Forum: General Discussion

About VirtualDJ and DJing in general

If you need extended support, contact our Support Team.
Forum Guidelines  (*) The moderators hold the rights to move or modify posts in order to keep the discussions clear or to facilitate the search.
Topic: VDJ 8 Video Sampler issue
Hi
I hope someone can help with the following.
Im using vdj8 on a mac and having issues with the sampler playing video.
if i play a sample at 100% volume all is good, but if i reduce the sample volume to say 50% the video will fade to 50% also
i have removed all linking options i can see but still have this problem.
If i play a normal video track then all is fine only issue is with the sampler.
Hope this makes sense to someone
Regards

Posted Fri 26 Jun 15 @ 5:14 am
AdionPRO InfinityCTOMember since 2006
 Best Answer The name of the option is samplerVideoVolumeLink

Posted Fri 17 Aug 18 @ 10:44 am[ selected best answer by Adion on Fri 17 Aug 18 @ 10:44 am ]
Try turnig up the samples over all gain in the sample editor

Posted Fri 26 Jun 15 @ 6:45 am
Thanks for the reply beatbreaker1
i maxed the sample gain but still the video fades as i lower the sample volume.

Posted Fri 26 Jun 15 @ 1:04 pm
RobRoyPRO InfinitySenior staffMember since 2012
I think the Dev Team is aware of that and will discuss.
But actually it is the way the videosampler is meant to be ...

Posted Sat 27 Jun 15 @ 8:38 am
Hi RobRoy
thanks for your post. glad the issue is hopefully being looking into. Im fairly sure that in earlier builds this wasn't the case.
Must admit its a real pain playing a video sample at the correct volume and nobody can see it. or have it booming out , but at least everybody can see it.
Jim

Posted Sun 28 Jun 15 @ 12:18 pm
Haven't tried it myself but I believe this is now fixed, a new beta was just put out.

Posted Sun 28 Jun 15 @ 12:28 pm
Indeed. Option added in latest build.

Posted Sun 28 Jun 15 @ 12:31 pm
RobRoyPRO InfinitySenior staffMember since 2012
Well done Dev Team !!!!

Posted Sun 28 Jun 15 @ 12:59 pm
Thanks guys. Much appreciated for all the help.
Jim

Posted Mon 29 Jun 15 @ 6:43 am
Hello, I believe that issue has not been resolved. I have the latest build and I am experiencing that issue. Does anyone know how to resolve it? Is there a setting for it so you can disable it?

Posted Fri 17 Aug 18 @ 9:26 am
Jimmy can you tell me how you resolved that issue with the video fading when playing video samplers....


Posted Fri 17 Aug 18 @ 9:27 am
Hello, I am experiencing..that same issue bit can't figure out how to resolve it... Can you tell me what setting is used to resolve that issue?

Posted Fri 17 Aug 18 @ 9:29 am
AdionPRO InfinityCTOMember since 2006
The name of the option is samplerVideoVolumeLink  Selected as best answer

Posted Fri 17 Aug 18 @ 10:44 am