Forum: Greek Forum - Topic: American Audio VMS2: Εγκατάσταση σε ήδη εγκατεστημένο VDJ7 Pro σε Mac - Page: 1

Ότι θέλετε να ρωτήσετε για το Virtual Dj και όχι μόνο, είμαστε εδώ για να το απαντήσουμε. Παρακαλώ να διαβάζετε όλα τα topics πριν δημιουργήσετε καινούρια. Αν δεν σας ανοίγει το πρόγραμμα γράψτε το ΕΔΩ! Κανόνες λειτουργίας και χρήσιμες πληροφορίες

(*) Οι διαχειριστές του forum διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, κλειδώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν οποιοδήποτε νήμα ή απάντηση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή του λειτουργία χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι χρήστες με την ένδειξη "No license user" δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως Email, Facebook, Msn, Skype, MySpace, Tweeter, Αριθμό τηλεφώνου, κτλ.
VirtualDJ forums
Greek Forum
American Audio...

Page : [>] [>>]


Author - Topic: American Audio VMS2: Εγκατάσταση σε ήδη εγκατεστημένο VDJ7 Pro σε Mac -

leko98
PRO Infinity
Member since 2011

Posted Tue 20 Dec 11 @ 12:40 pm
Καλησπέρα.
Αγόρασα μια American Audio VMS2, η οποία έρχεται με το VDJ Light Edition. Το cd, στο κομμάτι του mac έχει μόνο installer για το LE, χωρίς drivers ή κάτι άλλο.

Εγώ έχω εγκατεστημένο το Pro7, το οποίο χρησιμοποιούσε με μια Hercules RMX. To pro δεν βλέπει καθόλου την VMS2, παρά μόνο σαν midi device - και φυσικά κάνει μόνο play χωρίς προακρόαση κ.λπ.

Πώς εγκαθιστώ drivers (σε Mac) για την VMS2; Το download center, στους controllers, έχει μόνο την VMS4.
Σημειώστε ότι με το LE η κονσόλα λειτουργεί μια χαρά, αλλά το πρόγραμμα δεν με αφήνει να κάνω τίποτ' άλλο, μιας και όπως λέει οι 20 μέρες του trial έχουν περάσει (παρόλο που το εγκατέστησα σήμερα...).
Αν έχει ξαναπαντηθεί το θέμα, απλώς στείλτε μου ένα link.
Ευχαριστώ.

djdad
PRO Infinity
Member since 2005

Senior staff
Posted Tue 20 Dec 11 @ 11:28 pm
Afou tin vlepei san midi, eimaste kala.

Twra oson afora to sound setup...dokimase

Inputs None
Outputs ..External mixer
Sound card.. 4out.. kai dipla des an exei epilogi American Audio VMS2

An den exei tote prepei na pas sto Applications->Utilities->Audio Devices kai na deis ekei an yparxei san audio syskeui, kai na tis oriseis Quadrophonic ta ixeia (idiotites, deksi klik)

leko98
PRO Infinity
Member since 2011

Posted Wed 21 Dec 11 @ 1:34 am
@djdad
Ευχαριστώ πολύ. Δούλεψε! Ήταν ο μόνος συνδυασμός που δεν είχα δοκιμάσει, συνηθισμένος από τις διάφορες άλλες κονσόλες που είχα συνδέσει και ο mac τις έβλεπε με την μία, ή φόρτωνε Asio drivers για κάθε μια τους. Την VMS2, ωστόσο, το pc την βλέπει σαν VMS4 - τουλάχιστον μέσα στο VDJ - στο σύστημα δεν πρόλαβα να κοιτάξω...
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ ;-)

apopsis
PRO Infinity
Member since 2003

Senior staff
Posted Wed 21 Dec 11 @ 1:46 am
Mia diorthosi, Asio drivers gia mac pou anafereis den yparxoun.
To asio einai texnologia driver gia pc mono.
Oi sostes rythmiseis gia mac einai autes pou exeis tora.

