedes με κινητήρα φιατ

7) ας λήξει εδώ το θέμα καθώς όλα είναι προσωπική εμπειρία και ο καθένας θα πάρει κάτι με βάση τα οικονομικά και τις απαιτήσεις του..


Posted Fri 29 Dec 17 @ 10:08 pm
Page : [>] [>>]
74%