Mia grigori erotisi apo mena gia tin vms2 pou tin sympatho idiaitera, alla den etyxe na tin piaso sta xeria mou :
To browsing ton kommation ston browser ginetai me to kentriko peristrefomeno knob pou exei dipla ta belakia pano-kato deksia-aristera, sosta ?
Poso boliko einai auto ?
Kai fysika einai atermono (xoris arxi kai telos) sosta ?

leko98
PRO Infinity
Member since 2011

Posted Wed 21 Dec 11 @ 2:59 am
apopsis wrote :
Mia diorthosi, Asio drivers gia mac pou anafereis den yparxoun.
To asio einai texnologia driver gia pc mono.
Oi sostes rythmiseis gia mac einai autes pou exeis tora.

Mia grigori erotisi apo mena gia tin vms2 pou tin sympatho idiaitera, alla den etyxe na tin piaso sta xeria mou :
To browsing ton kommation ston browser ginetai me to kentriko peristrefomeno knob pou exei dipla ta belakia pano-kato deksia-aristera, sosta ?
Poso boliko einai auto ?
Kai fysika einai atermono (xoris arxi kai telos) sosta ?


@apopsis:
Καλημέρα
Ευχαριστώ για την διόρθωση και φυσικά έχεις δίκιο, οι Asio drivers είναι τεχνολογία για pc - αλλά άμα πατάς με το ένα πόδι σε μια βάρκα (mac) και με το άλλο σε μια άλλη (pc) κάποιες φορές μπερδεύεσαι!
Το browsing όντως γίνεται με το κεντρικό περιστρεφόμενο (το οποίο λειτουργεί και σαν "enter" όταν το πιέζεις) και τα βελάκια. Είναι ατέρμονο και αρκετά βολικό, αλλά θέλει προσοχή επειδή είναι πολυλειτουργικό: με αυτό επιλέγεις, ενεργοποιείες και κάνεις και cycle στα fx.
Προσωπικά με βοελύει αρκετά όμως. Οι πρώτες εντυπώσεις από την VMS2 είνα πολύ θετικές, αν και θα ήθελα να είχε μερικά function buttons περισσότερα. Σε σχέση με την RMX που έχω δουλέψει αρκετά, είναι πολύ καλύτερη - ελπίζω μόνο να μη μου κάνει ανάλογα κόλπα με την RMX η οποία κόλλαγε στον mac (είχα ανοίξει thread πριν μερικές μέρες).
Καλές γιορτές

aledjo
PRO Infinity
Member since 2005

Posted Wed 21 Dec 11 @ 5:37 am
mia kai exeis tin rmx kai tora ti vsm2, epidi tha me endiefere kai mena i vsm2, na se rotiso kati.

1) ta koumpia einai pio bolika ap'oti tis rmx? diladi ta patas pio eukola? fantazomai einai idia me ti vsm4
2) i entasi apo tin eksodo gia ta akoustika, einai idia me tin rmx i mikroteri?

leko98
PRO Infinity
Member since 2011

Posted Wed 21 Dec 11 @ 7:11 am
aledjo wrote :
mia kai exeis tin rmx kai tora ti vsm2, epidi tha me endiefere kai mena i vsm2, na se rotiso kati.

1) ta koumpia einai pio bolika ap'oti tis rmx? diladi ta patas pio eukola? fantazomai einai idia me ti vsm4
2) i entasi apo tin eksodo gia ta akoustika, einai idia me tin rmx i mikroteri?


Καλησπέρα.
Τα κουμπιά είναι από μαλακό λάστιχο (αν είχε ποτέ πιάσει ZX Spectrum 48, είναι ίδια) και πιο ελαστικά στην αφή από εκείνα της rmx. Δεν θα έλεγα ότι τα παράς πιο εύκολα ή πιο δύσκολα - και της rmx με βόλεβαν πάντως - απλώς η αίσθηση είναι διαφορετική. VMS4 δεν έχω πιάσει, αλλά αν κρίνω απ' τις φωτό, μάλλον τα ίδια θα είναι. Αυτό που εκτιμώ, σε σχέση με την rmx, είναι το γεγονός πως είναι όλα φωτιζόμενα, πράγμα που βοηθάει στην ώρα της χρήσης (ή της... κρίσης). Εκείνα που είναι μακράν καλύτερα είναι τα jog wheels, τόσο σε αίαθηση όσο και σε λειτουργία.
Όσο για την ένταση της προακρόασης νομιζω πως είναι ίδια και στις δύο - αν όχι, θα έλεγα ότι είναι ελάχιστα δυνατότταρη στην VMS.

aledjo
PRO Infinity
Member since 2005

Posted Wed 21 Dec 11 @ 7:20 am
malista katalaba.
exo piasei vms4 kai ap'oti perigrafeis ta koumpia einai idia me to vms2.
gia ti proakoustiki me kalypses. isi i dynatoteri as einai, mikroteri na min einai...

kati allo.
i poiotita ixou kai i entasi eksodou pou bgazei apo piso gia to master einai kalytera apo tin rmx?

leko98
PRO Infinity
Member since 2011

Posted Wed 21 Dec 11 @ 8:00 am
aledjo wrote :
malista katalaba.
exo piasei vms4 kai ap'oti perigrafeis ta koumpia einai idia me to vms2.
gia ti proakoustiki me kalypses. isi i dynatoteri as einai, mikroteri na min einai...

kati allo.
i poiotita ixou kai i entasi eksodou pou bgazei apo piso gia to master einai kalytera apo tin rmx?


Ακουστικά και μόνο θα έλεγα ότι είναι λίγο καλύτερη η VMS. Δεν έχω παίξει ακόμα αρκετά μαζί της για να πω πιο συγκεκριμένα, αλλά θα επανέλθω.

smikel
LE user
Member since 2011

Posted Sat 31 Dec 11 @ 11:27 am
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά είμαι νέος στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας έχω αγοράσει πρόσφατα την VMS2.
Αλλά δεν την έχω καταφέρει να λειτουργήσει σωστά το μοναδικό που λειτουργεί είναι τα ακουστικά το μικρόφωνο και η κεντρική κονσόλα όπως ακριβώς ανέφερε και ο φίλος. Όταν το αγόρασα επειδή είχα ήδη το Virtual dj Pro και λόγω του ότι έχω φτιάξει Virtual folders και δεν ξέρω πως να αποθηκεύσω σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και δεν γίνεται με τίποτα να τα χάσω, δεν εγκατέστησα το Dj που συνοδεύεται με την συσκευή αλλά εγκατέστησα την κάρτα ήχου Asio, παρόλα αυτά το dj pro μου, την αναγνωρίζει ως VMS4 θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτός από τα φωτάκια στην κεντρική κονσόλα δεν μου ανάβει κανένα άλλο. Προσπάθησα να κάνω αυτό που είπατε παραπάνω αλλά όταν το ρυθμίζω 4.1 cards και speakers VMS2 audio midi devise μου βγαίνει ένα μήνυμα που λέει ( Error in the sound Driver {DirectX/WDM Your Sound card is probably not connected, or the settings are incorrect. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Το λειτουργικό μου σύστημα είναι windows 7 64 bit

djdad
PRO Infinity
Member since 2005

Senior staff
Posted Sun 01 Jan 12 @ 7:28 pm
Αυτό που κάνεις όπως έχεις καταλάβει είναι λάθος.

Θα πρέπει να εγκαταστήσεις την LE έκδοση που συνοδεύει την κονσόλα σου. Με αυτή την έκδοση θα δεις τι δουλεύει σωστά και τι όχι. Οσον αφορά την database που έχεις, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η εγκατάσταση της LE version θα χρησιμοποιήσει τη database που έχεις ήδη φτιάξει.
Για καλο και για κακό βέβαια, ΠΑΝΤΑ θα πρέπει να φυλάς backup την database όπως και κάθε αλλο πολύτιμο αρχείο στον υπολογιστή σου.

Δεν μπορώ επίσης να φανώ χρήσιμος όσον αφορά τα προβλήματα που σου δημιουργεί η Pro Full version που έχεις, αφού το μόνο που ξέρω είναι οτι στην τελευταία Pro Full έκδοση η VMS2 έχει πλήρη υποστήριξη και το VirtualDJ την βλέπει σαν VMS2 κανονικά.

Για πολλους λόγους (δες εδώ ) καλό θα ήταν να ενημερώσεις το προφίλ σου ( http://www.virtualdj.com/users/edit.html ) με το serial number της VMS2 LE version, και να σκεφτείς σοβαρά την αναβάθμιση στην Pro Full version λόγω της μεγάλης έκπτωσης που σου προσφέρεται http://www.virtualdj.com/products/oem.html


marousianos
LE user
Member since 2011

Posted Tue 24 Jan 12 @ 10:59 am
exw provlima me to controller vms2. kouniountai mona tous ta knobs meta apo kapoia wra. deite to videaki http://www.youtube.com/watch?v=lfRxD04j_hw&feature=plcp&context=C3bbd635UDOEgsToPDskJ835A0BAgKrl_uw2WurK0J an mporei na voithisei kapoios...

djdad
PRO Infinity
Member since 2005

Senior staff
Posted Tue 24 Jan 12 @ 11:24 am
Tsekarise to site tis AA na deis an exei kapoio firmware update.
Kane pali egkatastasi tous drivers.
Dokimase na deis mipws kapoia alli USB syskeui kanei conflict kai dimiourgei paremboles. Vgale dld, i apegkatestise kathe alli USB suskeui
Apenergopoise apo to Device Manager opoia hardware syskeui exeis apo Logitech (akoma kai pontiki-pliktrologio)



marousianos
LE user
Member since 2011

Posted Thu 26 Jan 12 @ 9:17 am
to ksesindesa ola kai pali to idio kanei

marousianos
LE user
Member since 2011

Posted Thu 26 Jan 12 @ 9:23 am
vasika kserei kaneis pws mporw na dw me kapoia midi tools an exei provlima to controller??? giati kati tetoio mou apantise enas texnikos se ena ticket pou esteila?? kai mou eipe o moromax(texnikos) na apeythinthw an kserei o babis h o george/

djdad
PRO Infinity
Member since 2005

Senior staff
Posted Thu 26 Jan 12 @ 9:40 am

marousianos
LE user
Member since 2011

Posted Thu 26 Jan 12 @ 10:24 am
kai pws doulevei??? pws tha katalavw oti exei provlima to controller?


smikel
LE user
Member since 2011

Posted Fri 27 Jan 12 @ 8:01 am
Καλησπέρα σε όλους.
Εγκατέστησα τους Drivers όντος άναψαν τα φωτάκια και δούλεψε ο Μείκτης αλλά είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος, δεν δουλεύει σωστά μόλις ξεκινάει την λειτουργία του όταν χρειαστεί να Αγγίξω το Gain κάνει ένα αυτόματο χαμήλωμα ο ήχος και δυναμώνει μόνο από το Master ξανά, αλλά με πολύ χαμηλότερη ποιότητα ήχου, άλλες φορές και ενώ παίζω κανονικά κάνει διακοπές ο ήχος με αποτέλεσμα να γίνομαι ρεζίλι. Επίσης υπάρχουν νε φορές που ο υπολογιστής δεν αντιλαμβάνεται αμέσως της ρυθμίσεις στο Treble, Mid και Bass, και επανέρχεται μόνο όταν τα ξανά πειράξω.
Με λίγα λόγια η VMS2 δεν δουλεύει σωστά, μπορεί κάνεις να βοηθήσει???

PhantomDeejay
PRO Infinity
Member since 2007

Senior staff
Posted Fri 27 Jan 12 @ 9:36 am
Από αυτά που λες φαίνεται οτι δουλεύεις την κονσόλα σε MIDI mode... Δοκίμασε να την γυρίσεις σε hardware mode

smikel
LE user
Member since 2011

Posted Sun 29 Jan 12 @ 2:42 pm
Πως μπορω να το κάνω αυτο, αν ισχυει οντος κατι τέτοιο.

Page : [>] [>>]